• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404032113331
  • خبرنگار : 50176

مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد:

لرستان، استان‌ پاک و عاری از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه

لرستان، استان‌ پاک و عاری از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه

ایسنا/لرستان مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: یکی از استان‌های پاک و عاری از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه هستیم.

مصطففی زبردست در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با آغاز فصل گرما، معمولاً شاهد افزایش بروز بیماری‌ها در جمعیت دامی هستیم. برخی از این بیماری‌ها مختص دام‌ها هستند، در حالی که برخی دیگر زئونوز و مشترک بین انسان و دام هستند.

وی خاطرنشان کرد: در فصول گرم سال، به دلیل افزایش میزان زاد و ولد حشرات و کرم‌ها، احتمال انتقال و شیوع بیماری‌هایی مانند تب خونریزی‌دهنده کریمه و کنگو افزایش می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان اضافه کرد: در پنج سال گذشته، استان ما به عنوان یکی از استان‌های پاک و عاری از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه شناخته شده است. با این حال، درخواست ما از هم استانی‌ها این است که همانند سال‌های گذشته از ذبح و کشتار دام در منازل و در حاشیه شهرها خودداری کنند.

زبردست بیان کرد: کشتار دام در این مناطق علاوه بر ایجاد آلودگی زیست‌محیطی، موجب بدمنظره شدن مبلمان شهری و همچنین خطر انتقال بیماری‌های مشترک به انسان می‌شود.

وی ادامه داد: در تمامی شهرستان‌های استان، کشتارگاه‌های دام در نظر گرفته شده و ناظران بهداشتی در این مراکز مستقر هستند. انتقال دام به کشتارگاه‌ها تحت نظارت این ناظران، باعث می‌شود که گوشت و فرآورده‌های خام دامی با کیفیت و مطابق با استانداردهای بهداشتی در دسترس مردم قرار گیرد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان تصریح کرد: برای مقابله با بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه و کنگو، رعایت نکات بهداشتی مانند پوشیدن لباس مناسب و استفاده از جایگاه‌های مناسب برای نگهداری دام‌ها از سوی دامداران و همکاران‌مان در سطح روستاها در حال انجام است.

زبردست اظهار کرد: همچنین نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال و استفاده از وسایل و امکانات حفاظتی هنگام کار با دام و گوشت آن، می‌تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها ایفا کند.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری عمدتاً برای افرادی که با دام‌ها در ارتباط هستند، مانند چوپان‌ها، قصاب‌ها، دامپزشکان و کارگران کشتارگاه‌ها خطرناک است. با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی که ذکر شد، می‌توان از شیوع و گسترش این بیماری جلوگیری کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha