• پنجشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۸:۰۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد مطلب: 1405023118689

شیخ حسنی؛ مجاهدی که نامش لرزه بر اندام اشرار ضدانقلاب می انداخت

شیخ حسنی؛ مجاهدی که نامش لرزه بر اندام اشرار ضدانقلاب می انداخت

ایسنا/آذربایجان غربی سال‌ها از روزهایی که نام حجت‌الاسلام شیخ غلامرضا حسنی در خط مقدم دفاع از انقلاب اسلامی در آذربایجان غربی شنیده می‌شد گذشته است، اما هنوز هم بسیاری از مردم استان، او را با صراحت گفتار، روحیه مبارزه و ایستادگی‌اش در روزهای پرالتهاب انقلاب و سال‌های ناامن غرب کشور به یاد می‌آورند.

این روحانی مبارزی که تنها به حضور در تریبون‌ها اکتفا نکرد و در سخت‌ترین روزها در کنار مردم ماند.

سالگرد درگذشت امام جمعه اسبق فقید ارومیه، فرصتی است برای مرور بخشی از تاریخ معاصر آذربایجان غربی؛ تاریخی که در آن، نام شیخ غلامرضا حسنی با مبارزه علیه رژیم پهلوی، مقابله با جریان‌های ضد انقلاب و دفاع از امنیت مردم منطقه پیوند خورده است.

حجت‌الاسلام حاج غلامرضا حسنی از جمله روحانیونی بود که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی گسترده‌ای داشت و بارها به دلیل سخنرانی‌ها و مواضع خود تحت فشار قرار گرفت. پس از انقلاب نیز در شرایطی که آذربایجان غربی با ناامنی‌ها و تحرکات گروهک‌های ضد انقلاب مواجه بود، او از چهره‌هایی بود که نقش فعالی در حفظ آرامش و انسجام منطقه ایفا کرد.

بسیاری از مردم ارومیه، او را نه فقط یک امام جمعه، بلکه شخصیتی مردمی می‌دانستند؛ فردی که بی‌واسطه با مردم سخن می‌گفت و نسبت به مسائل اجتماعی و مشکلات استان حساس بود. صراحت بیان و مواضع متفاوتش باعث شده بود که نام او همواره در فضای سیاسی و اجتماعی کشور مطرح باشد.

حسنی؛ مجاهدی که نامش لرزه بر اندام اشرار ضدانقلاب می انداخت

نقش مرحوم حسنی در ایجاد روحیه مقاومت میان مردم انکار ناپذیر است

یکی از بازاریان قدیمی ارومیه به ایسنا می‌گوید:حاج‌آقا حسنی اهل تعارف نبود. هرچه را احساس می‌کرد باید گفته شود، همان را بیان می‌کرد. شاید به همین دلیل هنوز هم بسیاری از مردم خطبه‌هایش را به خاطر دارند.

او در ادامه گفت: معتقدم نقش مرحوم حسنی در ایجاد روحیه مقاومت میان مردم انکارناپذیر است. آن زمان که برخی مناطق استان شرایط خوبی نداشت، حضور چنین شخصیتی باعث دلگرمی مردم می‌شد.

یک معلم بازنشسته ارومیه نیز درباره شخصیت مرحوم حجت الاسلام حسنی به ایسنا گفت: او فقط یک چهره سیاسی نبود؛ نوع زندگی‌اش ساده بود و همین سادگی باعث می‌شد مردم احساس نزدیکی بیشتری با او داشته باشند.

او در ادامه گفت: در دوران درگیری با اشرار و ضدانقلاب در منطقه آذربایجان، حجت الاسلام حسنی نقش مهمی در ایجاد اتحاد و آرامش در بین مردم داشت  و الحق که صفت «مجاهد نستوه آذربایجان»، برازنده آن مرحوم است. 

برخی جوان‌ترها نیز اگرچه دوران فعالیت‌های اصلی او را از نزدیک ندیده‌اند، اما نامش را از روایت‌های خانواده‌ها و تصاویر سال‌های نخست انقلاب می‌شناسند؛ روحانی‌ای که همواره با لباس ساده، چهره‌ای جدی و مواضعی صریح در ذهن مردم باقی مانده است.

مرحوم حسنی ستون خیمه انقلاب در آذربایجان غربی بود

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج غلامرضا حسنی (ره) گفت: ایشان ستون خیمه انقلاب در آذربایجان غربی و نماد شجاعت، تدبیر و غیرت دینی و ملی در این خطه بود.

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به شخصیت و مجاهدت‌های مرحوم حسنی اظهار کرد: مرحوم غلامرضا حسنی نه تنها یک امام‌جمعه، بلکه مجاهدی تمام‌عیار در تمامی عرصه‌ها بود که در سخت‌ترین دوران‌های انقلاب اسلامی، با حضور میدانی و کلام صریح خود، نقشه‌های دشمنان و بدخواهان را در آذربایجان غربی نقش بر آب کرد.

وی افزود: از نگاه ما، حجت الاسلام حسنی، شجاعت را با تدبیر گره زده بود و همین ویژگی، او را به چهره‌ای اثرگذار و ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل کرد.

حسنی؛ مجاهدی که نامش لرزه بر اندام اشرار ضدانقلاب می انداخت

به گزارش ایسنا، آذربایجان غربی در طول تاریخ خود شخصیت‌های اثرگذاری را به کشور معرفی کرده است؛ افرادی که در مقاطع حساس، نقش مهمی در تحولات اجتماعی و سیاسی منطقه داشته‌اند.

مرحوم حجت‌الاسلام شیخ غلامرضا حسنی نیز یکی از همین چهره‌هاست؛ شخصیتی که موافقان و منتقدان بسیاری داشت، اما کمتر کسی می‌تواند نقش او را در سال‌های پرحادثه انقلاب و تثبیت امنیت در منطقه نادیده بگیرد.

امروز با گذشت سال‌ها از آن روزها، نام او همچنان در حافظه مردم آذربایجان غربی زنده مانده است؛ زیرا برخی شخصیت‌ها تنها متعلق به یک دوره زمانی نیستند، بلکه به بخشی از روایت تاریخی یک سرزمین تبدیل می‌شوند و مقاومت و نامش لرزه بر اندام اشرار ضدانقلاب انداخته بود.

حجت الاسلام شیخ غلامرضا حسنی ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ در سن ۹۱ سالگی در ارومیه دار فانی را وداع گفت. 

انتهای پیام