مسئول تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع) شیراز با بیان اینکه آنتیبیوتیکها (مانند آمپیسیلین، آموکسیسیلین، تتراسایکلین و سفیکسیم) به عنوان داروهایی که رشد باکتریها را کُند یا متوقف میکنند، گفت: مصرف برخی آنتیبیوتیکها همراه با لبنیات اشتباه است، زیرا لبنیات به دارو متصل شده و در جذب آن در جریان خون اختلال ایجاد میکنند، به همین خاطر توصیه میشود از مصرف همزمان آنها خودداری شود و بهتر است حداقل دو ساعت پیش و شش ساعت پس از مصرف آنتیبیوتیکها از خوردن ماست، شیر، بستنی و سایر محصولات لبنی خودداری شود.
محسن امیدی افزود: بهتر است از مصرف همزمان مکملهای کلسیم و آهن و برخی آنتیبیوتیکها پرهیز شود، زیرا این مکملها جذب آنتیبیوتیکها را کاهش داده و اثر آنها را کم میکنند؛ بنابراین توصیه میشود مکملها سه ساعت پس از مصرف آنتیبیوتیکها مصرف شوند.
مسئول تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع)، اضافه کرد: مواد غذایی دارای PH کمتر از هفت (مانند غذای تند، سسها، مرکبات، شکلات، نوشیدنیهای گازدار و گوجه فرنگی) باعث افزایش اسید معده و تخریب برخی آنتیبیوتیکها میشوند، بنابراین مصرف این مواد غذایی با افزایش ترشح اسید برای جذب این داروها مضر است.
امیدی ادامه داد: مصرف بیش از اندازه آنتیبیوتیکها میتواند موجب اختلال در میکروبیومهای روده شده و نتیجه آن اسهال باشد؛ گنجاندن پروبیوتیکها در رژیم غذایی میتواند به حفظ تعادل در باکتریهای روده و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع) شیراز در روز یکشنبه دوم آذر، وی افزود: مصرف آنتیبیوتیکها با تغییر در محیط روده منجر به کمبود ویتامین K میشود که برای انعقاد خون لازم است و از این رو خوردن مواد خوراکی سرشار از ویتامین K مانند سبزیجات پُر برگ سبز تیره (اسفناج، کلم، بروکلی، کاهو)، روغنهای گیاهی، انجیر، گوشت، پنیر و سویا در زمان مصرف آنتیبیوتیکها برای حفظ غلظت خون کمککننده است.
انتهای پیام

نظرات