• دوشنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404102915616
  • خبرنگار : 30057

تولید کیت‌های تشخیص سریع آلودگی در شیر به کمک دانش‌بنیان‌ها

تولید کیت‌های تشخیص سریع آلودگی در شیر به کمک دانش‌بنیان‌ها

فناوران کشور موفق به طراحی و تولید کیت تشخیص سریع آفلاتوکسین M1 در شیر شدند؛ فناوری‌ای که ظرف کمتر از پنج دقیقه وجود سم را با دقت نیم نانوگرم بر میلی‌لیتر شناسایی می‌کند.

به گزارش ایسنا، محدثه حاجی‌عبدالوهاب، مدیرعامل این شرکت‌ دانش‌بنیان با اشاره به تولید و بومی‌سازی کیت تشخیص سریع آفلاتوکسین M1 در شیر، گفت: این محصول فناورانه می‌تواند در کمتر از پنج دقیقه وجود یا نبود این سم را در شیر با دقت نیم نانوگرم بر میلی‌لیتر تشخیص دهد؛ دقتی که مطابق با استانداردهای اروپا و جهانی است. این کیت هم‌اکنون وارد مرحله فروش شده است و چند شرکت بزرگ لبنی نیز آن را تأیید کرده‌اند.

وی در توضیح اهمیت کنترل آفلاتوکسین در شیر، گفت: زمانی که خوراک دام آلوده به آفلاتوکسین B1 باشد، این سم در بدن دام متابولیزه و به آفلاتوکسین M1 تبدیل می‌شود که وارد شیر شده و برای مصرف‌کننده سمی است. بنابراین شناسایی دقیق این سم در شیر نقشی کلیدی در صنایع غذایی و ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشور دارد.

حاجی‌عبدالوهاب با بیان اینکه این محصول هم به صورت کیفی و هم کمی قابلیت اندازه‌گیری دارد، توضیح داد: کاربران می‌توانند با استفاده از دستگاه مکمل، میزان دقیق آفلاتوکسین را نیز تعیین کنند. پیش از این نمونه‌های مشابه به‌طور کامل از خارج کشور وارد می‌شدند، با این حال ما موفق شدیم این فناوری را بومی‌سازی کنیم.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی درباره ظرفیت تولید و هدف صادراتی این محصول، گفت: تمام طراحی و بسته‌بندی کیت‌ها بر اساس استاندارد صادراتی انجام شده است. در حال حاضر صادرات برخی محصولات دیگر انجام می‌شود و این محصول نیز پس از اخذ مجوزهای نهایی در مسیر صادرات قرار خواهد گرفت.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان درباره مزیت رقابتی محصول خاطرنشان کرد: علاوه بر کیفیت بالا، قیمت این کیت‌ها بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر از نمونه‌های خارجی است و از آنجا که تولید داخلی است، راحتتر در دسترس مشتریان قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha