• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404111408295
  • منبع : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

نقش رهبران دینی در تحکیم صلح

نقش رهبران دینی در تحکیم صلح

در جریان دیدار رایزن فرهنگی ایران در لبنان و میشال قصارچی پاتریارک مسیحیان کلدانی، بر مشترکات ایمانی و انسانی و نقش رهبران دینی در تحکیم همزیستی، نشان‌دهنده رویکردی آگاهانه برای مقابله با پروژه‌های تفرقه ‌افکنانه و حفظ حضور تاریخی اقلیت‌های دینی در خاورمیانه تأکید شد.

به گزارش ایسنا،  سید محمدرضا مرتضوی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ضمن بازدید از کلیسای مسیحیان کلدانی واقع در منطقه یرزه با میشال قصارچی پاتریارک مسیحیان کلدانی دیدار کرد و مسائل مربوط به گفت‌وگوی اسلام - مسیحیت به‌منظور حفظ بافت‌های متنوع منطقه و دوری آن از آفات افراط‌گرایی و دیگر تهدیدهایی که متوجه کشورهای شرق است، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

مرتضوی از تلاش‌های پاتریارک در تقویت پیوندهای گوناگون میان مسلمانان و مسیحیان قدردانی به‌عمل آورد و گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری متنوعی است که به تمامی پیروان ادیان احترام گذاشته و حقوق آنان در قانون اساسی ایران قید شده است. همچنین، امتیازات ویژه برای اقلیت‌ها در نظر گرفته شده است تا از آنان شهروندانی اصیل و برخوردار از حقوق کامل در میهن خود بسازد.

وی افزود: رایزنی فرهنگی ایران نقش پاتریارک کلدان در تقریب بین ادیان را بسیار مؤثر دانسته و از آن تقدیر می‌کند، زیرا آن کلیسا ستونی است که می‌توان در راستای خنثی نمودن شکاف‌هایی که احیاناً میان مسلمانان و مسیحیان به وجود می‌آید، تکیه کرد تا بتوان در شرایطی که آمریکا در تلاش برای تحمیل سیاست‌های خود بر دیگر کشورهای منطقه در نظر دارد، نقش فعالی را ایفا کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان خاطرنشان کرد: حتی اگر اختلاف ‌نظر وجود داشته باشد می‌توان با گفت‌وگو به نقاط مشترک دست یافت، زیرا اختلاف ممکن است بین کسانی از یک دین و از یک طایفه نیز رخ دهد و با هم در برخی از مسائل اختلاف داشته باشند، اما در نهایت به دنبال نقاط مشترک هستند نه عوامل تفرقه؛ چراکه انسان همواره مشتاق دیدار و هم‌نشینی با همنوع خود در چارچوبی واحد است.

میشال قصارچی نیز در این دیدار، گفت: آمریکا تنها در جهت منافع اسرائیل عمل می‌کند. ما به‌عنوان اقلیت‌ها نسبت به موجودیت خود در کشورهایی که سکنی داریم نگران هستیم و مشرق‌زمین در حال تهی‌شدن از اقلیت‌هاست؛ امری که در راستای پروژه اسرائیل برای تحقق رؤیای اسرائیل بزرگ قرار می‌گیرد.

وی همچنین به مشترکات میان مسلمانان و مسیحیان و حتی میان طوایف مختلف مسیحی اشاره کرد و افزود: مسیحیان با وجود طوایف مختلفی که در خود دارد، همه در یک نماز و به زبان سریانی گردهم می‌آیند و همچنین در هفته دعای وحدت که هفته گذشته در پاتریارک سریانی برگزار شد و بیش از هزار نفر از مسیحیان در آن شرکت داشتند. مانند مسلمانان به‌ویژه شیعیان که با ما در ایمان به خدای واحد مشترک هستند، هرچند شیوه‌های نیایش متفاوت است.

در ادامه این دیدار، موضوع برگزاری نشستی مشترک در پاتریارک کلدانی‌های با حضور کشیشان مسیحی و علمای روحانی اهل سنت و شیعه مطرح شده که در قطعنامه آن موضع صریح و روشن درباره جایگاه و مزایای جوامع شرقی و تبدیل مشترکات به بستری برای همگرایی و گفت‌وگو اعلام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha