• سه‌شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1404121911736

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان خبر داد

توقیف بیش از یک تن زغال تاغ در بردسکن

توقیف بیش از یک تن زغال تاغ در بردسکن

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن گفت: با تلاش مشترک نیروهای انتظامی و یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن، یک دستگاه کامیونت فوتون حامل یک تن و ۲۸۰ کیلوگرم زغال تاغ غیرمجاز که قصد عبور از محور گناباد به تهران را داشت، در ایستگاه ایست و بازرسی بردسکن توقیف شد.

حمیدرضا اقبالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: متخلف که اقدام به جعل مدارک و مجوز حمل کرده بود، با هوشیاری مأموران شناسایی و برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.

وی ادامه داد: این توقیف، فقط یکی از اقدامات ما در راستای مقابله با این تخریب‌گری‌هاست. ما با قاطعیت تمام با هرگونه دست‌اندازی به منابع طبیعی برخورد خواهیم کرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن بیان کرد: از عموم مردم، به ویژه اهالی منطقه بردسکن درخواست داریم با مشاهده هرگونه فعالیت غیرقانونی درباره قطع درختان تاغ، بلافاصله مراتب را به ما اطلاع دهند تا بتوانیم با همکاری یکدیگر، از این سرمایه ملی و زیست‌محیطی ارزشمند حفاظت کنیم.

وی با بیان اینکه تاغزارها، ریه‌های سبزی هستند که قربانی منفعت‌طلبی می‌شوند، افزود: قطع بی‌رویه درختان تاغ برای مصارف سوداگرانه، به ویژه تبدیل آن‌ها به زغال قلیان این پدیده شوم، نه تنها به اکوسیستم شکننده منطقه آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌کند، بلکه امنیت زیست‌محیطی منطقه و نسل‌های آینده را نیز به مخاطره می‌اندازد.

اقبالی با ابراز نگرانی از این روند، بر اهمیت حیاتی تاغزارها و تبعات ویرانگر قطع بی‌رویه آن‌ها تأکید کرد و در تشریح اهمیت این پوشش گیاهی گفت: تاغزارها مانند ریه‌های سبزی برای منطقه ما عمل می‌کنند. این درختان مقاوم در برابر شرایط سخت کویری، با ریشه‌های عمیق خود، خاک را تثبیت کرده و از فرسایش بادی و آبی جلوگیری می‌کنند.

وی افزود: گرچه این پوشش گیاهی، زیستگاه امنی برای بسیاری از گونه‌های جانوری منطقه فراهم می‌آورد و به حفظ تنوع زیستی کمک می‌کند اما متأسفانه این منافع عظیم زیست‌محیطی، در برابر منفعت کوتاه‌مدت و ناپایدار عده‌ای سودجو، مورد تهدید قرار گرفته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن با اشاره به معضل قطع درختان تاغ برای تولید زغال قلیان، این عمل را خیانتی بزرگ به طبیعت و آینده منطقه دانست و توضیح داد: متأسفانه مشاهده می‌شود که عده‌ای سودجو، درختان تاغ را به بهانه‌های واهی، قطع کرده و چوب آن‌ها را برای تولید زغال قلیان به فروش می‌رسانند.

وی تبعات قطع تاغزارها را بسیار گسترده و ویرانگر دانست و افزود: با از بین رفتن تاغزارها، خاک منطقه در معرض فرسایش شدید قرار می‌گیرد، پدیده گرد و غبار تشدید می‌شود و کیفیت هوا رو به وخامت می‌گذارد. این امر همچنین منجر به از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی و کاهش تنوع زیستی خواهد شد. علاوه بر این، تاغزارها در کنترل سیلاب‌های فصلی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند و با قطع آن‌ها، خسارات ناشی از سیلاب‌ها افزایش خواهد یافت.

اقبالی ادامه داد: منابع طبیعی، متعلق به همه نسل‌هاست و ما امانت‌دارانی بیش نیستیم. تخریب این منابع، نه تنها جرم است، بلکه گناهی نابخشودنی در حق آیندگان به شمار می‌رود. امید است با همکاری همه‌جانبه مردم و دستگاه‌های مسئول، بتوانیم جلو این تخریب‌ها را گرفته و تاغزارهای بردسکن را که نماد استقامت و زندگی در دل کویر هستند، برای همیشه پاس بداریم.

انتهای پیام