یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۱
منبع: نمایندگی کرمانشاه
استاندار کرمانشاه: «بهره‌وری» باید به اقدام عملی همه دستگاه‌ها تبدیل شود 

استاندار کرمانشاه: «بهره‌وری» باید به اقدام عملی همه دستگاه‌ها تبدیل شود 

کرمانشاه (ایسنا) - استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بهره‌وری شرط تحقق رشد اقتصادی است، گفت: بهره‌وری باید از یک برنامه به اقدام عملی در همه دستگاه‌ها تبدیل شود. 

منوچهر حبیبی، روز یکشنبه ۲۹ شهریور، در نشست شورای راهبری و تحول اداری استان با تأکید بر ضرورت عملیاتی شدن بهره‌وری در همه دستگاه‌های اجرایی، گفت: بهره‌وری دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای دستیابی به رشد اقتصادی و توسعه واقعی است و همه دستگاه‌ها باید در این مسیر نقش‌آفرینی کنند.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بهره‌وری از یک برنامه اداری باید به اقدام عملی در دستگاه‌های اجرایی تبدیل شود، گفت: همه دستگاه‌ها باید فرآیندهای بهره‌وری را در مجموعه خود عملیاتی کنند و با اصلاح فرآیندها، بهینه‌سازی منابع و ارتقای کیفیت خدمات، زمینه تحقق اهداف رشد اقتصادی و توسعه استان را فراهم کنند. 

استاندار کرمانشاه با اشاره به هدف‌گذاری رشد اقتصادی در برنامه‌های توسعه، اظهار کرد: رشد اقتصادی سالانه حدود هشت درصد پیش‌بینی شده و نزدیک به ۳۵ درصد از این رشد باید از محل بهره‌وری تأمین شود؛ بنابراین جایگاه بهره‌وری و تأثیر آن در دستیابی به اهداف اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: هماهنگی بیشتر، افزایش سرعت و کیفیت ارائه خدمات و شفافیت از اصول بهره‌وری است و برای عملیاتی کردن آن باید هم فرآیندها را اصلاح کنیم، هم منابع را بهینه مصرف کنیم و هم در شیوه مدیریت و انجام امور تغییرات جدی ایجاد شود. 

 حبیبی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از هزینه‌های مترتب بر فعالیت‌ها از طریق ارتقای بهره‌وری قابل کاهش است، گفت: یکی از راه‌های مهم مقابله با ناترازی انرژی، اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهره‌وری است. حتی اگر میزان تولید انرژی را افزایش دهیم، بدون مدیریت مصرف و استفاده بهینه، همچنان با مشکل مواجه خواهیم بود.

استاندار کرمانشاه استفاده از پساب را یکی از ظرفیت‌های مهم برای مدیریت منابع آب عنوان کرد و افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی، استفاده از پساب به عنوان یک ظرفیت آبی جدید باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد. هماهنگی‌های انجام‌شده با صنایع بزرگ استان در این زمینه می‌تواند زمینه استفاده بیشتر از پساب و کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی را فراهم کند. 

مدیر ارشد استان همچنین با اشاره به مسدود شدن ۱۴۷۵ حلقه چاه در استان، اظهار کرد: این اقدام موجب افزایش حدود ۶۰ میلیون مترمکعبی تراز آبی شده و آثار آن را در احیای تالاب‌ها و بازگشت سرسبزی به این مناطق شاهد هستیم.

وی کاهش تلفات انرژی برق را از دیگر نمونه‌های موفق بهره‌وری در استان دانست و گفت: تلفات انرژی برق حدود ۲۲ درصد بود که با اقدامات انجام‌شده هشت درصد کاهش یافته است. جمع‌آوری ماینرها و انشعابات غیرمجاز از جمله اقداماتی است که به حفظ و ذخیره انرژی برای مصارف خانگی و صنعتی و کاهش خاموشی‌ها کمک می‌کند.

استاندار کرمانشاه در ادامه بر ضرورت افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: بخش قابل توجهی از اراضی استان دیم است و باید بگونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که از همین ظرفیت موجود، تولید بیشتری حاصل شود و فعالیت کشاورزی برای بهره‌برداران اقتصادی و دارای صرفه باشد. در اراضی آبی نیز باید بدون افزایش سطح زیرکشت، راندمان تولید را افزایش دهیم، مصرف نهاده‌ها را مدیریت کنیم و بهره‌وری را بالا ببریم.

 حبیبی همچنین توسعه و نوسازی واحدهای صنعتی را از الزامات ارتقای بهره‌وری دانست و افزود: به جای ایجاد واحدهای صنعتی جدید، در مواردی که ظرفیت توسعه واحدهای موجود وجود دارد، باید به سمت توسعه واحدهای صنعتی، نوسازی ماشین‌آلات و افزایش ظرفیت تولید حرکت کنیم.

وی با تأکید بر ضرورت حرکت صنعت ساختمان به سمت صنعتی‌سازی، گفت: صنعتی‌سازی ساختمان علاوه بر افزایش سرعت ساخت، می‌تواند موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها شود و یکی از مصادیق مهم ارتقای بهره‌وری در این حوزه است.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه راه دومی جز حرکت به سمت بهره‌وری وجود ندارد، تصریح کرد: باید بهره‌وری را در ساختار و سیستم مدیریتی خود عملیاتی کنیم و این موضوع باید به یک مطالبه جدی در همه دستگاه‌های اجرایی تبدیل شود.

حبیبی در ادامه دو تصمیم مهم برای فراگیر شدن برنامه‌های بهره‌وری در استان اعلام کرد و گفت: بهره‌وری نباید به چند دستگاه محدود شود و همه دستگاه‌های اجرایی باید فرآیندهای بهره‌وری را در مجموعه خود عملیاتی کنند. بر همین اساس، همه دستگاه‌ها موظف هستند حداقل یک خدمت خود را در حوزه بهره‌وری تعریف و عملیاتی کنند.

وی افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان باید این موضوع را به صورت جدی پیگیری و به همه دستگاه‌ها ابلاغ کند تا بهره‌وری به یک برنامه عمومی و مشترک در مجموعه مدیریت استان تبدیل شود.

استاندار کرمانشاه همچنین بر ضرورت تعیین مسئول بهره‌وری در دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و گفت: هر دستگاه باید یک مسئول مشخص برای پیگیری برنامه‌ها و اهداف سند ارتقای بهره‌وری داشته باشد تا اقدامات این حوزه صرفاً در قالب گزارش باقی نماند و به صورت مستمر دنبال و عملیاتی شود. 

مدیر ارشد استان از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خواست اجرای برنامه‌های بهره‌وری دستگاه‌ها را به صورت ماهانه رصد کند و هر فصل گزارشی از وضعیت ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی استان ارائه دهد.

وی خاطرنشان کرد: در طول سال باید چهار گزارش از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درباره وضعیت بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی ارائه شود تا مشخص باشد برنامه‌های تدوین‌شده چه میزان تحقق یافته و هر دستگاه در مسیر اجرای سند ارتقای بهره‌وری در چه وضعیتی قرار دارد.

بهره‌وری باید محصول اصلاح نظام اداری و تغییر روش‌های انجام کار باشد

نازک نوبری رئیس امور ساختارهای کلان سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت پیوند اصلاح نظام اداری و بهره‌وری، گفت: بهره‌وری محصول یک نظام اداری کارآمد و اثربخش است و برای تحقق آن باید در ساختارها، روش‌های انجام کار، شیوه‌های مدیریتی و نحوه استفاده از منابع تغییر ایجاد کنیم.

وی اظهار کرد: اگر نظام اداری از نظر ساختاری، روشی و نحوه بهره‌گیری از منابع به‌درستی عمل کند، نتیجه آن افزایش بهره‌وری و در نهایت ارتقای رفاه، رشد اقتصادی و بهبود کیفیت خدمات خواهد بود.

نوبری با اشاره به برنامه‌های بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی افزود: اقداماتی مانند کاهش اتلاف انرژی، مدیریت منابع آب، بهینه‌سازی ساختمان‌ها و سایر اقدامات تخصصی زمانی می‌تواند به تحقق اهداف کلان منجر شود که با اصلاح نظام اداری و تغییر روش‌های انجام کار همراه باشد.

رئیس امور ساختارهای کلان سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین بر استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی و همکاری‌های بین‌بخشی تأکید کرد و گفت: در موضوعاتی مانند آب، انرژی و ساختمان، دستگاه‌ها با مسائل مشترکی مواجه هستند و لازم است سازوکارهای هماهنگ‌کننده و نظام‌های بین‌بخشی برای حل این مسائل تقویت شود.

نوبری با اشاره به ضرورت توجه به قیمت تمام‌شده خدمات اظهار کرد: هدف از اصلاح ساختار، حذف خدمات نیست؛ بلکه باید بتوانیم خدمات را با کیفیت مناسب، هزینه تمام‌شده منطقی و دسترسی بهتر در اختیار مردم قرار دهیم.

وی در ادامه استان کرمانشاه را دارای ظرفیت مناسب برای اجرای الگوهای نوین مدیریتی دانست و گفت: موقعیت جغرافیایی، ظرفیت‌های منطقه‌ای و سابقه اداری استان این امکان را فراهم کرده که کرمانشاه در حوزه نظام‌های نوین مدیریتی، فناوری‌های سازمانی و الگوهای مشارکت بین‌بخشی نقش‌آفرین باشد.

نوبری خاطرنشان کرد: باید با نگاهی فرابخشی از ظرفیت‌های استان برای ایجاد بهره‌وری استفاده کنیم و در صورت نیاز، برخی طرح‌ها و روش‌های جدید را با رعایت قوانین و مقررات به صورت پایلوت در کرمانشاه اجرا کنیم تا زمینه شکل‌گیری الگوهای جدید مدیریتی و اداری در کشور فراهم شود. 

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها