یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ | ۰۰:۱۲
خراسان رضوی؛ دومین استان کشور از نظر تعداد موزه

خراسان رضوی؛ دومین استان کشور از نظر تعداد موزه

خراسان رضوی (ایسنا) - دبیر انجمن‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور گفت: خراسان رضوی با ۷۶ موزه پس از تهران، در جایگاه دوم استان‌های کشور از نظر تعداد موزه قرار دارد.

ایمان دهاقین، شنبه ۱۱ مهرماه، در جلسه  انجمن میراث فرهنگی استان که با موضوع «حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی» که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به توزیع موزه‌ها در استان‌ها اظهار کرد: تهران با ۱۸۶ موزه رتبه نخست و خراسان رضوی با ۷۶ موزه جایگاه دوم را در کشور دارند. اصفهان با ۴۹، فارس با ۴۶ و آذربایجان شرقی با ۴۰ موزه در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به ثبت ۳۴ هزار و ۲۷۶ اثر غیرمنقول، ۷۸۳ هزار و ۹۵۷ اثر شبه‌منقول، یک‌هزار و ۱۵۴ اثر طبیعی و سه‌هزار و ۵۶ عنصر ناملموس در کشور، بیان کرد: ایران دارای ۳۰ اثر ملموس جهانی شامل ۲۸ اثر فرهنگی و دو اثر طبیعی و ۲۷ عنصر ناملموس جهانی است.

دهاقین با اشاره به ثبت جهانی آثاری همچون تخت جمشید، چغازنبیل، پاسارگاد، میدان نقش جهان، گنبد سلطانیه، بازار تاریخی تبریز، شهر تاریخی یزد، ارگ بم، باغ ایرانی، دشت لوت و جنگل‌های هیرکانی، گفت: ایران در فهرست میراث جهانی از نظر تعداد آثار ملموس ثبت‌شده، رتبه دهم را دارد.

دبیر انجمن‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور، مشارکت، حفاظت و فرهنگ‌سازی را سه محور اصلی فعالیت انجمن‌ها دانست و گفت: آگاه‌سازی مردم، جلب مشارکت عمومی، ارائه راهکار درباره حفاری‌های غیرمجاز، تخریب آثار و خریدوفروش غیرمجاز اموال فرهنگی ازجمله وظایف این انجمن‌هاست.


انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها