• جمعه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404062816722
  • خبرنگار : 50121

گویش اردستانی، میراثی ۶ هزار ساله

گویش اردستانی، میراثی ۶ هزار ساله

ایسنا/اصفهان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان با تأکید بر اینکه گویش و زبان، بخشی از هویت ماندگار هر منطقه است، گفت: احیای گویش شش‌ هزار ساله اردستانی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی این شهرستان است که با برگزاری جشنواره‌ها، چاپ کتاب و فعالیت‌های هنری دنبال می‌شود.

رضوان امامدادی جمعه ۲۸ شهریور در حاشیه برگزاری اولین جشنواره فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گویش اردستانی بر پایه زبان اوستایی و پهلوی بنا نهاده شده و از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. به گفته مورخان و پژوهشگران، قدمت این گویش به حدود شش هزار سال پیش بازمی‌گردد.

وی برگزاری شب شعر با موضوع گویش اردستانی را یکی از برنامه‌های شاخص این جشنواره دانست و افزود: اجرای موسیقی سنتی، شعرخوانی به گویش محلی توسط شاعران معاصر و تقدیر از نویسندگان و هنرمندان از جمله بخش‌های این مراسم بود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان با اشاره به رونمایی از دو جلد کتاب به گویش اردستانی توسط نویسندگان بومی بیان کرد: در سال‌های اخیر اقدامات ارزشمندی در حوزه چاپ کتاب با موضوع گویش اردستانی و دیگر گویش‌های محلی شهرستان انجام شده است. تاکنون ۲۰ جلد کتاب توسط نویسندگان بومی منتشر شده که ۱۰ جلد آن پژوهشی و ۱۰ جلد دیگر در حوزه شعر بوده است.

امامدادی با تأکید بر اینکه گویش و زبان، بخشی از هویت ماندگار هر منطقه است، تصریح کرد: مردم، سمن‌های مردمی و خانواده‌ها باید تلاش کنند تا گویش محلی تقویت و به نسل‌های بعدی منتقل شود.

وی خاطرنشان کرد: چاپ کتاب، شعرخوانی، برگزاری مراسم و دورهمی‌های فرهنگی با محوریت گویش اردستانی، اجرای موسیقی، برگزاری مسابقات و همراهی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از جمله اقداماتی است که می‌تواند در تقویت این گویش مؤثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha