• دوشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1405011708661

نماینده مجلس: موفقیت جهاد دانشگاهی در خروجی عملیاتی آن است

نماینده مجلس: موفقیت جهاد دانشگاهی در خروجی عملیاتی آن است

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرت جهاد دانشگاهی به خروجی عملیاتی و کاربردی آن‌ است. این مسئله در رویان و دیگر بخش‌های این نهاد دیده می‌شود. در بسیاری از کارها، صرفاً تئوری کافی نیست و باید خروجی‌محور عمل کنیم.

احسان عظیمی‌راد ۱۷ فروردین‌ در نشست شورای سیاست‌گذاری و راهبری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ضمن تسلیت شهادت رهبر شهید انقلاب و شهدای جنگ تحمیلی آمریکایی- صهیونیستی، اظهار کرد: از گذشته با فعالیت‌های جهاد دانشگاهی آشنایی داشتم، رهبر شهید انقلاب نیز به معنای واقعی کلمه، حامی جهاد دانشگاهی بودند و این دغدغه در همه ما نیز وجود دارد. همه می‌دانیم که جهاد دانشگاهی یکی از مجموعه‌های بسیار متعالی و مترقی در رشد حوزه علم و فناوری و آموزش کشور است. ما با ضرس قاطع موجودیت جهاد دانشگاهی را قبول داریم و قطعاً باید از آن حمایت کنیم.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با تأکید بر اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی بسیار تاثیرگذار در رشد علمی، آموزشی و فناوری کشور است، گفت: اما مسئله اینجاست که فعالیت‌ها و دستاوردهای این نهاد آنگونه که باید به اطلاع نهادهای تصمیم‌گیر و قانون‌گذار رسانیده نمی‌شود. شاید یکی از دلایل آن، این باشد که تعاملات کافی و تبادل اطلاعات به شکل لازم وجود نداشته است.

وی با اشاره به بازدیدش از مراکز و فعالیت‌های جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: این بازدید برای ما افتخار بود چراکه به جهاد دانشگاهی اعتقاد قلبی دارم و دیدن این فعالیت‌ها، محیط‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی برای ما دلنشین و جذاب است. پژوهشکده‌های جهاد دانشگاهی نیز کارهای بسیار ارزشمند و مهمی انجام داده‌اند و همه نشان‌دهنده تلاش گسترده جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در حوزه‌های مختلف است.
 

عظیمی‌راد: موفقیت جهاددانشگاهی در خروجی عملیاتی آن است

نمایندگان خراسان رضوی پیشتاز در عرصه قانون‌گذاری و پیگیری اجرای آن هستند

عظیمی‌راد با اشاره به اینکه تعاملات جهاد دانشگاهی با مجلس و کمیسیون آموزش و تحقیقات می‌تواند به کمک جهاد دانشگاهی بیاید، بیان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۵، در برخی بخش‌ها نام جهاد دانشگاهی را اضافه کردیم و این خود کمک مؤثری بود. این همکاری‌ها اگر منظم و دقیق باشد، می‌تواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه نمایندگان خراسان رضوی همواره پیشتاز در عرصه‌های مختلف قانون‌گذاری و پیگیری اجرای آن بوده‌اند، تصریح کرد: گاهی ممکن است نیاز به وضع قانون جدید باشد و به همین دلیل ممکن است در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی یک پیشنهادی ارائه کنید و ما آن را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طرح کرده و به قانون تبدیل کنیم؛ قانونی که مبدع آن خراسان رضوی باشد و سپس در کل کشور اجرا شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به قانون جهش دانش‌بنیان، تشریح کرد: یک بخش این قانون، منابع مالی آن است. در دو سال گذشته ما تمام منابع مالی را با نظارت جدی به سمت دانش‌بنیان‌ها هدایت کردیم. از کل ۲۴ هزار میلیارد تومان منابع قانون جهش، در سال اول به‌دلیل نبود نظارت کافی، فقط ۱۶ درصد به حوزه دانش‌بنیان اختصاص یافته بود؛ اما در این دو سال اخیر صددرصد منابع به این حوزه منتقل شده است. حوزه دانش‌بنیان بسیار پویا و رو به رشد است، به‌طوری که با اینکه ۲۲.۵ هزار میلیارد تومان بودجه آن بود اما بالای ۳۸ همت منابع درآمدی داشتیم؛ یعنی حوزه دانش‌بنیان حوزه‌ای فرار و درحال توسعه است.

ضرورت هدایت فعالیت‌های پژوهشی به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان

وی با تأکید بر اینکه باید تا حد امکان فعالیت‌های جهاد دانشگاهی به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان هدایت شود، ادامه داد: محیط دانشگاهی، فعالیت آموزشی و پژوهشی می‌تواند در نهایت تبدیل به محصول، خدمت یا حتی آزمایشگاه دانش‌بنیان شود. دانش‌بنیان فقط محصول نیست؛ خدمات، آزمایشگاه‌ها و بسیاری فعالیت‌های دیگر نیز دانش‌بنیان محسوب می‌شوند. اگر بخشی از پروژه‌های حساس یا پردرآمد نیز به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان هدایت شود، حمایت‌های بسیار خوبی از جمله حمایت معاونت علمی و صندوق نوآوری در انتظار مجموعه خواهد بود. در این دو سال امکانات مالی و لجستیکی زیادی برای شرکت‌های دانش‌بنیان مشهد فراهم کرده‌ایم و این بخشی از ظرفیت قانون جهش است.

عظیمی‌راد افزود: این مسیر باعث می‌شود استاد دانشگاه و دانشجو درگیر تولید شود و اشتغال و درآمدزایی ایجاد گردد. در قانون جهش، خود دانشگاه نیز می‌تواند سهامدار شود؛ در گذشته این موضوع به دلیل مسائل خاص سخت بود، اما اکنون ممکن است. وقتی دانشگاه سهامدار باشد، سود آن دوباره به خود دانشگاه بازمی‌گردد و این می‌تواند به منبع درآمدی پایدار تبدیل شود و این یک بازی دو سر برد است.

وی با تاکید بر اینکه پرورش، تربیت و رشد فراگیران، اعم از دانشجویان و دانش‌آموزان، باید در نهایت به سمت مهارت‌محوری برود، تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی ما حوزه مهارت‌محوری است. دانشجو پس از اتمام تحصیل می‌پرسد که آینده شغلی او چه خواهد شد؟ با توجه به تورم و گرانی، بسیاری از دانشجویان ممکن است ناامید شوند. لذا توانمندسازی و ایجاد مهارت برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان یکی از اولویت‌های مهمی است که جهاد دانشگاهی می‌تواند در آن نقش ایفا کند.
 

عظیمی‌راد: موفقیت جهاددانشگاهی در خروجی عملیاتی آن است

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همواره فراتر از آموزش و پژوهش صرف بوده است، تأکید کرد: شهرت این مجموعه، از پژوهشکده رویان و سایر بخش‌های جهاد دانشگاهی، به دلیل خروجی‌های عملیاتی و کاربردی آن است. در بسیاری از کارها، صرفا تئوری کافی نیست و باید خروجی‌محور عمل کنیم. در حوزه‌های ماموریت‌گرایی، وظیفه ما این است که خروجی‌های مجموعه‌های دانشگاهی، علمی و فناوری را به سمت تربیت افرادی سوق دهیم که بتوانند خودشان در آینده مدیریت را بر عهده بگیرند.

وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی آنقدر مقدس و پرتلاش بوده و در طی سال‌ها خود را ثابت کرده است که حتی رهبر شهید انقلاب نیز با دیدی عملی و میدانی از جهاد دانشگاهی، از آن تمجید کرده‌اند. جهاد دانشگاهی می‌تواند در خط مقدم قرار گیرد و الگوی موفقیت‌آمیزی در عرصه پژوهش و فناوری ارائه دهد.
 

عظیمی‌راد: موفقیت جهاددانشگاهی در خروجی عملیاتی آن است

روح حاکم بر جهاد دانشگاهی ایفای شایسته مسئولیت اجتماعی خود است

در ادامه این نشست، علیرضا حاتمی - رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه پرچم سه رنگ ایران هرگز در برابر هیچ اجنبی پایین نخواهد آمد، اظهار کرد: در این برهه حساس و تاریخ‌ساز، وحدت و همبستگی آحاد مردم حول پرچم جمهوری اسلامی ایران، می‌تواند بهترین سلاح در برابر این هجوم ظالمانه باشد.

وی با تأکید بر اینکه نگاه رهبر شهید انقلاب به جامعه دانشگاهی، اعتقاد به توان ایرانی و اعتماد به توانمندی دانشگاه‌ها و نظام علمی و پژوهشی کشور بود، ادامه داد: امروز ثمرات و اثرات این اعتماد را می‌توانیم در این دفاع مقدس شاهد باشیم. حمله به دانشگاه‌های مهم کشور نشان از پیوند بین نظام دانشگاهی و نظام حکمرانی است.

حاتمی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی و برخاسته از متن مردم است، تصریح کرد: روح حاکم بر نهاد جهاد دانشگاهی، ایفای شایسته مسئولیت اجتماعی خود با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های محققان و پژوهشگران کشور است. برای ما جذب بودجه یا کسب درآمد هدف نهایی نیست؛ بلکه هدف نهایی جهاد دانشگاهی حل مسائل اساسی و مهم کشور است تا سریع‌تر و کامل‌تر مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهیم.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تأکید کرد: خدمت به مردم و تلاش برای رفع مشکلات آن‌ها، بویژه جوانان در تمامی حوزه های آموزشی، پژوهشی و علی الخصوص فرهنگی از دیگر رویکردهای مهم نهاد جهاد دانشگاهی است. دانشگاه به عنوان نهادی مرجع، تمدن‌ساز و آینده‌ساز می‌بایستی مورد احترام و حمایت بیشتر و افزون‌تری از سوی تمامی نهادهای حاکمیتی قرار گیرد.

یادآور می‌شود احسان عظیمی‌راد - نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از بخش‌های مختلف جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بازدید کرد.

انتهای پیام