• چهارشنبه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404032818228
  • خبرنگار : 50184

استاد حقوق بین الملل:

حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان نقض آشکار حقوق بین الملل است

حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان نقض آشکار حقوق بین الملل است

ایسنا/کرمانشاه یک استاد حقوق بین الملل با بیان اینکه حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان نقض آشکار، بنیادین و فاحش حقوق بین الملل است، گفت: ایران طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد حق دفاع از خود را در برابر این حملات دارد.

 محمد ویسی چمه در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، اظهارکرد: بعد از دو جنگ جهانی خصوصا جنگ جهانی دوم که حدود ۵۰ میلیون نفر کشته شدند، تعداد زیادی زخمی شدند و همه کشورهای دنیا حتی کشورهای بی طرف نیز درگیر جنگ شدند، سازمان ملل با اساسنامه یا منشوری به عنوان منشور ملل متحد تشکیل شد. 

وی افزود: در بند یک ماده یک این منشور آمده که هدف از تشکیل سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنیت بین المللی است. 

این استاد حقوق بین الملل تصریح کرد: در بند چهارم ماده دو این منشور هم بر اصل منع توسل به زور تاکید شده است، به این معنا که طبق این اصل جنگ بین کشورها ممنوع است، مگر اینکه دو استثنا داشته باشد. 

وی با بیان اینکه طبق ماده ۵۱ منشور استثنا اول دفاع مشروع است، اضافه کرد: دفاع مشروع به این معنی است که اگر به کشوری حمله شد، آن کشور می‌تواند از خود دفاع کند که نقطه مقابل تجاوز است و اگر کشورهای دیگر به این کشور کمک کنند، نقض قانون نیست. 

ویسی چمه خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته برخی از کشورها یک پیمان دفاعی را بین یکدیگر بسته‌اند که از آن به عنوان ناتو یاد می‌شود. کشورهایی نیز که عضو این پیمان هستند، تنها درصورتی که یکی از آنها مورد حمله قرار بگیرد، می‌توانند به همدیگر کمک کنند. 

عضو هیات علمی دانشگاه رازی تاکید کرد: طبق ماده ۳۹ منشور حقوق بین الملل در استثناء دوم، اگر کشوری تهدیدی علیه صلح، نقض صلح و یا متجاوز به کشور دیگری باشد، سازمان ملل دو تصمیم طبق ماده ۴۱ و ۴۲ منشور خواهد گرفت. در ماده ۴۱ آن کشور را تحریم اقتصادی می‌کنند و در ماده ۴۲ شورای امنیت سازمان ملل مجوز حمله به آن کشور را صادر می‌کند، کما اینکه زمانی که صدام حسین به کویت حمله کرد، شورای امنیت سازمان ملل با استفاده از ماده ۴۲ به کشورها اجازه داد تا صدام را از کویت بیرون کنند. 

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه طبق این قواعد و اصول حقوق بین الملل، اقدام رژیم صهیونیستی تجاوز فاحش، آشکار و مسلم به جمهوری اسلامی ایران کرده، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نه شروع کننده جنگ بوده و نه رژیم صهیونیستی از شورای امنیت سازمان ملل مجوز حمله به کشورمان را گرفته، لذا این اقدام رژیم صهیونیستی کاملا مخالف با حقوق بین الملل است. 

وی تاکید کرد: تمام فعالیت‌ها، تحرکات، تجاوزات و حمله مسلحانه این رژیم منحوس به کشورمان نقض بنیادین و فاحش حقوق بین الملل است و ایران طبق ماده ۵۱ منشور حق دفاع مشروع از خود را در برابر این حمله دارد. 

ویسی چمه در ادامه گفت: در حقوق بین الملل در صورت وقوع جنگ باید حقوق بشردوستانه از سوی دو طرف رعایت شود، حقوقی همچون عدم حمله به غیرنظامیان، عدم حمله به اماکن غیرنظامی همچون بیمارستان‌ها و عدم حمله به خبرنگاران که در حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان تمام این حقوق‌ها نادیده گرفته شده است. 

وی گفت: از طرفی حمله به تاسیسات خطرناک و یا دارای مواد خطرناک نیز در جنگ‌ها ممنوع است، اما رژیم صهیونیستی به سایت هسته‌ای ایران حمله کرد که نقض حقوق بشر است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha