پنجشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۱۳
منبع: نمایندگی کردستان
۸۰۰ هکتار از اراضی  کردستان به کشت نباتات علوفه‌ای دیم اختصاص یافت

۸۰۰ هکتار از اراضی کردستان به کشت نباتات علوفه‌ای دیم اختصاص یافت

کردستان (ایسنا) - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تاکنون ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت نباتات علوفه‌ای دیم اختصاص یافته است؛ اقدامی که با هدف تأمین پایدار علوفه دام، افزایش بهره‌وری دیمزارها و تقویت امنیت غذایی دنبال می‌شود.

زاهد حاجی‌میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی برای گسترش کشت محصولات علوفه‌ای دیم اظهار کرد: استفاده بهینه از ظرفیت‌های اقلیمی و زراعی استان، افزایش تنوع محصولات، اصلاح تناوب زراعی و ارتقای بهره‌وری زمین‌های دیم از مهم‌ترین اهداف اجرای این برنامه است.

وی افزود: توسعه نباتات علوفه‌ای علاوه بر تأمین بخشی از خوراک مورد نیاز دامداری‌های استان، در بهبود حاصلخیزی خاک، مدیریت بهتر منابع تولید و کاهش فشار بر مراتع طبیعی نیز مؤثر است و می‌تواند به افزایش درآمد و بهبود معیشت فعالان بخش کشاورزی و دامپروری کمک کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین، توزیع و تکثیر بذر این محصولات بیان کرد: این برنامه با پیگیری سازمان جهاد کشاورزی استان، همکاری مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور و مشارکت کشاورزان پیشرو در حال اجراست.

حاجی‌میرزایی، حرکت به سمت تولید بذر محصولات علوفه‌ای در داخل استان را از دستاوردهای مهم این طرح دانست و گفت: بخشی از برنامه تولید و تکثیر بذر برای نخستین بار با رویکرد بومی‌سازی این فرایند در استان سیاست‌گذاری و عملیاتی شده است. 

وی ادامه داد: تحقق این برنامه می‌تواند وابستگی کردستان به منابع تأمین بذر خارج از استان را کاهش دهد و علاوه بر تأمین نیاز بذری سال‌های آینده، ظرفیت لازم برای تأمین بذر مورد نیاز سایر استان‌ها را نیز ایجاد کند.

وی توسعه کشت نباتات علوفه‌ای دیم را فرصتی برای بهره‌گیری بهتر از ظرفیت دیمزارها و افزایش تولید علوفه متناسب با شرایط اقلیمی منطقه دانست و افزود: گسترش این محصولات در کنار کمک به اجرای الگوی کشت، زمینه حرکت به سوی کشاورزی پایدار را فراهم می‌کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با تأکید بر ادامه این برنامه‌ها ابراز امیدواری کرد که با تقویت همکاری‌های تحقیقاتی و اجرایی، حمایت از کشاورزان پیشرو و گسترش تولید بذر در داخل استان، سطح زیرکشت این محصولات افزایش یابد و بهره‌وری اراضی دیم و جایگاه کردستان در تولید و تأمین نهاده‌های مورد نیاز دامپروری کشور ارتقا پیدا کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها