• یکشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404082515692
  • خبرنگار : 71951

در جلسه شورای اداری مطرح شد

ضرورت بازنگری طرح جامع و توسعه اقتصادی در ورامین/ ‌شهرستان به خاستگاه سرمایه‌گذاری خورشیدی ‌تهران تبدیل شد

ضرورت بازنگری طرح جامع و توسعه اقتصادی در ورامین/ ‌شهرستان به خاستگاه سرمایه‌گذاری خورشیدی ‌تهران تبدیل شد

ایسنا/تهران فرماندار ورامین بر ضرورت اخذ نظرات همه دستگاه‌ها و گروه‌های مردمی برای تکمیل طرح جامع شهری و پیگیری مستمر پروژه‌ها، برنامه‌های اقتصادی، فرهنگی و ورزشی شهرستان تأکید کرد.

حسین عباسی در جلسه شورای اداری روز یکشنبه ۲۵ آبان در سالن جلسات شهید تاجیک شهرداری ورامین با اشاره به اینکه طرح جامع شهر پس از گذشت هفت تا هشت ماه در مرحله بازنگری قرار دارد، گفت: این طرح باید با افق ۱۰ ساله پیش‌رو اصلاح شود و همه عناصر کالبدی و خدماتی شهر را پوشش دهد.

وی از همه دستگاه‌های اجرایی خواست نظرات کارشناسی خود را برای اعمال در طرح ارائه کنند تا برنامه‌ریزی شهری منطبق بر نیازهای واقعی مردم باشد.

عباسی یادآور شد که مشاور طرح موظف است دیدگاه‌های گروه‌های مردمی، کارشناسان و دستگاه‌های مرتبط را اخذ و در نسخه نهایی لحاظ کند و از مدیران خواست با دقت در موضوعات شهری و نیازهای شهرستان، نکات خود را ثبت و ارسال کنند تا طرح جامع پاسخگوی نیازهای دهه آینده باشد.

فرماندار ورامین همچنین بر پیگیری مستمر پروژه‌ها و جذب اعتبارات شهرستان تأکید کرد و گفت: با پیگیری جدی مدیران، حق و حقوق مردم و شهرستان از استان گرفته می‌شود و پروژه‌های عمرانی و اقتصادی باید با سرعت و تداوم بیشتری اجرا شوند.

وی از برگزاری جشنواره پسته و هفته فرهنگی با مشارکت جهاد کشاورزی، تشکل‌ها و انجمن‌های مردمی خبر داد و افزود: این برنامه‌ها با هدف مسئله‌شناسی، تقویت سرمایه اجتماعی و حمایت از کشاورزان برگزار شده و اتحادیه‌ای برای بیش از ۶۰۰ کشاورز پسته شهرستان تشکیل خواهد شد.

عباسی به حوزه ورزش نیز اشاره کرد و گفت: با همکاری اداره ورزش و سازمان فرهنگی، تیم والیبال سایپا در شهرستان حضور خواهد داشت تا نیازهای جوانان و نوجوانان تامین شود.

وی در خصوص انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال آینده، رعایت اصل سلامت، بی‌طرفی، امانت‌داری و مشارکت حداکثری مردم را ضروری دانست و افزود: مسئولان باید زمینه حضور گسترده اقشار مختلف جامعه را فراهم کنند.

فرماندار ورامین همچنین اعلام کرد که از ظرفیت دانشگاه‌ها و مجموعه‌های علمی برای توسعه اقتصادی و کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده خواهد شد و رویدادی برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی شهرستان در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.

عباسی در پایان ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی گفت: رضایتمندی مردم از خدمات و برنامه‌ها جزو اولویت‌های اصلی دولت است و ارزش واقعی کار مدیران و دست‌اندرکاران در رضایت مردم تجلی پیدا می‌کند.

ضرورت بازنگری طرح جامع و توسعه اقتصادی با مشارکت‌/ ‌ورامین به خاستگاه سرمایه‌گذاری خورشیدی ‌تهران تبدیل شد

پیشرفت ۵۰ درصدی بازنگری طرح جامع و تفصیلی ورامین

شهردار ورامین هم در جلسه شورای اداری از پیشرفت بیش از نیمی از مراحل بازنگری طرح جامع و تفصیلی خبر داد و گفت: برای نخستین‌بار، معتمدان و مدیران شهر در قالب «شورای راهبردی» در تدوین این طرح مشارکت دارند.

علیرضا مومنی با اشاره به بررسی طرح جامع و تفصیلی شهر گفت: روند بازنگری این طرح وارد مرحله نهایی شده و تاکنون بیش از ۵۰ درصد مطالعات و نقشه‌های وضع موجود انجام شده است. به گفته او، جلسات نظرخواهی از شهروندان و نشست‌های تخصصی با «شورای راهبردی» نیز ادامه دارد تا طرح نهایی با نیازهای واقعی محلات هماهنگ باشد.

مومنی تشکیل «شورای راهبردی» را اتفاقی مهم در فرآیند تدوین طرح دانست و افزود: برخلاف گذشته که تنها شورای شهر در این بخش اظهار نظر می‌کرد، اکنون معتمدان، مدیران ادارات و ذی‌نفعان مختلف نیز در تصمیم‌سازی‌ها حضور دارند و دغدغه‌های شهری در این شورا جمع‌بندی می‌شود.

شهردار ورامین با بیان اینکه هدف از بازنگری طرح، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است، اظهار کرد: سرانه‌هایی مانند فضای سبز، خدمات شهری و کاربری‌های عمومی با دقت بیشتری بازتعریف می‌شود و تلاش داریم نیازهای محلات در تفکیک‌ها و اعمال ماده ۱۰۱ دیده شود.

وی با اشاره به اینکه طرح‌های شهری در گذشته کمتر از ۱۵ درصد اجرا می‌شد، تأکید کرد: اجرای طرح تنها برعهده شهرداری نیست و دستگاه‌های اجرایی نیز باید در تملک اراضی و پیشبرد پروژه‌ها همکاری کنند.

مومنی گفت: با وجود قانون «تعیین تکلیف طرح دولتی»، تا امروز بودجه‌ای از سوی دستگاه‌ها برای تملک این بخش‌ها اختصاص داده نشده است.

وی از مسئولان خواست در فصل بودجه‌نویسی، برای نخستین‌بار ردیفی ویژه برای تملک طرح‌های دولتی در نظر بگیرند تا پس از تصویب نهایی بازنگری طرح جامع و تفصیلی در سال آینده، امکان اجرای واقعی آن فراهم شود.

شهردار ورامین در پایان با قدردانی از همراهی فرمانداری و اعضای شورای شهر گفت: هدف ما تهیه طرحی منطبق با واقعیت‌های شهر و نیازهای آینده ورامین است تا افق ۱۰ ساله توسعه شهر با دقت بیشتری ترسیم شود.

ضرورت بازنگری طرح جامع و توسعه اقتصادی با مشارکت‌/ ‌ورامین به خاستگاه سرمایه‌گذاری خورشیدی ‌تهران تبدیل شد

شورا محل کار است نه تشریفات

‌امام جمعه ورامین در این جلسه تأکید کرد: جلسات شورای اداری ورامین باید مسائل اجرایی مردم را حل کند.

حجت‌الاسلام مجتبی عزیزی گفت: شورای اداری صرفاً محل قرائت گزارش‌ها نیست؛ اینجا بالاترین مرجع تصمیم‌گیری شهرستان است و هر مسئله‌ای که در جلسات معمولی حل نشده، باید در اینجا گره‌گشایی شود.

وی از مدیران خواست با آمادگی و طرح مشخص در جلسات حاضر شوند و افزود: مسائل و مشکلات روستاها و دستگاه‌ها باید مکتوب و دقیق ارائه شود تا جلسه کاربردی باشد.

عزیزی همچنین بر نظم و انضباط زمانی جلسه تأکید کرد: جلسه باید رأس ساعت شروع شود و تأخیر روند تصمیم‌گیری و حق دیگران را ضایع نکند.

امام جمعه ورامین با اشاره به اهمیت پیگیری مصوبات جلسات قبل گفت: گزارش اجرای مصوبات باید ارائه شود تا خروجی جلسات مشخص باشد.

وی در پایان با مرور فرازی از دعای سحر امام سجاد(ع) اخلاق الهی و نگاه رحمانی را به عنوان الگوی مدیران یادآور شد و تأکید کرد: نماز جمعه، جماعت و حضور در مساجد محور انسجام فرهنگی و اخلاقی جامعه است.

 مقابله با تخلفات مسکن و چاه غیرمجاز از مرحله ابتدایی ضروری است

دادستان ورامین هم در جلسه شورای اداری با تأکید بر اهمیت استفاده درست از داده‌های جمعیتی در طرح‌های شهری، از دستگاه‌های متولی خواست برخورد با تخلفات مسکن، چاه و انشعابات غیرمجاز را از مراحل اولیه آغاز کنند تا هزینه‌ها و آسیب‌های بعدی کاهش یابد و همچنین بر مدیریت ترافیک، کمربندی جنوبی و استفاده صحیح از فضای مجازی برای آرامش روانی شهروندان تأکید کرد.


علیرضا شمس با اشاره به ضرورت دقت در مبنای جمعیتی طرح‌های شهری گفت: تمام برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات خدمات‌رسانی باید بر اساس جمعیت واقعی شهر شامل جمعیت رسمی، غیررسمی و اتباع خارجی انجام شود. اگر شاخص‌ها دقیق نباشند، اقدامات به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

وی ادامه داد: در بحث حقوق عام مسکن و برخورد با تخلفات، دستگاه‌های متولی شامل شهرداری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و اداره امور آب موظف هستند از همان مراحل ابتدایی نسبت به تخلفات مربوط به چاه‌ها و انشعابات غیرمجاز اقدام کنند. برخورد زودهنگام باعث کاهش هزینه‌ها، حفظ منابع بیت‌المال و جلوگیری از مشکلات بعدی برای مردم خواهد شد.

شمس با اشاره به مشکلات ترافیکی در شهر افزود: با پیگیری‌های انجام شده در خصوص کمربندی جنوبی و هماهنگی با راه‌آهن و مدرسه عالی شهید مطهری، امیدواریم موانع موجود رفع شده و وضعیت ترافیک خیابان اصلی هرچه سریع‌تر بهبود یابد.

وی همچنین درباره فضای مجازی تأکید کرد: فضای مجازی یک فرصت انکارناپذیر است و لازم است فعالان این حوزه از آن برای ارتقای آرامش روانی مردم بهره ببرند. هرگونه سوءاستفاده ‌یا تهدید سلامت روانی جامعه، پیگرد قانونی خواهد داشت.

دادستان ورامین در پایان، از تلاش همه دستگاه‌های اجرایی قدردانی و بر استمرار نظارت، پیشگیری از تخلفات و استفاده صحیح از منابع تأکید کرد.

ضرورت بازنگری طرح جامع و توسعه اقتصادی با مشارکت‌/ ‌ورامین به خاستگاه سرمایه‌گذاری خورشیدی ‌تهران تبدیل شد

ورامین به خاستگاه سرمایه‌گذاری خورشیدی استان تهران تبدیل شد

رئیس اداره برق ورامین هم با اعلام ثبت ۲۶ درخواست احداث نیروگاه خورشیدی در این شهرستان گفت: مجموع ظرفیت این درخواست‌ها به ۳۹۹ مگاوات می‌رسد و ورامین به یکی از مهم‌ترین قطب‌های انرژی خورشیدی استان تهران تبدیل شده است.

محمدرضا علمایی‌ از جهش کم‌سابقه سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی خبر داد و اظهار کرد: تاکنون ۲۶ درخواست احداث نیروگاه خورشیدی در ورامین ثبت شده که در مجموع ۳۹۹ مگاوات ظرفیت دارند و ۳۸۳ مگاوات از این پروژه‌ها در حال ساخت است.

وی با بیان اینکه ورامین «خاستگاه جدید انرژی خورشیدی در استان تهران» شده است، افزود: یک شرکت چینی با ظرفیت ۳۵۰ مگاوات و شرکت پاسارگاد با ۱۲۶ مگاوات از جمله سرمایه‌گذارانی هستند که پروژه‌های خود را در این شهرستان عملیاتی کرده‌اند.

علمایی با اشاره به افزایش تقاضا برای اختصاص زمین‌های صنعتی و روستایی به احداث نیروگاه‌های مزرعه‌ای گفت: هر یک مگاوات نیروگاه خورشیدی حدود ۱/۵ هکتار زمین نیاز دارد و هزینه راه‌اندازی هر یک کیلووات نیز بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

به گفته او، نصب سامانه‌های پشت‌بامی نیز به‌طور متوسط ۳ تا ۴ متر مربع فضا نیاز دارد.

رئیس اداره برق ورامین با تأکید بر اینکه بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی «بین دو تا سه سال» است، تصریح کرد: برق تولیدی از این نیروگاه‌ها در بورس انرژی و تالار سبز معامله می‌شود و نرخ‌های خرید تضمینی دولت در ماه‌های اخیر جهش قابل توجهی داشته است؛ به‌گونه‌ای که نرخ ۲۸۲۰ تومانی مصوب، در تابستان به حدود ۱۰ هزار تومان رسیده است.

وی یکی از تغییرات مهم در سیاست‌های توانیر را صدور مجوز اینورترهای هیبرید دانست و گفت: این تجهیزات در زمان قطع برق سراسری نیز امکان تزریق برق تولیدی به داخل مجموعه را فراهم می‌کنند و این موضوع انگیزه صنایع و سرمایه‌گذاران را افزایش داده است.

علمایی با اشاره به رشد سالانه ۴ درصدی مصرف برق در کشور و تداوم نیاز شدید به تولید انرژی اظهار کرد: بازار برق تجدیدپذیر هیچ‌گاه اشباع نخواهد شد و حتی با سرمایه‌گذاری‌های گسترده تا سال‌های آینده هم نیاز کشور به تولید جدید ادامه دارد.

وی از عقد قرارداد نصب سلول خورشیدی برای ۱۲۰۰ مسجد و ۱۲ مدرسه در استان تهران خبر داد و گفت: این روند نشان‌دهنده استقبال گسترده از انرژی‌های تجدیدپذیر است.

رئیس اداره برق ورامین همچنین توسعه تولید پراکنده در شهرک‌های صنعتی را از الزامات پدافند غیرعامل برشمرد و افزود: وجود نیروگاه‌های مقیاس کوچک در شهرک صنعتی سالاری و خیرآباد موجب افزایش تاب‌آوری شبکه برق شهرستان شده است.

علمایی در پایان با دعوت از دهیاران و صنایع برای ورود به حوزه خورشیدی تأکید کرد: ورامین ظرفیت تبدیل‌شدن به قطب انرژی خورشیدی کشور را دارد و هر سرمایه‌گذاری در این بخش، سودآور و آینده‌دار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha