چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵ | ۰۹:۱۶
اختصاص ۲۲۶۳ هکتار از اراضی کشاورزی به محصولات کم آب بر در خراسان شمالی

اختصاص ۲۲۶۳ هکتار از اراضی کشاورزی به محصولات کم آب بر در خراسان شمالی

خراسان شمالی (ایسنا) - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از اختصاص ۲۲۶۳ هکتار از اراضی کشاورزی به محصولات کم آب بر در این استان خبر داد.

هادی عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر و کم‌آب‌طلب از اولویت‌های بخش کشاورزی استان است و برای سال زراعی جاری، سطح ابلاغی این محصولات در مجموع ۲۲۶۳ هکتار تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه محصولات کم‌آب‌بر و اصلاح الگوی کشت از برنامه‌های مهم بخش کشاورزی استان به شمار می‌رود، افزود: در گروه محصولات کم‌آب‌بر، محصولاتی مانند خلر، ماشک، نخود، لوبیا، تریتیکاله، سورگوم و کشت‌های مخلوط قرار دارند و برای سال زراعی ۱۴۰۵-۱۴۰۶، ۲۶۳ هکتار از اراضی آبی و ۲۰۰۰ هکتار از اراضی دیم استان به این محصولات اختصاص یافته است.

عزیزی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای تحقق این سطوح با همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی، مدیریت زراعت، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و مراکز جهاد کشاورزی انجام می‌شود و همراهی بهره‌برداران نیز در اجرای موفق الگوی کشت اهمیت زیادی دارد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه بهره‌برداران به توصیه‌های کارشناسی گفت: کشاورزان می‌توانند مسائل و مشکلات خود را با مراکز جهاد کشاورزی و مدیران شهرستان‌ها در میان بگذارند و از آخرین توصیه‌های فنی برای انتخاب محصول و اجرای کشت مناسب استفاده کنند تا سطح تحقق‌یافته از میزان ابلاغی نیز فراتر رود.

عزیزی همچنین درباره برنامه کشت دانه‌های روغنی نیز اظهار کرد: برای محصولاتی مانند کلزا، کنجد و آفتابگردان، در مجموع ۷۱۰۰ هکتار سطح ابلاغی تعیین شده که شامل ۳۰۰۰ هکتار اراضی آبی و ۴۹۰۰ هکتار اراضی دیم است.

وی افزود: در بخش حبوبات نیز ۱۶ هزار و ۱۶۵ هکتار سطح ابلاغی برای استان در نظر گرفته شده که ۲۰۶۵ هکتار آن در اراضی آبی و ۱۴ هزار و ۱۰۰ هکتار در اراضی دیم است و برنامه‌ریزی برای تحقق این سطح در حال انجام است.

وی در ادامه به برنامه کشت کاملینا اشاره کرد و گفت: برای سال زراعی ۱۴۰۵-۱۴۰۶، سطح ابلاغی کشت کاملینا در استان ۶۰۰۰ هکتار تعیین شده که تمام این سطح مربوط به اراضی دیم است.

این مقام مسئول تصریح کرد: توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر و سازگار با شرایط اقلیمی استان، در کنار اجرای الگوی کشت و بهره‌گیری از توصیه‌های کارشناسی، می‌تواند به مدیریت بهتر منابع آب و تداوم تولید در استان کمک کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها