• سه‌شنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404120502531
  • خبرنگار : 50037

مدیرکل دامپزشکی استان خبرداد

شناسایی ۱۲۰ مورد تقلب شیر خام از واحدهای لبنیات سنتی همدان/ کاهش ۶۰ درصدی تب مالت

شناسایی ۱۲۰ مورد تقلب شیر خام از واحدهای لبنیات سنتی همدان/ کاهش ۶۰ درصدی تب مالت

ایسنا/همدان مدیر کل دامپزشکی استان همدان از شناسایی ۱۲۰ مورد تخلف و تقلبات در شیر خام در بازدید از واحدهای عرضه لبنیات سنتی سطح استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد.

امیر حسین نقی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: استان همدان دارای ۴۴۰ واحد لبنیات سنتی بوده که از ابتدای سال تاکنون دامپزشکی ۱۲۱۱مورد از این واحدهای موجود بازدید و نظارت انجام  داده است.

وی با بیان اینکه در نظارت‌های انجام شده از واحدهای لبنیات سنتی سطح استان، تعداد  ۱۰۲۵  مورد نمونه‌برداری شامل نمونه‌برداری تقلبات و نمونه‌برداری میکروبی انجام شده است، خاطرنشان کرد: در نمونه‌برداری مربوط به تقلبات شیر گاها مواردی از اضافه کردن آب، نمک و گرفتن چربی شیر مشاهده می‌شود که در این رابطه در بازدید و نظارت‌های انجام گرفته شده از واحدهای لبنیات سنتی و محلی سطح استان از ابتدای سال تاکنون ۱۲۰ مورد تخلف مربوط به تقلب در شیرخام شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

وی در ادامه با بیان اینکه واحدهای عرضه لبنیات سنتی فاقد مجوز از دامپزشکی هستند، گفت: مجوز واحدهای عرضه لبنیات سنتی توسط اتاق اصناف صادر می‌شود و هیچگونه استعلامی برای بحث صدور مجوز از دامپزشکی انجام نمی‌گیرد.

نقی‌پور  یادآور شد: واحدهای لبنیات سنتی اگر چه هیچگونه مجوزی از ما ندارند اما دامپزشکی نسبت به این واحدها نظارت مستمر را دارد و با توجه به تداخل صنفی برخی از این واحدها، ساماندهی این واحدها به عنوان یکی از برنامه‌های دامپرشکی در حال پیگیری است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه ساماندهی واحدهای عرضه لبنیات سنتی به‌طور قطع تا حدودی زمان‌بر خواهد بود، خاطرنشان کرد: در بحث نظارت و بازدید از واحدهای لبنیات سنتی، بازدید و نظارت بر شیرخام بر عهده دامپزشکی بوده و هرگونه عرضه شیرخام توسط این واحدها ممنوع بوده و حتما باید شیر خام جوشیده شده باشد تا آلودگی آن از بین برود.

نقی‌پور افزود: دامپزشکی استان همدان به‌صورت دوره‌ای و مستمر نظارت، رصد و نمونه‌برداری لازم را از واحدهای عرضه لبنیات سنتی اتجام می‌دهد و اگر مورد خاص و تخلفی توسط این واحدها مشاهده شود به‌طور قطع برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در این واحدهای لبنیات سنتی ممنوعیت عرضه شیر خام وجود دارد و حتما باید شیر عرضه شده جوشیده شده باشد، گفت: با توجه به ممنوعیت عرضه شیرخام در این واحدهای لبنیات سنتی، شیر عرضه شده عامل انتقال تب مالت نمی‌تواند باشد مگر اینکه در محصولاتی چون بستنی سنتی، کشک و خامه که در صورت جوشیده نشدن شیر، عامل انتقال تب مالت می‌تواند باشد.

نقی‌پور در ادامه از کاهش ۶۰ درصدی ابتلا به تب مالت در استان همدان خبر داد و افزود: بر اساس آمار تعداد ابتلا به تب مالت در استان همدان در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۲۰۰ نفر بوده که این میزان آمار ابتلا به تب مالت در سال‌جاری نسبت به سال ۱۴۰۱ با کاهش ۶۰ درصدی  به ۸۴۳ مورد رسیده است .

وی خاطرنشان کرد: با وجود این آمارها برای اینکه استان همدان به حد استاندارد و به الگوی کشوری در بحث پیشگیری از تب مالت برسد هنوز جای کار دارد و باید پوشش کافی واکسیناسیون دام را در  این حوزه همچنان تدوام بخشید.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به واکسیناسیون جمعیت دامی استان علیه بیماری بروسلوز از ابتدای سال تاکنون، یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون در استان همدان  ۱۹ هزار و ۷۱۳ رأس واکسیناسیون بروسلوز گوساله، ۴۵ هزار و ۴۹ رأس بروسلوز گاو، ۴۴۶ هزار و ۹۱۴ رأس بروسلوز گوسفند و ۲۸ هزار و ۶۴ رأس مراقبت سرمی بروسلوز انجام گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha