• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۰۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404042816973
  • خبرنگار : 50175

یک عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد:

ضرورت بازگرداندن کاه و کلش محصولات کشاورزی بعد از برداشت به خاک

ضرورت بازگرداندن کاه و کلش محصولات کشاورزی بعد از برداشت به خاک

ایسنا/لرستان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد گفت: اقدامات لازم برای ضدعفونی کردن کاه و کلش قبل از برگرداندن به خاک‌ انجام شود.

علی آریاپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کاه و کلش، بقایای گیاهی حاصل از برداشت محصولات زراعی مانند گندم و جو، نقش مهمی در حاصلخیزی و بهبود خواص خاک دارند.

وی خاطرنشان کرد: برگرداندن کاه و کلش به خاک به عنوان کود آلی، باعث افزایش ماده آلی خاک، بهبود ساختمان خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب، کاهش فرسایش خاک و کاهش علف‌های هرز می‌شود.  

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به مزایای برگرداندن کاه و کلش به خاک، افزایش ماده آلی را یکی از مزایای آن برشمرد و اضافه کرد: کاه و کلش منبع غنی از ماده آلی هستند که با تجزیه در خاک، به تدریج به مواد مغذی تبدیل شده و حاصلخیزی خاک را افزایش می‌دهند.

آریاپور، بهبود ساختمان خاک را از دیگر مزایا دانست و بیان کرد: اضافه شدن کاه و کلش به خاک، باعث افزایش تخلخل و نفوذپذیری خاک شده و از ایجاد سله و فشردگی خاک جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: این مهم همچنین باعث افزایش ظرفیت نگهداری آب می‌شود، با بهبود ساختمان خاک، ظرفیت نگهداری آب در خاک افزایش می‌یابد و به گیاهان کمک می‌کند تا در برابر خشکی مقاوم‌تر شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: کاهش فرسایش خاک، کاهش علف‌های هرز، تنظیم دمای خاک، افزایش فعالیت میکروارگانیسم‌ها، کاهش تبخیر آب، بهبود کیفیت محصول را می‌توان از دیگر مزایا برشمرد.

آریاپور با بیان اینکه کاه و کلش به عنوان یک لایه مالچ عمل کرده و از فرسایش خاک در اثر باد و باران جلوگیری می‌کند، افزود: مالچ کاه و کلش از جوانه زدن و رشد علف‌های هرز جلوگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: مالچ کاه و کلش به تنظیم دمای خاک کمک کرده و از نوسانات شدید دما جلوگیری می‌کند و کاه و کلش با تجزیه در خاک، مواد غذایی لازم برای فعالیت میکروارگانیسم‌های مفید خاک را فراهم کرده و به این ترتیب به بهبود فعالیت‌های زیستی خاک کمک خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد خاطرنشان کرد: مالچ کاه و کلش از تبخیر بیش از حد آب از سطح خاک جلوگیری کرده و به حفظ رطوبت خاک کمک می‌کند و با بهبود خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک، کیفیت و عملکرد محصول نیز افزایش می‌یابد.  

آریاپور اضافه کرد: برگرداندن کاه و کلش به خاک به عنوان کود آلی، یکی از روش‌های پایدار و کم‌هزینه برای بهبود حاصلخیزی خاک است و در برخی موارد، ممکن است کاه و کلش حاوی آفت یا بیماری باشند. در این صورت‌ توصیه می‌شود قبل از برگرداندن به خاک، اقدامات لازم برای ضدعفونی کردن آنها انجام شود.

وی بیان کرد: برخی از کشاورزان به دلیل عدم آگاهی از فواید کاه و کلش، آنها را می‌سوزانند که این کار علاوه بر از بین بردن ماده آلی خاک، باعث آلودگی هوا نیز می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha