۱۴۰۵-۰۳-۱۶ | ۰۸:۰۳
منبع: نمایندگی ایلام
حفظ محیط زیست با امنیت ملی گره خورده است/تجهیز یگان حفاظت محیطزیست ایلام به فناوری‌های روز

مدیرکل محیط زیست استان اعلام کرد:

حفظ محیط زیست با امنیت ملی گره خورده است/تجهیز یگان حفاظت محیطزیست ایلام به فناوری‌های روز

ایلام (ایسنا) - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام از تجهیز یگان حفاظت این استان به دوربین‌های دید در شب، سیستم‌های اعلام حریق هوشمند و کوادکوپترهای تخصصی خبر داد و گفت: بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته در حوزه حفاظت محیط زیست، دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت راهبردی است.

علی‌رضا محمدی امروز شنبه ۱۶ خرداد با حضور در ایسنا با بیان اینکه امسال هفته محیط زیست از ۱۶ تا ۲۲ خرداد با شعار «حفظ محیط زیست، حفظ امنیت ملی» برگزار می‌شود اظهار کرد: کارهای ضروری برای حفظ محیط زیست شامل کاهش مصرف آب، استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای به‌جای پلاستیک، استفاده از وایل حمل و نقل عمومی و صرفه‌جویی در استفاده از وسایل الکترونیکی است.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که گستردگی جغرافیایی و تنوع زیستی مناطق تحت پوشش محیط زیست در استان ایلام بسیار بالاست، بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته در حوزه حفاظت محیط زیست دیگر یک انتخاب نیست بلکه به یک ضرورت راهبردی تبدیل شده است در چنین شرایطی استفاده از ابزارهای نوین می‌تواند نقش مهمی در کاهش تخلفات، ارتقای امنیت زیستی و افزایش دقت در عملیات محیط‌بانی ایفا کند.

محمدی بیان کرد: در همین راستا توانسته‌ایم در تقویت توان نظارتی و عملیاتی یگان حفاظت محیط زیست با بهره‌گیری از تجهیزات نوین از جمله تهیه وتأمین دوربین‌های دید در شب، سیستم‌های اعلام حریق هوشمند و کوادکوپترهای تخصصی اقدامات موثری انجام دهیم این تجهیزات امکان پایش دقیق‌تر مناطق صعب‌العبور، سرشماری بهترگونه‌های جانوری و رصد هوایی مناطق را فراهم می‌آورند و می‌توانند در بهبود عملکرد نیروهای محیط‌بانی نقش تعیین کننده داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام ادامه داد: بنابراین رویکرد مدیریت نوین زیست محیطی در استان بر پایه ترکیب دانش تخصصی، فناوری‌های روز و پایش مستمر شکل می‌گیرد مسیری که می‌تواند به حفاظت موثرتر از زیست بوم‌های ارزشمند این استان و صیانت از تنوع زیستی آن کمک کند.

وی توضیح داد: یکی از چالش‌های محیط زیستی استان ما مدیریت پسماندهای عفونی و پزشکی بود و مشکل اصلی از آنجایی شروع می‌شد که این پسماندها در مراکز پراکنده تولید می‌شدند، از آنجایی که نصب دستگاه‌های پیشرفته بی خطرساز در این مراکز، نه از نظر اقتصادی به صرفه و نه از نظر فنی امکان‌پذیر بود این موضوع به یکی از معضلات جدی و مداوم محیط زیست استان تبدیل شده بود که نگرانی‌های زیادی را ایجاد می‌کرد اما خوشبختانه امروز می‌توانیم بگوییم که این مسیر با تدابیر ویژه و هوشمندانه تغییرمسیر داده است.

محمدی تشریح کرد: اولین و مهم‌ترین گام، تجهیز بیمارستان‌های مرجع به دستگاه‌های مدرن بی خطرساز بود که منجر به ساماندهی پسماندهای مراکز درمانی بزرگ شد اما برای حل مشکل مراکز کوچک و پراکنده، ما به سراغ یک مدل ترکیبی و کارآمد رفتیم که با حمایت مستقیم دانشگاه علوم پزشکی استان و سازمان نظام پزشکی یک شرکت متخصص از بخش خصوصی را برای مدیریت این فرایند انتخاب کردیم این شرکت مسئولیت عملیات جمع آوری و بی‌خطرسازی تمامی پسماندهای مذکور را بر عهده گرفته است نکته بسیار حیاتی و امیدوار کننده اینجاست که این شرکت خصوصی تمامی فرایند خود را تحت نظارت دقیق و مستمر دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌دهد آنها موفق شدنداز پسماند های تولید شده در کوچکترین مراکز از جمله مطب پزشکان و آزمایشگاه‌ها را نیز به صورت منظم جمع آوری و کاملاً بی‌خطر کنند.

وی با تأکید بر ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز افزود: برای حفظ محیط زیست و سلامت مردم در بخش‌های دیگر مانند نظارت بر واحدهای تولیدی صنعتی معدنی تلاش‌هایی صورت گرفته هر واحدی که بر اساس تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست استانداردهای زیست محیطی و حدود مجازات آلایندگی را رعایت نکند با چالش‌های جدی روبرو خواهد شد اگر این واحدها در مهلت زمانی که سازمان تعیین می‌کند نسبت به رفع آلودگی خود اقدام نکنند مشمول قانون «عوارض سبز» خواهند شد این عوارض بر اساس معیارهای شدت، مدت، نوع و مکان آلودگی با نرخ‌های نیم درصد، یک درصد، و یک و نیم درصد، از ماخذ فروش کالا و خدمات آن‌ها دریافت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام یادآور شد: نکته بسیار حائز اهمیت این مسئله این است که این حکم هیچگونه استثنایی ندارد یعنی هم واحدهای صادراتی و هم واحدهای معاف و حتی واحدهایی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مستقر هستند اگر آلایندگی داشته باشند مشمول این عوارض خواهند شد

محمدی همچنین به‌شخصیت بزرگ‌منشانه شهید ماکان نصیری شهید دانش‌آموز مدرسه شجره طیبه میناب اشاره کرد و از مردم عزیز استان خواست تا همچون ماکان عزیز در حفظ وصیانت از منابع وسرمایه‌های ملی کشور کوشا باشند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای