• شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404081005397
  • خبرنگار : 50593

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران:

 توانمندسازی معلمان و عدالت آموزشی، دو مسیر اصلی تحول در آموزش و پرورش است

 توانمندسازی معلمان و عدالت آموزشی، دو مسیر اصلی تحول در آموزش و پرورش است

ایسنا/مازندران مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران با اشاره به اجرای برنامه «بر مدار تعلیم و تربیت»  به مسائل کلیدی نظام آموزشی استان در حوزه‌های نیروی انسانی، کیفیت یادگیری و عدالت آموزشی اشاره کرد و گفت: توانمندسازی معلمان و عدالت آموزشی، دو مسیر اصلی تحول در آموزش و پرورش مازندران است.

فریدون کلبادی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت سه مؤلفه‌ «نیروی انسانی، فضاهای آموزشی و کیفیت آموزش» اظهار کرد: استان مازندران از نظر شاخص‌های کمی و کیفی در میان استان‌های برتر کشور قرار دارد، اما همچنان فاصله‌ قابل توجهی تا وضعیت مطلوب وجود دارد و این مسیر نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تلاش جمعی و نگاهی تحولی است.

کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش مازندران

وی یکی از چالش‌های اصلی آموزش و پرورش مازندران را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: با توجه به موج بازنشستگی معلمان در سال‌های اخیر، استان با حدود ۶۷ هزار ساعت کمبود نیرو مواجه است.

کلبادی نژاد ادامه داد: بخشی از این نیاز از طریق آزمون‌های استخدامی و جذب دانش‌آموختگان دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی تأمین می‌شود و بخشی نیز با استفاده از نیروهای حق‌التدریس جبران خواهد شد.

ضرورت اصلاح سیاست‌های بومی گزینی

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با تأکید بر ضرورت اصلاح سیاست‌های بومی‌گزینی در استخدام نیروها گفت: برای مناطق کمتر برخوردار مانند بلده، کجور و کلاردشت، باید رویکردی اتخاذ شود که نیروهای متخصص همان مناطق جذب و تثبیت شوند. تداوم عدالت آموزشی بدون ثبات نیروی انسانی امکان‌پذیر نیست.

وی در ادامه به ضرورت تطبیق نظام آموزشی با تغییرات جهانی اشاره کرد و افزود: در عصر دیجیتال، مقاومت در برابر تغییر یکی از موانع اصلی کیفیت‌بخشی است. امروز معلمان باید با فناوری‌های نو، ابزارهای دیجیتال و رویکردهای یادگیری فناورمحور آشنا باشند تا بتوانند با نسل جدید ارتباط مؤثر برقرار کنند.

کلبادی‌نژاد توانمندسازی معلمان را پیش‌نیاز تحول آموزشی دانست و بیان کرد: در استان مازندران ۴۰۰ نفر از معلمان بعنوان مدرسین میانی آموزش دیده‌اند تا دوره‌های توانمندسازی را در سطح شهرستان‌ها اجرا کنند. طرح‌هایی مانند «توانا»، «سفر یادگیری» و «شمیم» نیز در سطوح مختلف در حال اجراست تا کیفیت یاددهی ـ یادگیری بهبود یابد.

وی همچنین نقش دانشگاه فرهنگیان را در تأمین نیروی انسانی مؤثر دانست و گفت: دانشگاه فرهنگیان بخشی از بدنه آموزش و پرورش است و مأموریت دارد معلمانی تربیت کند که علاوه بر سواد علمی، از مهارت‌های ارتباطی، خلاقیت و انعطاف‌پذیری برخوردار باشند. نسل جدید معلمان باید طراح آموزشی و تسهیل‌گر فرآیند یادگیری باشند، نه صرفاً انتقال‌دهنده دانش.

کاهش شکاف آموزشی میان مناطق شهری و روستایی

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران درباره کاهش شکاف آموزشی میان مناطق شهری و روستایی نیز اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، تقویت شبکه شاد و دسترسی برابر دانش‌آموزان به اینترنت از برنامه‌های اصلی دولت چهاردهم است. این اقدامات می‌تواند گامی مؤثر در تحقق عدالت آموزشی و بهره‌مندی مناطق محروم از فرصت‌های برابر یادگیری باشد.

کلبادی‌نژاد با تأکید بر نقش خانواده‌ها و جامعه در پشتیبانی از نظام تعلیم و تربیت گفت: برای رشد واقعی نظام آموزشی، باید معلمان را تکریم و دانش‌آموزان را توانمند کنیم. خانواده‌ها نیز بعنوان شرکای اصلی مدرسه باید با اعتماد و همراهی، ما را در این مسیر یاری کنند. آموزش و پرورش زیربنای توسعه است و راه توسعه استان از مدرسه می‌گذرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha