• یکشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۰۷:۱۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد مطلب: 1405022715427

مدیرکل استاندارد لرستان: عرضه کالای فاقد علامت استاندارد تخلف محسوب می‌شود

مدیرکل استاندارد لرستان: عرضه کالای فاقد علامت استاندارد تخلف محسوب می‌شود

ایسنا/لرستان مدیرکل استاندارد لرستان گفت: اگر کالایی فاقد علامت استاندارد باشد، بدون تردید تخلف محسوب می‌شود. همچنین اگر کالایی دارای علامت استاندارد باشد اما کد ده‌رقمی نداشته باشد، باز هم مورد تأیید نیست. در واقع، هم وجود علامت استاندارد و هم درج کد ده‌رقمی الزامی است.

مرتضی رهنما در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت توجه مردم به اصالت علامت استاندارد، اظهار کرد: زمانی مصرف‌کننده می‌تواند از اصالت استاندارد کالا اطمینان حاصل کند که این کد از طریق سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ استعلام شود و پاسخ صحیح دریافت شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه خدمات، یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن توجه شود، آسانسورها هستند. آسانسور وسیله‌ای است که هم در مراکز عمومی مانند بیمارستان‌ها و ادارات و هم در ساختمان‌های مسکونی و آپارتمان‌های شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: مهم‌ترین نکته در این زمینه آن است که سازنده آسانسور باید مجوزهای لازم را از مراجع ذی‌ربط داشته باشد و از ابتدای اجرای کار تا زمان بهره‌برداری، با یکی از شرکت‌های بازرسی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد قرارداد داشته باشد.

رهنما ادامه داد: بهره‌برداری قانونی از آسانسور زمانی امکان‌پذیر است که تأییدیه استاندارد برای آن صادر شده باشد. این تأییدیه‌ها یک‌ساله هستند و مالکان یا مدیران ساختمان موظفند کد ده‌رقمی مربوط به استاندارد آسانسور را در داخل آن نصب کنند. بنابراین، مردم اگر وارد آسانسوری شدند و مشاهده کردند که کد ده‌رقمی در آن نصب نشده است، باید بدانند که این آسانسور از نظر ایمنی مورد تأیید نیست.

وی تصریح کرد: در صورت وقوع هرگونه حادثه، مسئولیت مستقیم آن متوجه مدیر ساختمان یا مالک مجموعه است؛ فرقی نمی‌کند که آن ساختمان بیمارستان، دستگاه دولتی یا مجموعه‌ای خصوصی باشد. در همه این موارد، مسئول یا مدیر ساختمان موظف است هر سال نسبت به تمدید تأییدیه استاندارد آسانسور اقدام کند.

مدیرکل استاندارد لرستان با اشاره به وسایل بازی و شهربازی‌ها گفت: این حوزه برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در دو بخش قابل بررسی است. بخش نخست، وسایل بازی موجود در پارک‌های محله‌ای هستند که مسئولیت مستقیم آن‌ها بر عهده شهرداری‌هاست. اگر خدای ناکرده حادثه‌ای در این بخش رخ دهد، مسئولیت کامل آن متوجه شهرداری مربوطه خواهد بود.

وی بیان کرد: شهرداری‌ها نیت خدمت به مردم را دارند و این اقدام ارزشمند است، اما ارائه خدمت باید به شکل درست، اصولی و ایمن انجام شود؛ به‌ویژه آنکه کودکان، نوجوانان و جوانان با هیجان فراوان از این وسایل استفاده می‌کنند و رعایت نکات ایمنی در آن‌ها ضروری است. حتی وسایل به ظاهر ساده‌ای مانند سرسره‌ها و تجهیزات بازی نصب‌شده در بوستان‌ها و محله‌ها نیز باید استاندارد باشند.

رهنما در ادامه اظهار کرد: در حدود شش تا هفت ماه گذشته، با همکاری شهرداری‌ها در سطح استان، به‌ویژه در شهر خرم‌آباد، حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ وسیله بازی به دلیل فرسودگی، آسیب‌دیدگی و خطرآفرین بودن جمع‌آوری شده‌اند. ما همچنان پیگیر هستیم تا شهرداری‌ها، که خوشبختانه در این زمینه همراهی لازم را دارند، بهترین و ایمن‌ترین تجهیزات را جایگزین کنند.

وی ادامه داد: در این حوزه چند مرحله باید رعایت شود؛ نخست آنکه خود وسیله بازی باید استاندارد باشد. دوم آنکه نصب وسیله نیز باید توسط شرکت‌های ذی‌صلاح و دارای تأییدیه انجام شود؛ برای مثال فاصله آن با تیر برق، موانع اطراف، ارتفاع نصب و سایر ملاحظات فنی باید طبق ضوابط رعایت شود. مرحله سوم نیز بهره‌برداری است، یعنی حتی اگر وسیله استاندارد باشد و نصب آن نیز درست انجام شده باشد، بدون دریافت تأییدیه بهره‌برداری، استفاده از آن خلاف قانون است.

مدیرکل استاندارد لرستان گفت: موضوع مهم‌تر، وسایل بازی موجود در شهربازی‌ها و پارک‌های بزرگ است؛ تجهیزاتی که ارتفاع زیاد، سرعت بالا و ظرفیت استفاده هم‌زمان چندین نفر را دارند.

به گفته این مسئول: متأسفانه در کشور ما و حتی در دیگر نقاط جهان نیز حوادث تلخی در این زمینه رخ داده است. برخی از این دستگاه‌ها به‌دلیل رعایت‌نشدن الزامات استاندارد دچار سقوط شده‌اند و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به افراد وارد کرده‌اند. چه‌بسا در برخی موارد، مصدومیت و معلولیت ناشی از این حوادث از خود مرگ نیز دردناک‌تر و سخت‌تر باشد.

وی تأکید کرد: این موضوع برای ما خط قرمز است. با شهرداری‌ها نیز به‌صراحت اعلام کرده‌ایم که هیچ‌کس حق ندارد بدون دریافت مجوز استاندارد، وسیله بازی یا تجهیزات شهربازی را راه‌اندازی کند. متأسفانه در ایام تعطیلات، از جمله در روز سیزده‌بدر، شخصاً مشاهده کردم که برخی افراد از شرایط تعطیلات سوءاستفاده کرده و بدون اخذ مجوزهای لازم اقدام به راه‌اندازی برخی وسایل کرده بودند. در این خصوص پرونده تشکیل شده و تذکرات جدی نیز داده شده است.

رهنما اظهار کرد: حتی در برخی موارد مشاهده شد که برخی بهره‌برداران بدون اطلاع شهرداری و با استفاده از فضای تعطیلات، اقدام به فعال‌سازی وسایل بازی کرده‌اند. این وسایل حتماً باید در سه مرحله مورد آزمون و تأیید استاندارد قرار گیرند و بهره‌برداران نیز موظفند علامت استاندارد و تأییدیه مربوطه را به‌صورت بنر بزرگ در کنار دستگاه نصب کنند.

مدیرکل استاندارد لرستان از مردم، به‌ویژه جوانان و خانواده‌ها، خواست پیش از استفاده از این وسایل، حتماً به وجود تأییدیه استاندارد توجه کنند و اگر آن را مشاهده نکردند، از مسئولان مجموعه مطالبه کنند.

وی ادامه داد: دادستان استان نیز در این زمینه با ما هم‌نظر و همراه هستند و تأکید دارند که هرگونه تخلف یا حادثه ناشی از بی‌توجهی به استانداردها باید به‌صورت ویژه پیگیری و با آن برخورد شود.

انتهای پیام