چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۲۱:۲۲
منبع: نمایندگی خراسان جنوبی
وقف از زیارت تا انرژی و اشتغال؛ ظرفیت موقوفات برای حل مسائل کشور به‌کار گرفته می‌شود

وقف از زیارت تا انرژی و اشتغال؛ ظرفیت موقوفات برای حل مسائل کشور به‌کار گرفته می‌شود

خراسان جنوبی (ایسنا) - مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با تشریح اقدامات این سازمان در حوزه‌های مختلف، از فراهم شدن امکان وقف برای صنعت دفاعی، تولید ۱۳ تا ۱۴ مگاوات برق خورشیدی در بقاع متبرکه، فعالیت بیش از ۴۰۰ کارگاه اشتغال و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: وقف می‌تواند به ظرفیتی برای حل مسائل و نیازهای روز جامعه تبدیل شود.

حجت‌الاسلام محمد نوروزپور عصر چهارشنبه ۱۱ شهریور در همایش یاوران وقف خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های جدید وقف، اظهار کرد: در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه امکان مشارکت مردم در وقف برای صنعت دفاعی فراهم شده است و این موضوع در برنامه «محفل» ماه مبارک رمضان نیز اطلاع‌رسانی شد که با استقبال گروه‌های مختلف مردم مواجه شد.

وی با اشاره به وجود هشت هزار و ۷۶۷ بقعه متبرکه در کشور، افزود: حدود ۶ هزار و ۶۰۰ بقعه متعلق به امامزادگان و ۳۴ بقعه متعلق به پیامبران است و سایر بقاع نیز به مشاهیر، علما، شهدا و شخصیت‌هایی اختصاص دارد که مردم برای آنان حرم و بقعه ساخته‌اند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: طی چند سال گذشته بیش از ۵۰۰ بقعه متبرکه در کشور تعمیر، مرمت، بازسازی و نوسازی شده است که امامزادگان باقریه بیرجند یکی از نمونه‌های آن محسوب می‌شود.

نوروزپور با بیان اینکه موقوفات می‌توانند درآمد پایدار ایجاد کنند، گفت: می‌توان با خرید و ایجاد املاک و اجاره دادن آنها، درآمد حاصل را برای اجرای نیت واقف اختصاص داد؛ برای نمونه بخشی از این درآمد می‌تواند به حوزه صنعت دفاعی اختصاص پیدا کند.

وی در ادامه به اقدامات سازمان اوقاف در حوزه مدرسه‌سازی اشاره کرد و افزود: یکی از امامزادگان در تهران طی سال‌های اخیر با استفاده از کمک خیران و واقفان، ۱۵ مدرسه در سیستان و بلوچستان ساخته و در تهران نیز خدمات اجتماعی ارائه کرده است.

نوروزپور همچنین از ساخت هزار و ۳۶۱ مسجد در مناطق محروم طی شش سال گذشته خبر داد و گفت: این مساجد عمدتاً در روستاهایی ساخته شده‌اند که فاقد مسجد بوده‌اند و با مشارکت خیران، مردم استان‌ها و امکانات و تجهیزات سپاه احداث شده‌اند.

وی درباره اقدامات اوقاف در حوزه اشتغال نیز اظهار کرد: بیش از ۴۰۰ کارگاه اشتغال و خدمت در جوار بقاع متبرکه کشور فعال است که در آنها مهارت‌هایی مانند قالیبافی، خیاطی، گوهرتراشی و تعمیرات تلفن همراه به زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و جوانان جویای کار آموزش داده می‌شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: با سازمان فنی و حرفه‌ای هماهنگ شده تا افراد آموزش‌دیده در این کارگاه‌ها مدرک رسمی دریافت کنند و پس از کسب مهارت وارد بازار کار شوند.

وی از راه‌اندازی صندوق‌های وقف برای حمایت از اشتغال نیز خبر داد و گفت: تاکنون این صندوق‌ها در ۱۱ استان راه‌اندازی شده است.

نوروزپور با تأکید بر اینکه بقاع متبرکه تنها محل زیارت نیستند، بیان کرد: این اماکن همان‌طور که در گذشته محل رجوع مردم برای حل مشکلاتشان بوده‌اند، امروز نیز باید در حل مسائل مردم نقش‌آفرینی کنند.

وی افزود: باید به فرد نیازمند مهارت یاد بدهیم، تسهیلات در اختیارش قرار دهیم و از او حمایت کنیم تا بتواند وارد چرخه اشتغال شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به ظرفیت اقتصادی موقوفات گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه اکنون حدود دو هزار و ۲۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری دارد که هر کدام متناسب با ظرفیت و نیت وقف در حال فعالیت هستند.

تولید ۱۴ مگاوات برق خورشیدی در بقاع متبرکه

نوروزپور از ورود بقاع متبرکه به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: تولید انرژی خورشیدی در بقاع متبرکه آغاز شده و اکنون حدود ۱۳ تا ۱۴ مگاوات برق در بقاع متبرکه سراسر کشور تولید می‌شود.

وی با اشاره به مسئله انرژی به عنوان یکی از مشکلات کشور، اظهار کرد: بقاع متبرکه، مساجد و اماکن مذهبی ظرفیت ورود به حوزه تولید برق را دارند و بسیاری از بقاع متبرکه اکنون در این زمینه فعال هستند.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید بذر

وی با اشاره به حمایت سازمان اوقاف از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تاکنون از ۳۵ شرکت دانش‌بنیان حمایت شده است.

نوروزپور تولید بذر را یکی از نمونه‌های این حمایت‌ها عنوان کرد و افزود: برخی بذرهایی که تا چند سال پیش از خارج از کشور وارد می‌شد، اکنون با سرمایه‌گذاری سازمان اوقاف و بهره‌گیری از توان دانشمندان داخلی در کشور تولید می‌شود.

وی همچنین از سرمایه‌گذاری در تولید موتورسیکلت برقی خبر داد و گفت: تاکنون شش نوع موتورسیکلت برقی با حمایت سازمان اوقاف تولید شده است.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون در بقاع متبرکه کشور هزار و ۳۳۸ پروژه اجرا شده که برای اجرای آنها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

نوروزپور تأکید کرد: تلاش می‌کنیم ظرفیت وقف را در خدمت علم، فناوری و حل مسائل کشور قرار دهیم و اگر از این ظرفیت به‌درستی استفاده شود، می‌توان از آن برای ایجاد اشتغال، تولید انرژی، حمایت از علم و فناوری و رفع نیازهای کشور بهره گرفت.

در پایان این همایش از ۱۳ نفر از واقفان، خیران، خادمان و اعضای هیئت امنای برتر بقاع متبرکه خراسان جنوبی تجلیل شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها