سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۱:۲۲
منبع: نمایندگی ایلام
صنایع دستی ایلام در بازار عراق؛ از برگزاری ۵۵ نمایشگاه تا فروش ۱۴.۷ میلیاردی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خبر داد:

صنایع دستی ایلام در بازار عراق؛ از برگزاری ۵۵ نمایشگاه تا فروش ۱۴.۷ میلیاردی

ایلام (ایسنا) - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام با اشاره به ظرفیت صنایع‌دستی ایلام با فعالیت ۳۰ هزار صنعتگر در قالب ۳۳ رشته، اظهار کرد: خوشبختانه علی‌رغم بروز جنگ، تولید صنایع‌دستی متوقف نشد به شکلی که در ایام جنگ صنعتگرهای استان نزدیک به ۵۵ نمایشگاه صنایع‌دستی را در کشور عراق در استان واسط و شهرهای مختلف آن از جمله الهی، نعمانیه، کوت، عزیزیه و صویره برگزار کردند.

فرزاد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: علاوه بر استقبال خوبی که در حوزه صنایع‌دستی از صنعتگران ما شده، ارتباط بسیار مناسبی با تجار عراقی برقرار شده است و حتی بازاریابی و فروش از طریق فضای مجازی، بین صنعتگرهای ما و فعالان بخش خصوصی آن‌ها شکل گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تأکید بر اینکه به‌دنبال جانمایی بسیار خوب غرفه‌های صنایع دستی در ایام اربعین طی ۱۰ روز بیش از ۱۴ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان فروش محصول رخ داد، خاطر نشان کرد: نسبت به سال گذشته فروش بهتری داشته‌ایم اما نیاز اصلی استان این است که بتوانیم به سمت بازارچه‌های دائمی پیش برویم. بازارچه‌های دائمی قطعاً می‌تواند اقتصاد استان را متحول‌تر از وضعیت موجود کند.

بازارچه دائمی صنایع‌دستی؛ حلقه‌ای برای تکمیل اقتصاد محلی

وی با بیان اینکه احداث بازارچه‌های دائمی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های اجرایی و جذب سرمایه‌گذار است، تشریح کرد: در بعضی استان‌های مختلف می‌بینیم که در کنار نمایشگاه‌های دائمی صنایع‌دستی، کافه، رستوران، سرویس بهداشتی، نمازخانه و یک مجموعه کامل ایجاد شده است. این می‌تواند کمک خیلی خوبی به استان ایلام باشد.

شریفی با تأکید بر نقش صنایع‌دستی در هویت استان گفت: واقعیت امر اینکه صنایع‌دستی می‌تواند اقتصاد هویت‌بنیان استان ایلام را تقویت کند؛ چرا که صنعتگرهای بسیار خوب، برندسازی مناسب، بسته‌بندی زیبا و کیفیت بالا از شاخص‌های صنایع دستی استان است. البته باید به سمت تکمیل زنجیره ارزشی صنعت برویم به‌عنوان مثال در حوزه گلیم نقش‌برجسته تا حدودی زنجیره‌ آن تقویت و کامل شده، اما در حوزه چرم، با توجه به اینکه این همه ذبح شکل می‌گیرد، پوست آن به خارج از استان سوق پیدا می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام ادامه داد: اگر دستگاه‌هایی که می‌توانند در بحث جذب سرمایه‌گذار موفق باشند پای کار بیایند و یک کارخانه دباغی در استان ایلام راه‌اندازی شود قطعاً چرم صنعت‌گران که در حال حاضر خارج از استان تهیه می‌شود، می‌تواند با قیمت مناسب‌تر و مطلوب‌تر در اختیار آنها قرار بگیرد و بازار فروش مناسب‌تری داشته باشد.

گلیم نقش‌برجسته باید در همه جای ایلام دیده شود

شریفی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای معرفی گلیم نقش‌برجسته بیان کرد: با شهرداری و شورای شهر جلسات متعددی برگزار شد تا یک چهارراه به نام صنایع‌دستی و المان گلیم نقش‌برجسته در سطه شهر جانمایی شد تا حداقل مردم با موضوع آشنا می‌شوند. از طرف دیگر تبدیل کردن شهر ملی گلیم نقش‌برجسته به شهر جهانی نیازمند همراهی و همکاری دستگاه‌های اجرایی، از شهرداری گرفته تا خود استانداری و حوزه اقتصادی است.

وی تشریح کرد: برای ثبت شهر گلیم نقش برجسته از ملی به جهانی نیاز به حضور ارزیابانی از سوی یونسکو است. تاییدیه آنها نیازمند این است که همه مکان‌ها، خیابان‌ها و معابر پدیده‌ای را به وجود بیاورند که با گذر از هر مسیری از شهر، گلیم نقش‌برجسته در ذهن تداعی شود.

شریفی گفت: دوشنبه و چهارشنبه‌بازارهایی که در شهر ایلام و شهرستان‌های مختلف برگزار می‌شود نیز کمک خیلی خوبی به صنعتگرهای استان ایلام در بحث بازار فروش بوده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها