شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۵ | ۱۷:۵۰
منبع: نمایندگی گیلان
صدور ۱۴۵ هشدار به دستگاه‌های اجرایی گیلان

بازرس کل استان خبر داد

صدور ۱۴۵ هشدار به دستگاه‌های اجرایی گیلان

گیلان (ایسنا) - بازرس کل گیلان با اشاره به ثبت چها هزار و ۸۶۴ گزارش و شکایت مردمی در سامانه‌های سازمان بازرسی استان طی نیمه نخست سال جاری، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۴۵ هشدار به دستگاه‌های اجرایی داده شده است تا نسبت به رفع نواقص و اصلاح زمینه‌های بروز فساد اقدام کنند.

احمد آقایی شنبه ۱۸ مهر در گفت‌وگو با خبرنگاران، با تأکید بر نقش مشارکت مردمی در ارتقای سلامت اداری، اظهار کرد: گزارش‌های مردمی، مطالبه‌گری رسانه‌ها و پیگیری تخلفات از سوی شهروندان، نقش موثری در شناسایی مشکلات دستگاه‌های اجرایی دارد.

وی با اشاره به آمار گزارش‌های دریافتی سازمان بازرسی گیلان در شش ماه نخست سال جاری، بیان کرد: در این مدت دو هزار و ۹۷۶ گزارش مردمی و هزار و ۸۹۷ شکایت از طریق سامانه ۱۳۶ ثبت شده است که مجموع گزارش‌ها و شکایت‌های ثبت شده به چهار هزار و ۸۶۴ مورد می‌رسد.

بازرس کل گیلان ادامه داد: از مجموع گزارش‌های مردمی، به ۹۷۶ مورد رسیدگی شده و ۲۲۶ مورد نیز در زمان ارائه گزارش در دست بررسی بوده است. نتایج رسیدگی‌ها پس از دریافت پاسخ دستگاه‌های مربوطه، از طریق سامانه به گزارش‌دهندگان اعلام می‌شود.

آقایی از انجام ۱۵۰ بازدید میدانی در این مدت خبر داد و افزود: این بازدیدها با هدف بررسی میدانی مشکلات، مستندسازی تخلفات احتمالی و پیگیری مطالبات مردم انجام شده است.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این سازمان، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۴۵ هشدار به دستگاه‌های اجرایی داده شده است تا نسبت به رفع نواقص و اصلاح زمینه‌های بروز فساد اقدام کنند.

به گفته بازرس کل گیلان، هدف از این اقدامات، اصلاح فرآیندهای اداری و جلوگیری از شکل‌گیری تخلف پیش از ورود پرونده‌ها به مراحل قضایی است.

آقایی با اشاره به دستگاه‌هایی که بیشترین گزارش‌ها و شکایت‌های مردمی درباره عملکرد آنها دریافت شده است، اظهار کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان، منابع طبیعی، شهرداری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری پنج مجموعه‌ای هستند که بیشترین گزارش‌ها و شکایت‌ها درباره عملکرد آن‌ها مطرح شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از گلایه‌های مردم در حوزه برق به قطعی برق و مشکلات زیرساختی مربوط می‌شود، افزود: باید میان مشکلات ناشی از فرسودگی زیرساخت‌ها و عملکرد مدیران دستگاه‌ها تفاوت قائل شد؛ چراکه برخی مدیران با مشکلاتی مواجه هستند که از گذشته به آن‌ها منتقل شده است.

بازرس کل گیلان درباره تخلفات احتمالی در حوزه منابع طبیعی نیز گفت: بخشی از گزارش‌های مردمی به تصرف اراضی ملی، قطع درختان، قاچاق چوب و ساخت‌وسازهای غیرمجاز مربوط می‌شود که بررسی دقیق و برخورد قانونی با تخلفات را ضروری می‌کند.

آقایی با اشاره به شکایت‌های مربوط به شهرداری‌ها بیان کرد: در برخی مناطق، افزایش ساخت‌وساز و جمعیت بدون توسعه متناسب شبکه فاضلاب و زیرساخت‌های خدماتی، مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است.

وی مسائل اجرایی، تغییر کاربری اراضی و ساخت‌وسازها را از دیگر محورهای شکایت‌های مربوط به حوزه سلامت و استانداری عنوان کرد و افزود: صرف ثبت شکایت به معنای اثبات تخلف نیست و هر مورد باید به‌صورت جداگانه بررسی شود.

بازرس کل گیلان با اشاره به گزارش‌های مردمی درباره اجرای پروژه راه‌آهن رشت - آستارا اظهار کرد: این پروژه از طرح‌های راهبردی کشور و حلقه‌های مهم کریدور بین‌المللی شمال به جنوب است که نقش موثری در توسعه اقتصادی و اشتغال دارد.

وی افزود: در جریان اجرای این پروژه، درباره مسیر تعیین‌شده و برخی اراضی واقع در محدوده طرح اعتراض‌هایی مطرح شده است که سازمان بازرسی با بررسی گزارش‌های مردمی، موضوع را پیگیری کرده و بر اجرای پروژه در چارچوب مسیر قانونی مصوب تاکید دارد.

آقایی با بیان اینکه منافع شخصی نباید زمینه تغییر غیرقانونی مسیر پروژه‌های ملی را فراهم کند، تصریح کرد: افرادی که با اطلاع از مسیر مصوب اقدام به خرید زمین یا ساخت‌وساز کرده‌اند، نمی‌توانند با ایجاد مانع، مسیر یک پروژه ملی را تغییر دهند.

وی در عین حال اضافه کرد: افرادی که به صورت قانونی مجوز ساخت دریافت کرده‌اند، باید مطابق ضوابط مورد حمایت قرار گیرند و دستگاه متولی نیز موظف است حقوق و خسارت‌های قانونی آنان را پرداخت کند.

بازرس کل گیلان با اشاره به تثبیت بخش قابل‌توجهی از مسیر و انجام تملک اراضی در قسمت‌هایی از طرح خاطرنشان کرد: دستگاه‌های مسئول باید با تسریع در انجام تعهدات و تعیین تکلیف مسائل باقی‌مانده، از تاخیر در اجرای این پروژه ملی جلوگیری کنند.

آقایی با تاکید بر ضرورت نظارت بر مناقصه‌ها و مزایده‌های دستگاه‌های اجرایی گفت: این حوزه از گلوگاه‌های احتمالی فساد به شمار می‌رود و نبود نظارت موثر می‌تواند زمینه‌ساز تخلف و افزایش پرونده‌های قضایی شود.

وی افزود: در سال گذشته حدود ۲۷۳ مناقصه و ۵۸ مزایده و در شش ماه نخست امسال هم حدود ۱۲۰ مناقصه و ۳۹ مزایده در چارچوب نظارت‌های سازمان بازرسی بررسی شده است.

بازرس کل گیلان با اشاره به فعالیت هشت گروه نظارتی متشکل از سربازرسان، بازرسان و کارشناسان در این سازمان بیان کرد: نظارت بر فرآیند مناقصه‌ها و مزایده‌ها متناسب با اهمیت و ابعاد مالی طرح‌ها انجام می‌شود و در پروژه‌های بزرگ نیز حضور مستقیم کارشناسان پیش‌بینی شده است.

آقایی تصریح کرد: در صورت احراز تخلف در مراحل برگزاری مناقصه یا مزایده، حتی پس از اعلام برنده نیز اقدامات قانونی برای لغو فرآیند خلاف قانون انجام می‌شود.

وی از شهروندان خواست گزارش‌ها و شکایت‌های خود را از طریق سامانه ۱۳۶ ثبت کنند و افزود: مردم همچنین می‌توانند روزهای سه‌شنبه با حضور در ملاقات‌های مردمی سازمان بازرسی، مسائل و درخواست‌های خود را مطرح کنند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها