شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۲:۴۳
منبع: نمایندگی گیلان
پیش بینی کشت دوم در ۱۱۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

پیش بینی کشت دوم در ۱۱۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

گیلان (ایسنا) - رئیس سازمان جهاد کشاورزی از پیش بینی کشت دوم در ۱۱۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان پس از برداشت محصول برنج خبر داد و گفت: شالیکاران از فرصت برداشت راتون استفاده کنند.

صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه کشت دوم در اراضی شالیزاری استان گیلان در نیمه دوم سال و پس از برداشت برنج انجام می‌شود، اظهار کرد: کشت دوم به عنوان یک فعالیت اقتصادی، نقش به سزایی در اقتصاد خانوارهای روستایی و پایداری کشت اول دارد.

وی استان گیلان را دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دانست و افزود: می توان با اعمال برخی از مدیریت ها و اقدامات، ضمن خروج کشاورزی استان از سیستم تک محصولی، تولید بخشی از علوفه مورد نیاز صنعت دامداری، کاهش مصرف کودهای شیمیایی، افزایش درآمد روستاییان، پایداری تولید کشت اول، کاهش بیکاری و...، موجب افزایش بهره وری در این اراضی و رونق بخش کشاورزی استان شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان برنامه پیشنهادی استان برای کشت دوم در سال جاری را ۱۱۰ هزار هکتار اعلام کرد که شامل انواع محصولات زراعی است و تصریح کرد پرورش راتون در سطح ۷۷ هزار هکتار و سایر محصولات مانند شبدر، نباتات علوفه ای، حبوبات و... در سطح ۳۳ هزار هکتار پیش بینی شده است.

محمدی از شالیکاران خواست با توجه به منابع آبی و شرایط جوی مناسب حداکثر بهره برداری را از پرورش راتون داشته باشند و گفت: راتون رویش مجدد برنج از ساقه های برداشت شده محصول اول به دست می آید.

وی هدف از پرورش راتون را استفاده بهینه از اراضی کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: تولید محصول با کیفیت بالا و عطر و طعم مناسب و طول دوره رشد کمتر که به دلیل عدم نیاز به آماده‌سازی مجدد بستر بذر و کشت دوباره، هزینه تولید بسیار پایینی دارد، یکی از راه های  مناسب افزایش تولید محصول برنج و افزایش درآمد خانوارهای روستایی در استان های شمالی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین بر کشت شبدر در کشت دوم تاکید و تصریح کرد: گیاه شبدر یکی از مهمترین و باارزش‌ترین گیاهان علوفه‌ای در صنعت دامداری محسوب می‌شود. این گیاه به دلیل داشتن پروتئین بالا، ویتامین‌های متعدد و قابلیت هضم عالی، نقشی کلیدی در تامین غذای باکیفیت برای دام‌های شیرده و گوشتی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به ارزش تغذیه‌ای فوق‌العاده شبدر برای دام، اضافه کرد: کشت شبدر به عنوان یک گیاه تثبیت‌کننده نیتروژن، بهبود بافت خاک و افزایش حاصلخیزی زمین‌های کشاورزی را به همراه دارد. به همین دلیل، مدیریت صحیح کشت این علوفه اقتصادی، سودآوری دامداران و کشاورزان را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها