یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ | ۰۹:۵۳
عضو جبهه اصلاحات خراسان رضوی: اصلاح‌طلبان خود از نخستین منتقدان وضعیت‌ فعلی‌اند

عضو جبهه اصلاحات خراسان رضوی: اصلاح‌طلبان خود از نخستین منتقدان وضعیت‌ فعلی‌اند

خراسان رضوی (ایسنا) - عضو جبهه اصلاحات خراسان رضوی بیان اینکه اصلاح‌طلبان خود از نخستین منتقدان این وضعیت‌اند، گفت: ما اکنون حامی نقاد دولت هستیم، نه توجیه‌گر همه‌جانبه یا سلب‌کننده مسئولیت.

الهه قلی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نسبت اصلاح‌طلبان با شرایط فعلی کشور و مشکلات اقتصادی، اظهار کرد: اگرچه دولت آقای پزشکیان با حمایت و رأی اصلاح‌طلبان روی کار آمد، اما وضعیت امروز را نمی‌توان به‌سادگی دولت اصلاحات نامید. اقتصاد کشور با تورم بالای کالاهای اساسی، کسری بودجه مزمن، ناترازی انرژی و بانکی و کاهش قدرت خرید مردم دست‌وپنجه نرم می‌کند، وضعیتی که با تحمیل جنگ، تشدید تحریم، محاصره دریایی و شوک‌های ارزی به‌مراتب سخت‌تر هم شده است.

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان خود از نخستین منتقدان این وضعیت‌ اند، گفت: ما اکنون حامی نقاد دولت هستیم، نه توجیه‌گر همه‌جانبه یا سلب‌کننده مسئولیت. راهکار ما اصلاح‌طلبان در قالب بیانیه‌ها و یک بسته مشخص و مدون اعلام شده است؛ تصویب بودجه متوازن و مهار کسری بودجه، شفافیت اقتصادی و بستن رانت‌ها، اصلاح نظام بانکی، تک‌نرخی‌سازی تدریجی و کارشناسی ارز، لغو نظارت استصوابی و بازگرداندن رقابت انتخاباتی، رفع حصر و آزادی زندانیان عقیدتی، خروج نهادهای نظامی-امنیتی از سیاست و اقتصاد و تعامل سازنده با جهان. این نسخه حداقلی همان «راهکارهای ۱۵گانه» آقای خاتمی و پیشنهادهای جبهه اصلاحات است.

عضو هیات‌رئیسه جبهه اصلاحات خراسان رضوی با بیان اینکه این راهکارها بارها و رسماً به دولت و حاکمیت منتقل شده است، اضافه کرد: این راهکارها از جمله در نامه‌های اخیر جبهه اصلاحات به رئیس‌جمهور ابلاغ شده است. اما نکته انتقادی ما این است که این نامه‌ها بیشتر در سطح هشدار سیاسی مانده و به یک برنامه اجرایی و زمان‌بندی‌شده تبدیل نشده‌ است.

قلی‌زاده ادامه داد: تا کنون در چارچوب وفاق ملی، بخشی از توصیه‌های ما شنیده شده؛ مانند تلاش برای تنش‌زدایی و برخی گام‌های عدالت‌محور. اما در مسائل کلیدی مثل اصلاحات ساختاری اقتصاد، رفع فیلترینگ، شفافیت و بازکردن فضای سیاسی، پیشرفت محسوسی ندیده‌ایم. دولت بیشتر به‌دنبال وفاق سیاسی میان نیروهاست تا وفاق اجتماعی و اصلاحات واقعی. از این نظر، وفاق بدون اصلاح، نگرانی جدی ماست زیرا وفاقی که با اصلاح شفاف و قابل‌ارزیابی همراه نباشد، به‌جای تقویت دولت به فرسایش سرمایه اجتماعی می‌انجامد. پس نه می‌توان گفت دولت کاملاً پشت کرده و نه می‌توان گفت توصیه‌های اصلاح‌طلبان به صحنه عمل آمده است.

وی با بیان اینکه اکنون بزرگ‌ترین چالش ما، اقناع بدنه مردمی است، گفت: بدنه مردمی اصلاحات میان حمایت از دولت و نارضایتی از نتایج گرفتار شده است. برای جلوگیری از ریزش اعتماد، کارهای متعددی در جریان است، از جمله تقویت گفتمان عدالت‌خواهی و ضدفساد، تبیین صادقانه وضعیت کشور بدون انکار کاستی‌ها، ارتباط مستقیم با تشکل‌های مدنی و صنفی و تبیین اینکه سهم جنگ و تحریم را نمی‌توان با سهم سیاست‌گذاری داخلی یکسان دانست. تجربه نشان داده که نگه‌داشتن مردم پای کار با تعارف سیاسی ممکن نیست و باید معیشت مردم تامین شود و لغو تبعیض‌ها از بین برود. اگر دولت در عمل، نتایج کارهای خود را به مردم نشان دهد، بدنه اصلاحات هم آن را با تمام توان تقویت خواهد کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها