یکشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۵ | ۲۰:۴۳
منبع: نمایندگی سمنان
انتخاب سمنان به‌عنوان پنجمین شهر کشور در طرح "شهر فعال"

انتخاب سمنان به‌عنوان پنجمین شهر کشور در طرح "شهر فعال"

سمنان (ایسنا) - فرماندار شهرستان سمنان، از اجرای طرح "شهر فعال" در سمنان خبر داد و با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌های ورزشی، به‌ویژه برای بانوان، خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت سالن‌های ورزشی، دانشگاه‌ها، مدارس، بوستان‌ها و فضاهای عمومی برای گسترش ورزش همگانی و ارتقای نشاط اجتماعی شد.

مهدی صمیمیان در جلسه شورای تربیت بدنی و ورزش شهرستان با اشاره به انتخاب سمنان به‌عنوان پنجمین شهر کشور در طرح "شهر فعال" و قرار گرفتن در جایگاه سومین شهر در مرحله اجرایی این طرح، از تلاش و همکاری مجموعه‌های دخیل در این برنامه قدردانی کرد و گفت: اجرای این طرح می‌تواند نقش موثری در ارتقای سلامت عمومی، افزایش نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد.

وی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به ورزش بانوان افزود: با وجود اینکه نیمی از جمعیت جامعه را بانوان تشکیل می‌دهند، مرکز استان همچنان با کمبود فضای مناسب و اختصاصی برای فعالیت ورزشی بانوان مواجه است و لازم است با رفع نواقص و تقویت زیرساخت‌های موجود، شرایطی فراهم شود تا بانوان بتوانند با آسودگی خاطر از امکانات ورزشی استفاده کنند.

فرماندار سمنان همچنین خواستار مشارکت جدی دستگاه‌های اجرایی، شهرداری، دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش در اجرای طرح "شهر فعال" شد و تصریح کرد: پارک‌ها، بوستان‌ها، فضاهای عمومی و سالن‌های ورزشی متعلق به دستگاه‌های دولتی باید در چارچوب ضوابط و مقررات، ظرفیت‌هایی در دسترس عموم شهروندان باشند و هیچ دستگاهی نباید امکانات و فضاهای ورزشی دولتی را صرفا متعلق به مجموعه خود بداند.

صمیمیان با تاکید بر نقش اداره ورزش و جوانان در تسهیل مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، خواستار پایش مستمر عملکرد دستگاه‌های اجرایی در این زمینه شد و گفت: لازم است روند اجرای طرح به‌صورت مستمر ارزیابی و نقاط قوت و ضعف آن شناسایی شود تا سمنان بتواند در مسیر اجرای موفق طرح "شهر فعال"، به جایگاه برتر کشور دست یابد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی در شهرستان اظهار داشت: فعالیت این ایستگاه‌ها با مشارکت بیش از ۷۰۰ نفر، جلوه‌ای از همدلی، انسجام اجتماعی و استقبال شهروندان از ورزش همگانی است و می‌تواند الگویی مناسب برای توسعه فرهنگ ورزش در جامعه باشد.

نایب‌رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی نیز در این جلسه از آغاز فرآیند ارزیابی شهر سمنان در قالب طرح «شهر فعال» خبر داد و گفت: این طرح با هدف توسعه فعالیت‌های بدنی، ارتقای سلامت شهروندان و حرکت به سمت شهرهای انسان‌محور اجرا می‌شود.

شهرام علم نایب‌رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی، در حاشیه جلسه هماهنگی ارزیابی طرح شهر فعال در سمنان اظهار کرد: این جلسه با حضور شهردار سمنان، اعضای شورای شهر، شهرداران مناطق و مدیران شهری و مسئولان و مدیران ورزشی شهر برگزار شد و فرآیند ارزیابی سمنان به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اهداف اجرای این طرح، افزود: رویکرد اصلی شهر فعال، سوق‌دادن شهرهای کشور به سمت انسان‌محوری و فراهم‌کردن شرایطی است که شهروندان بتوانند در محیطی مناسب، ایمن و در دسترس، فعالیت‌های بدنی روزمره خود را انجام دهند. توسعه مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، فضاهای بازی و امکانات ورزشی محله‌محور از جمله الزامات تحقق این هدف است.

نایب‌رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی با تشریح محورهای ارزیابی گفت: بررسی وضعیت شهر سمنان در چهار محور آگاهی‌سنجی، زیرساخت‌ها، برگزاری رویدادها و حکمرانی و بر اساس شش شاخص پیاده‌محوری، دوچرخه‌محوری، بازی‌محوری، باشگاه‌های سلامت‌محور، ورزش محله‌محور و شهر ورزش‌محور انجام خواهد شد.

علم ادامه داد: در این فرآیند، مناطق مختلف شهر به تفکیک مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و تمامی اماکن ورزشی شهر در سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) ثبت و بررسی خواهند شد. همچنین کمیت، کیفیت و نحوه توزیع عادلانه امکانات و فضاهای ورزشی روباز و سرپوشیده مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به همکاری دستگاه‌های اجرایی در تأمین اطلاعات مورد نیاز تصریح کرد: بخشی از اطلاعات توسط شهرداری سمنان، بخشی از سوی اداره ورزش و جوانان و بخش دیگری نیز با همکاری هیئت ورزش‌های همگانی تأمین می‌شود و در نهایت نتایج ارزیابی در قالب یک طرح کارشناسی و مشورتی در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی فرمانداری سمنان در روز یکشنبه ۱۷ آبان، وی خاطرنشان کرد: این ارزیابی می‌تواند ضمن شناسایی ظرفیت‌ها و نقاط قابل بهبود، زمینه برنامه‌ریزی هدفمند برای توسعه زیرساخت‌های ورزشی و افزایش فعالیت بدنی شهروندان را فراهم کند. همچنین شهرهایی که شرایط و شاخص‌های لازم را داشته باشند، امکان معرفی به سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان شهر فعال را خواهند داشت.

علم در پایان با تأکید بر اهمیت حرکت به سمت شهرهای ۳۰ دقیقه‌ای و محله‌های ۱۵ دقیقه‌ای گفت: هدف نهایی این طرح، ایجاد شهری است که شهروندان بتوانند به‌راحتی به امکانات و فضاهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. توسعه فعالیت‌های بدنی علاوه بر ارتقای سلامت جسمی، موجب افزایش نشاط اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان خواهد شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها