چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۰:۳۱
بهروزآذر: مدرسه محل یادگیری «درس زندگی» است نه فقط انتقال دانش

بهروزآذر: مدرسه محل یادگیری «درس زندگی» است نه فقط انتقال دانش

تهران (ایسنا) - معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر اینکه مأموریت مدرسه تنها انتقال دانش و محتوای کتاب‌های درسی نیست، گفت: دانش‌آموزان باید در مدرسه مهارت‌های بنیادین زندگی از جمله شنیدن مؤثر، گفت‌وگو، ارتباط، کنترل خشم، حل تعارض و کار گروهی را بیاموزند و برای نقش‌آفرینی در جامعه و خانواده آماده شوند.

 زهرا بهروزآذرر چهارشنبه اول مهرماه همزمان با بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید با تبریک این مناسبت به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان بر ضرورت توجه به مهارت‌های زندگی در کنار آموزش‌های علمی تأکید کرد.

وی اظهار کرد: امیدوارم بهترین اتفاق‌ها در زمینه یادگیری، ارتقای مهارت‌ها، پیدا کردن علایق و استعدادها برای دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید رقم بخورد.

بهروزآذر با گرامیداشت یاد شهدای اسلام و شهدای جنگ تحمیلی اخیر به‌ویژه شهدای مدرسه شجره مینا شهرستان لامرد، دلیرمردان دنا، فرماندهان و دانشمندان میهن‌دوست و تمامی جان‌باختگانی که برای ایران جان خود را تقدیم کردند، افزود: امیدوارم بتوانیم نگهبان خوبی برای مسیری باشیم که این شهدا آغاز کردند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تجربه دوران دانش‌آموزی خود، گفت: من هم مانند شما زمانی پشت همین صندلی‌ها نشسته‌ام و می‌دانم که یک جلسه طولانی ممکن است خسته‌کننده باشد، بنابراین کوتاه صحبت می‌کنم تا شما بتوانید هرچه سریع‌تر به مأموریت اصلی خود در مدرسه بازگردید.

وی با اشاره به گسترش ابزارهای آموزشی در اختیار دانش‌آموزان، اظهار کرد: امروز انواع کتاب‌ها، فیلم‌های آموزشی و ابزارهای یادگیری از طریق شبکه شاد و دیگر مجموعه‌ها در دسترس دانش‌آموزان قرار دارد و بسیاری از مطالب را می‌توان با استفاده از این ابزارها به صورت فردی آموخت.

بهروزآذر ادامه داد: شاید این پرسش برای دانش‌آموزان ایجاد شود که وقتی می‌توانم بسیاری از مطالب را به تنهایی یاد بگیرم، چرا باید به مدرسه بیایم؛ پاسخ این است که مهم‌ترین چیزی که قرار است در مدرسه یاد بگیریم، صرفاً دانش جدید موجود در کتاب‌ها نیست، بلکه باید «درس زندگی» را بیاموزیم.

وی افزود: برای اینکه انسان‌های موفقی باشیم، باید مهارت‌های بنیادین را در خود تقویت کنیم؛ مهارت شنیدن مؤثر، گفت‌وگو، ارتباط، کنترل خشم و حل تعارض از جمله مهارت‌هایی است که باید آنها را یاد بگیریم و تمرین کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر ضرورت شناخت توانمندی‌های فردی، گفت: بسیاری از داشته‌های ما آنقدر در زندگی روزمره حضور دارند که برایمان بدیهی شدند و گاهی ارزش آنها را نمی‌بینیم؛ بنابراین یکی از مهارت‌های مهم، شناخت داشته‌ها و توانمندی‌ها و تلاش برای ارتقای آنهاست.

بهروزآذر کار گروهی و حل مسئله را از دیگر مهارت‌های ضروری دانست و اظهار کرد: دانش‌آموزان باید یاد بگیرند به صورت تیمی و گروهی مسائل را شناسایی کنند، برای آنها راه‌حل پیدا کنند و از میان راه‌حل‌های مختلف، مؤثرترین، کم‌هزینه‌ترین و پرفایده‌ترین راه را انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه مدرسه محیطی برای تمرین این مهارت‌هاست، افزود: یادگیری‌هایی که امروز در زندگی دانش‌آموزان اتفاق می‌افتد، از مسیر آنها وارد خانواده‌ها می‌شود و به نسل‌های بعد انتقال پیدا می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: شما در آینده سفیران علم، فناوری و کارآفرینی در جامعه خواهید بود و بسیاری از شما نیز مادران این کشور خواهید شد؛ بنابراین لازم است مهارت‌هایی را که برای حضور مؤثر در جامعه و خانواده نیاز دارید، از همین امروز بیاموزید و در خود نهادینه کنید.

بهروزآذر در پایان با تبریک آغاز سال تحصیلی به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان، ابراز امیدواری کرد سال جدید سرشار از تجربه‌های شاد، پرنور و پرانرژی برای دانش‌آموزان باشد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها