• پنجشنبه / ۴ دی ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404100402435
  • خبرنگار : 51023

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اعلام کرد

سوادکوه شمالی، ظرفیت تولیدات دامی و زراعی با ۱۰ هزار بهره‌بردار

سوادکوه شمالی، ظرفیت تولیدات دامی و زراعی با ۱۰ هزار بهره‌بردار

ایسنا/مازندران مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی با اشاره به ظرفیت‌های ممتاز دامپروری و کشاورزی در این منطقه، از فعالیت ۱۰ هزار بهره‌بردار در بخش‌های مختلف خبر داد و گفت: این شهرستان با تولید سالانه هزاران تن محصولات باغی، زراعی، گوشت و شیر، یکی از پیشروترین مناطق تولیدی استان مازندران محسوب می‌شود.

علی نوری‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا مازندران، با تشریح ظرفیت‌های تولیدی این شهرستان اعلام کرد: ۱۰ هزار بهره‌بردار در بخش‌های مختلف کشاورزی، باغداری، دامپروری و طیور در سوادکوه شمالی فعال هستند.

وی با بیان اینکه مساحت کل شهرستان ۴۸۸.۸ کیلومتر مربع است، افزود: از این مقدار، حدود ۵۳ هزار و ۲۰۹ هکتار جنگل، ۳ هزار هکتار مرتع و ۳ هزار و ۸۶۰ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که شامل ۲۴۰ هکتار خشکه‌زاری، یک هزار و ۹۶۰ هکتار باغ و یک هزار و ۶۲۰ هکتار شالیزار می‌شود.

نوری‌نژاد با اشاره به پراکندگی بهره‌برداران، گفت: از ۱۰ هزار بهره‌بردار، ۳ هزار و ۶۱۸ نفر باغدار، ۴ هزار و ۵۰ نفر زارع، یک هزار و ۳۳۷ نفر دامدار و یک هزار و ۳۴۵ نفر نیز در زمینه پرورش طیور سنتی، آبزی‌پروری و تولید سبزی و صیفی فعالیت دارند.

تولید سالانه ۷ هزار و ۴۶۰ تن برنج در سوادکوه شمالی

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی به آمار تولیدات سالانه محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در بخش زراعی و باغی، به طور متوسط سالانه ۷ هزار و ۴۶۰ تن شلتوک، ۲۶ هزار و ۵۰۰ تن پرتقال، ۳ هزار و ۴۰۰ تن نارنگی، ۷ هزار و ۷۰۰ تن سیاه‌ریشه (گل‌محمدی)، ۳۵ تن گندم، ۵۰ تن جو، ۱۳ هزار تن شبدر، ۶۶ تن حبوبات، ۵۳ تن دانه‌های روغنی، ۵۵۰ تن سبزی و صیفی و ۲۰۰ تن سیب‌زمینی در این شهرستان تولید می‌شود.

تولید سالانه بیش از ۷ هزار تن گوشت سفید و ۳۲ تن گوشت قرمز

نوری‌نژاد با تأکید بر جایگاه ویژه شهرستان در تولیدات دامی، اعلام کرد: ۴۳ واحد مرغداری گوشتی در سوادکوه شمالی فعال است که سالانه بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی دارند و تولید گوشت سفید به ۷ هزار و ۵۰ تن در سال می‌رسد.

وی افزود: در بخش دام صنعتی نیز چهار واحد گاوداری شیری با ظرفیت ۱۷۰ رأس و تولید ۹۰۰ تن شیر، و سه واحد گوسفندداری صنعتی با ظرفیت یک هزار و ۴۰۰ رأس و تولید ۴۲ تن گوشت گوسفندی فعال هستند. همچنین سالانه ۳۲ تن گوشت قرمز در بخش صنعتی تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی با اشاره به رونق دامپروری سنتی، گفت: در این بخش ۲۲ هزار رأس دام سنگین و ۴۵ هزار رأس دام سبک وجود دارد که سالانه یک هزار و ۸۰۰ تن گوشت و یک هزار و ۵۰۰ تن شیر تولید می‌کنند.

از نوغانداری تا زنبورداری

نوری‌نژاد به دیگر ظرفیت‌های تولیدی شهرستان اشاره کرد و گفت: در حوزه نوغانداری ۲۰۰ نفر فعال هستند و سالانه بیش از ۱۱ تن پیله تر تولید می‌شود. در بخش زنبورداری نیز ۷۰۰ بهره‌بردار با ۷۰ هزار کلنی، سالانه ۷ تن عسل تولید می‌کنند.

وی افزود: در بخش گل و گیاهان زینتی نیز ۱۷ هزار متر مربع گلخانه فعال است و بخشی از تولیدات به خارج از شهرستان صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی با اشاره به منابع آبی شهرستان، گفت: کشاورزان این منطقه از دو رودخانه مهم «تلار» و «کسلیان»، ۱۷ حلقه چاه عمیق، ۷۰ حلقه چاه نیمه‌عمیق و ۸ آب‌بندان به مساحت ۱۳ هکتار بهره‌مند هستند که سالانه بیش از ۲۵۷ هزار مترمکعب آب ذخیره می‌کنند و در بحران خشکسالی و نیز پرورش ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha