• شنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۲۲:۱۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد مطلب: 1405021206996

/یادداشت/

معلمان در نقشه ایران قوی و مقتدر

معلمان در نقشه ایران قوی و مقتدر

ایسنا/قم یک پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت معتقد است: در دفاع مقدس سوم نقش آفرینی معلمان در عرصه‌های مختلف بر کسی پوشیده نیست و اگر چه به ظاهر مدارس تعطیل است، ولی فعال‌تر از همیشه در انجام وظایف و تکالیف در تلاش هستند و با تبریک روز معلم، وظیفه داریم به آنان دستمریزاد وخداقوت بگوییم و با اخلاص و فروتنی قدردان مجاهدت‌هایشان باشیم.

حجت‌الاسلام محمدرضا قاسمی‌نیا پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت و معاون سابق سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم، در یادداشتی که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در اختیار ایسنا قرار داده است، نوشت:

«در جوامع گوناگون جایگاه معلمان برجسته تر از تمام مناصب، مصادر و سرآمد است. و از منظر اسلام که بر گرفته از آیات قرآن کریم، سیره و سنت پیامبر اعظم خدا حضرت محمد(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بر قله رفیع افتخارات و درجات قرار دارد.

معلمان ماموریت و رسالتی عظیم برای تزکیه و تهذیب و تعلیم دانش آموزان و دانشجویان و پژوهندگان دارند. آموزش به دیگران وظیفه نخست و هدف غایی معلمان نیست! بلکه آموزش گام اول برای آشناسازی و انس دانش آموزان برای ورود به میدان یادگیری و در نهایت ساختن انسان در مقام انسانیت و انسان کامل و دست یابی و رسیدن به حیات طیبه و قرب الی الله است.

روز معلم را با یاد معلم شهید استاد آیت الله مرتضی مطهری ارج می گذاریم و به آحاد معلمان فرهیخته و گران مقدار و سرمایه‌های بی بدیل کشور یعنی پیشکسوتان و هیئت های اندیشه ورز و خیرین علمی تبریک و شادباش عرض می‌شود. در وصف مقام معلم همین بس که اول معلم بشریت؛ خداوند قادر متعال معرفی شده است آن جا که در بخشی از آیه ۳۱ سوره بقره می‌فرماید: وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ کُلَّهَا.

معلم که خداوند قادر متعال هست دانش آموختگان و علم آموزان او ؛جانشینانش در زمین می شوند؛ و هم خود هدایت شده‌اند و هم دیگران را هادی می‌شود.

در جمهوری اسلامی ایران با استناد به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش ابلاغی از سوی رهبر شهید انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای عزیز و حکیم رضوان الله علیه فرایند تعلیم و تربیت در تمام ساحت های شش گانه شامل تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی، تعلیم و تربیت اجتماعی و سیاسی؛تعلیم و تربیت زیستی و بدنی؛ تعلیم و تربیت زیبا شناختی و هنری؛ تعلیم و تربیت اقتصادی و حرفه ای؛ تعلیم و تربیت علمی و فناورانه تعیین و تعریف شده است.

معلمان و مربیان در نظام تعلیم و تربیت اسلامی و توحیدی دانش آموزان را با این ویژگی‌ها پرورش و تربیت می‌کنند و دارای خصوصیاتی هستند که از نظام های غیردینی تفکیک و مشخص می‌شوند؛ تجلی بخش فرهنگ غنی اسلامی و انقلابی در روابط و مناسبات با خالق جهان خلقت، خود و دیگران به ویژه تکلیف گرایی و مسئولیت پذیری، کرامت نفس، امانت داری، خود باوری، کارآمدی، کار آفرینی، پرهیز از اسراف و وابستگی به دنیا، همدلی، احترام، اعتماد، وقت شناسی، نظم، جدیت، ایثارگری، قانون گرایی، نقادی و نوآوری، استکبار ستیزی، دفاع از محرومان و مستضعفان و ارزش‌های انقلاب اسلامی. با این‌ معیارها، معلمان را که افسران سپاه پیشرفت کشور و ایران قوی هستند می‌توان شناخت.

بنیان گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی قدس الله نفسه الزکیه معلمان را امانت داران الهی می‌دانند و تربیت آنان را اخلاقی و در مسیر عبودیت الله بر می شمرند و خطاب به معلمان می‌فرمایند: شما اگر بتوانید این بچه ها را تربیت کنید به طوری که از اول بار بیایند به اینکه‌ ‌خداخواه باشند، توجه به خدا داشته باشند، شما اگر عبودیت الله را و پیوند با خدا را به این‌ ‌بچه ها تزریق کنید، بچه ها زود قبول می‌کنند امر را، اگر عبودیت خدا را به این‌ها و تربیت‌ ‌الهی را و آنکه هر چه هست از اوست به اینها القا کنید، و آن‌ها بپذیرند، خدمت کردید به‌ ‌این جامعه؛ بعدها دسترنج های شما ارزشمند خواهند شد. و اگر خدای نخواسته بر خلاف‌ ‌این باشد به این امانت، خدای نخواسته هر کس کرده باشد خیانت کرده است. و این غیر ‌از همه خیانت هاست. خیانت به انسان است؛ خیانت به اسلام است؛ خیانت به عبودیت الله  ‌است.‌

زنده نگه داشتن روح استقلال، خودکفایی، ارتقای اخلاقی، اعتقادی، علمی و هنری دانش آموزان و نوجوانان و جوانان تا رسیدن به مرز بهترین ارزش‌ها و نوآوری ها، آموزش علم جهت دار شماری دیگر از انتظارات رهبرکبیرانقلاب اسلامی حضرت امام خمینی قدس سره از معلمان است.

در دفاع مقدس سوم نقش آفرینی معلمان در عرصه‌های مختلف بر کسی پوشیده نیست و اگر چه به ظاهر مدارس تعطیل است، ولی فعال تر از همیشه در انجام وظایف و تکالیف در تلاش هستند و با تبریک روز معلم، وظیفه داریم به آنان دستمریزاد وخداقوت بگوییم و با اخلاص و فروتنی قدردان مجاهدت هایشان باشیم.

آموزش در فضای مجازی و تشکیل کلاس‌های رفع اشکال، حضور فعال و پرنشاط در سنگر شبانه خیابان‌ها و میادین و مساجد و راه اندازی موکب‌های آموزشی، فرهنگی، پرورشی، تربیتی و کارگاهی و میزهای گفت‌وگو با دانش آموزان، روحیه بخشی به دانش آموزان و افزایش تاب آوری آنان، حضور در پایگاه‌های ایست بازرسی، مشارکت در گروه‌های جهادی برای پشتیبانی از جنگ و آوار برداری و بازسازی مدارس و منازل و مراکز آسیب دیده از جنگ از جمله اقدامات معلمان بوده است.»

انتهای پیام