دکتر مهدی طاهری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت مواد غذایی در بوفه مدارس اظهار کرد: یخچالهای بوفه باید متناسب با ظرفیت دانشآموزان باشد، اما متأسفانه در بسیاری از مدارس و حتی رستورانها این موضوع نادیده گرفته میشود.
این دکترای تغذیه با بیان اینکه ذخیرهسازی مناسب مواد غذایی نقش حیاتی در پیشگیری از بیماری دارد، افزود: مواد غذایی نباید در بازه دمایی پنج تا ۶۵ درجه سانتیگراد نگهداری شوند،غذای پخته باید بالای ۶۵ درجه و مواد غذایی سرد کمتر از ۵ درجه سانتیگراد باشند، نگهداری غذا در فضای باز نیز خطر فساد و آلودگی را چندین برابر میکند.
این متخصص بهداشت مواد غذایی با ابراز نگرانی از نبود امکانات اولیه در برخی مدارس گفت: متأسفانه برخی بوفهها حتی انشعاب آب ندارند. عدم شستوشوی دستها و سطوح هنگام تهیه مواد غذایی، بهویژه در مورد بطریهای آب و بستههای خوراکی، باعث انتقال سریع آلودگی میشود.
تغذیه سالم به جای خوراکیهای پرخطر
دکتر طاهری با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در میانوعده دانشآموزان اظهار کرد: توصیه میشود به جای چیپس، پفک، سوسیس و کالباس از لقمههای خانگی نان و پنیر، میوه تازه و کیکها و بیسکویتهای معتبر با قند کمتر استفاده شود. عرضه کیکهای سنتی فلهای در مدارس به دلیل نبود نظارت بهداشتی نباید انجام شود.
وی افزود: نوشیدنیهای شیرین مصنوعی باید با شیر، دوغ یا آب معدنی جایگزین شوند، زیرا نوشیدنیهای قندی باعث افزایش سریع قند خون و بروز کسالت در دانشآموزان میشوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: کارکنان بوفهها باید آموزشهای بهداشتی ببینند و تنها با داشتن پروانه بهداشتی مجاز به فعالیت باشند.
این دکترای تغذیه در ادامه تصریح کرد: بهتر است در مدارس هیچ نوع ساندویچ تهیه نشود، زیرا استفاده از موادی مانند خیار و گوجه، به دلیل احتمال آلودگی و شرایط نامناسب نگهداری، خطر ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد.
وی شستوشوی مداوم دستها در زنگهای تفریح را یکی از راههای مؤثر پیشگیری از بیماریها دانست و گفت: تماس مداوم دانشآموزان با کتاب، کیف و وسایل آموزشی آلودگی زیادی منتقل میکند در عین حال نبود مایع شستوشو در برخی سرویسهای بهداشتی مدارس، یک ضعف اساسی در زیرساختهای بهداشت است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: عدم رعایت بهداشت در آبخوریها و سرویسهای بهداشتی میتواند موجب بیماریهایی مانند اسهال، سرماخوردگی، عفونتهای باکتریایی و انگلی شود.
وی با بیان اینکه مواد غذایی که از خانه تهیه میشود، اگر درست انتخاب شوند، سالمتر و مطمئنتر از خوراکیهای بوفه است، افزود: والدین باید از دادن غذاهای زودفساد مانند سالاد الویه به فرزندان خود خودداری کنند، همچنین کارکنان بوفهها موظفند هنگام کار از دستکش، ماسک و کلاه استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات