دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۰
منبع: نمایندگی فارس
مدیریت هوشمندانه فضای دانشگاهی؛ راهبرد فارس در مقابله با استراتژی فشار درونی دشمن

استاندار مطرح کرد

مدیریت هوشمندانه فضای دانشگاهی؛ راهبرد فارس در مقابله با استراتژی فشار درونی دشمن

فارس (ایسنا) - استاندار فارس با تبیین شرایط حساس کشور و شکست محاسبات نظامی دشمن، دانشگاه‌ها را یکی از کانون‌های اصلی توجه طراحان فشارهای داخلی خواند و بر لزوم رفع سریع بسترهای نارضایتی، رسیدگی جدی به مطالبات صنفی استادان و دانشجویان و اتخاذ رویکرد تعاملی و آرامش‌بخش در آستانه بازگشایی مراکز آموزش عالی تأکید کرد.

حسینعلی امیری در نشست شورای رؤسای دانشگاه‌های استان فارس با تحلیل تحولات سیاسی و منطقه‌ای، به شکست نظامی طرف‌های مقابل اشاره کرد و گفت: با ناکامی اهداف نظامی طراحان خارجی، دشمن اکنون استراتژی خود را به تشدید فشارهای درونی و برهم‌زدن توازن جامعه تغییر داده‌است؛ در این میان، نهاد دانشگاه و محیط‌های دانشجویی از نقاط محوری برای فعال‌سازی شکاف‌ها به شمار می‌روند.

 وی با اشاره به تجربه گفت‌وگو با دانشجویان تصریح کرد: نقش دانشگاه‌های شیراز و علوم پزشکی پس از تهران همواره مورد توجه است و خوشبختانه با درایت، مسائل پیشین به شکلی شایسته مدیریت شد؛ اما این رسالت به قوت خود باقی است و باید تجارب موفق مدیریتی، از جمله برنامه‌های جامع، در اختیار سایر دانشگاه‌های استان نیز قرار گیرد.

 نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به تمایز میان بازگشایی سال تحصیلی جدید با سال‌های گذشته و انباشت برخی مطالبات دانشجویی گفت: رؤسای دانشگاه‌ها باید تمامی بسترهایی را که ممکن است زمینه‌ساز بروز چالش شود، احصا کنند و پیش از شکل‌گیری هرگونه تنش، در پی رفع آن‌ها باشند. در برخورد با دانشجویانی که در وقایع گذشته دچار آسیب یا داغ‌دیدگی شدند، سعه صدر و رعایت نهایت همراهی، همدلی و مراقبت اخلاقی ضروری است.

 وی در ادامه با تشریح پیگیری‌های صورت‌گرفته در بالاترین سطوح اجرایی کشور برای حل چالش‌های دانشگاهی گفت: علاوه بر مکاتبات و جلسات اخیر با معاون‌ اول رئیس‌جمهور، مباحث مربوط به معیشت و حقوق استادان و همچنین تأمین اعتبار تغذیه و رفاه دانشجویان با جدیت مطرح شد؛ این موضوع‌ها را از مسیر تعامل با وزیر علوم، رئیس سازمان برنامه و بودجه دنبال خواهیم کرد، چراکه هرگونه اخلال در کارکرد دانشگاه و فرآیند تدریس، خسارتی را به همراه دارد.

 استاندار فارس، توجه به ویژگی‌ها و اقتضائات ویژه هر محیط دانشگاهی را ضروری دانست و بیان کرد: رؤسای دانشگاه‌ها و اعضای هیئت‌رئیسه باید سناریوهای مشخصی برای پیشگیری و هدایت شرایط طراحی کنند تا سردرگمی پیش نیاید. حضور پیوسته مدیران و استادان در میان دانشجویان و گفتگو با جامعه علمی برای جلوگیری از تنش‌های احتمالی، نقشی کلیدی دارد.

 وی همچنین یادآور شد: موافق تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده و تند نیستم؛ باید با هماهنگی و ارتباط تعاملی با نهادهای مسئول، مسائل را به‌گونه‌ای مدیریت کرد که فشاری به دانشجو و محیط علمی وارد نشود.

 استاندار فارس، در پایان ایجاد پویایی روحی در محیط‌های دانشگاهی را حیاتی برشمرد و تأکید کرد: در کنار پیش‌بینی تدابیر رفاهی و خدماتی نظیر پیشگیری از قطعی برق در بازه‌های مهم و بهره‌گیری از ظرفیت مولدسازی برای جبران کمبودهای مالی، بسترسازی برای شور، نشاط، برنامه‌های هنری و فعالیت‌های ورزشی دانشجویان یک الزام جدی است که مدیران آموزش عالی باید برنامه‌های عملیاتی خود را در این زمینه‌ها ارائه دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این نشست آرامش و امنیت محیط‌های علمی را اولویت بنیادین مدیریت ارشد و شورای تأمین استان برشمرد و گفت: جامعه علمی و رؤسای دانشگاه‌ها که همواره در شناسایی و حل نظام‌مسائل استان نقشی مشورتی و اثرگذار داشته‌اند، بی‌تردید در تدبیر و گره‌گشایی از نظام‌مسائل داخلی دانشگاه‌ها موفق‌تر و دقیق‌تر عمل خواهند کرد.

سید احمد احمدی‌زاده با اشاره به لزوم تمهید مقدمات برای فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی در سال تحصیلی جدید تصریح کرد: شایسته است دانشگاه‌ها پیش از آغاز برنامه‌ها، چارچوب‌ها و مسیرهای قانونی را تبیین فرمایند؛ فضا باید بر پایه قوانین برای تمامی سلیقه‌ها و جریان‌های رسمی فراهم باشد و به بهانه احتمال بروز اختلاف‌نظر، مانعی برای حضور سخنرانان و برگزاری نشست‌های دانشجویی ایجاد نشود.

وی هم‌گرایی و کاستن از فاصله‌ها را جوهره مدیریت خردورزانه در دانشگاه دانست و ادامه داد: گردآوردن دیدگاه‌های گوناگون بر سر میز گفت‌وگو و پرهیز از ایجاد دوقطبی‌های کاذب، ضامن نشاط و سلامت فضای فکری دانشگاه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری فارس در روز دوشنبه ۱۶ شهریور، در این نشست که با حضور محسن پاپری زارعی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، سید کمال علوی، مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری و روسای دانشگاه‌های استان فارس همراه بود، علیرضا افشاری فر، رئیس دانشگاه شیراز، کوروش عزیزی قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی، محمدجواد دهقانی، رئیس دانشگاه صنعتی شیراز، ستار خالدیان رئیس دانشگاه هنر شیراز، محمدرضا قائدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، احمد رستگار رئیس دانشگاه پیام نور، آیت‌الله رزمجویی رئیس دانشگاه علمی کاربردی و علی شیروانی شیری، رئیس دانشگاه فرهنگیان شیراز به بیان دغدغه‌ها و نقطه‌نظرات خود در خصوص نظام مسائل دانشگاه‌ها پرداختند که در هر مورد تصمیمات لازم اتخاذ شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها