• سه‌شنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404110703295
  • خبرنگار : 51043

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان:

بیش از ۹۰ درصد واحدهای دامی چهارمحال و بختیاری تحت پایش و مراقبت قرار دارند

بیش از ۹۰ درصد واحدهای دامی چهارمحال و بختیاری تحت پایش و مراقبت قرار دارند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد واحدهای دامی استان به‌ صورت ماهانه تحت برنامه پایش و مراقبت بیماری‌های مختلف دامی قرار دارند.

احمد یزدان‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۴ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۷۲۹ رأس دام سبک و ۲۹۳ هزار و ۲۶۲ رأس دام سنگین در استان تحت پوشش واکسیناسیون رایگان قرار گرفته‌اند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت:  هدف اصلی از اجرای طرح واکسیناسیون دام، افزایش سطح ایمنی جمعیت دامی استان در برابر بیماری‌های مختلف است که در گام نخست موجب پیشگیری از بروز بیماری‌ها و در مرحله بعد باعث کنترل و مهار کانون‌های بیماری می‌شود.

وی بیان کرد: واکسیناسیون دام‌ها برای پیشگیری از بیماری‌هایی از جمله تب برفکی، آبله گوسفندی و بزی، شاربن، بروسلوز (تب مالت)، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، آنتروتوکسمی، اکتیمای واگیر دام، قانقاریا، پاستورلوز، لمپی‌اسکین، آگالاکسی، هاری و شاربن علامتی انجام شده است، علاوه بر واکسیناسیون رایگان، بخش خصوصی نیز در قالب واکسیناسیون بهادار اقدام به واکسینه کردن ۷۳۲ هزار و ۳۶۸ رأس دام سبک و ۵۲ هزار و ۷۹۴ رأس دام سنگین کرده است.

یزدان بخش ادامه داد: در راستای مبارزه با انگل‌های دامی، سم‌پاشی بدن دام‌ها و جایگاه‌های دامی در مناطق در معرض خطر و همچنین تزریق داروی ضدانگل (ایورمکتین) انجام شده است، به‌گونه‌ای که از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۷ هزار و ۳۹۳ رأس دام و ۴۲۰۰ مترمکعب از جایگاه‌های دامی در استان سم‌پاشی شده‌اند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آموزش دامداران استان، گفت: استراتژی سازمان دامپزشکی کشور جهت پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی شامل واکسیناسیون، رعایت موارد امنیتی، زیستی و اصول بهداشتی و آموزش دامداران و بهره‌برداران است، همچنین آموزش دامداران هرساله به اشکال مختلفی از جمله آموزش چهره به چهره، آموزش مجازی، توزیع بروشور و دیگر اقلام آموزشی و... انجام می‌گیرد. 

 وی توضیح داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱ هزار و ۷۷۶ نفر از دامداران و فعالان حوزه دامپروری آموزش چهره‌به‌چهره دیده‌اند.

یزدان بخش خاطرنشان کرد: اکیپ‌های دامپزشکی استان با هدف واکسیناسیون، پایش و مراقبت بیماری‌های دامی، بررسی کانون‌های بیماری دامی و آموزش دامداران از واحدهای دامی و روستاها بازدید می‌کنند و معمولاً هر دو تا سه ماه یک‌بار سرکشی انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha