• سه‌شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404082717206
  • خبرنگار : 51009

یک مسئول در شرکت مدیریت منابع آب ایران مطرح کرد

مدارس فصلی با هدف توانمندسازی ایجاد ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه طراحی شده‌اند

مدارس فصلی با هدف توانمندسازی ایجاد ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه طراحی شده‌اند

ایسنا/زنجان مدیرکل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مدارس فصلی با هدف توانمندسازی نخبگان و متخصصان حوزه آب و ایجاد ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه طراحی شده‌اند.

مجتبی نوری سه‌شنبه ۲۷ آبان در آیین افتتاحیه مدرسه فصلی آب در زنجان، اظهار کرد: مدارس فصلی آب با راهبری شرکت مدیریت منابع آب ایران و همکاری مؤسسه تحقیقات آب ایران و شرکت‌های آب منطقه‌ای برگزار می‌شوند و هر فصل یک دانشگاه و یک شرکت آب منطقه‌ای میزبان آن هستند. هر استان نیز متناسب با نیازهای خود، موضوعاتی مانند آب زیرزمینی، کیفیت آب، هیدروپلیتیک یا هوش مصنوعی را بر عهده می‌گیرد.

وی افزود: ۳۰ تا ۵۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری از سراسر کشور در این دوره‌ها شرکت می‌کنند که نیمی از آنان بومی استان میزبان هستند. همچنین از میان شرکت‌کنندگان سه پایان‌نامه برتر برای حمایت مالی انتخاب می‌شود تا خروجی‌های پژوهشی به‌طور مستقیم در صنعت آب به کار گرفته شود.

نوری با اشاره به الگوبرداری از مدارس بین‌المللی مانند IGSH، گفت: تلاش ما این است که این مدارس به‌صورت گسترده‌تر و حتی با حضور اساتید و دانشجویان خارجی برگزار شوند و بتوانیم گواهی‌هایی با اعتبار جهانی برای شرکت‌کنندگان صادر کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز در این مراسم از راه‌اندازی سامانه پنل مدیریت کنترل آب با محوریت دانشگاه زنجان خبر داد و گفت: این سامانه مشابه سامانه دیسپاچینگ در برق، امکان ثبت و پایش لحظه‌ای مصرف آب در استان را فراهم می‌کند.

مسعود بیات‌منش با اشاره به چالش‌های حکمرانی آب در کشور، اظهار کرد: نواقص قانونی و ضعف در فرآیندهای مدیریت مصرف، از مشکلات جدی حوزه آب است و لازم است دستورالعمل‌ها و پیشنهاداتی کاربردی برای اصلاح قوانین مرتبط تدوین شود.

وی همچنین با تأکید بر لزوم انجام مطالعات دقیق درباره سفره‌های آب زیرزمینی، افزود: با همکاری دانشگاه علوم پایه زنجان می‌توان شناخت جامع‌تری از وضعیت آبخوان‌ها و نیازهای مدیریتی آن‌ها به دست آورد.

معاون استاندار زنجان پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را کم‌هزینه‌ترین ومؤثرترین روش برای تعادل‌بخشی به سفره‌های زیرزمینی دانست و گفت: برای تأمین منابع مالی این طرح‌ها می‌توان از ظرفیت قرارگاه‌های محرومیت‌زدایی و مشارکت‌های مردمی استفاده کرد.

در ادامه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در این مراسم با هشدار درباره وضعیت منابع آبی استان، گفت: پنج دشت زنجان، سجاس، گل‌تپه، قیدار و خرمدره در وضعیت بحرانی قرار دارند و میزان فرونشست در برخی مناطق به حدود ۷ سانتی‌متر رسیده است.

اکبر باقری افزود: با ورود به سومین ماه پاییز بدون وقوع بارش مؤثر، نگرانی‌ها درباره کاهش ورودی سدها، افت سطح آب‌های زیرزمینی و احتمال بروز تنش آبی در ماه‌های آینده افزایش یافته است. مدیریت حوضه‌های آبریز و تأمین پایدار آب شرب، کشاورزی و صنعت، اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

وی با اشاره به سهم بالای بخش کشاورزی در مصرف آب استان، گفت: تغییر الگوی کشت یک ضرورت جدی است و در برنامه سازگاری با کم‌آبی، تکالیف مشخصی برای بخش‌های کشاورزی، صنعت، فضای سبز و خانگی تعیین شده است. تغییر الگوی کشت، توسعه آبیاری نوین و استفاده از گیاهان کم‌آب‌بر از مهم‌ترین برنامه‌های در دست اجراست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان همچنین تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سدسازی را مهم‌ترین راه عبور از بحران آب دانست و گفت: مهم‌ترین چالش در این حوزه، کمبود اعتبار است اما امید داریم با برنامه‌ریزی‌های صورت‌ گرفته، این طرح‌ها در آینده نزدیک به نتیجه برسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha