سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ | ۲۲:۲۳
تجلیل از محمود  فتوحی فیروزآباد، چهره سرامد علمی کشور در یزد

تجلیل از محمود فتوحی فیروزآباد، چهره سرامد علمی کشور در یزد

یزد (ایسنا) - چهارمین گردهمایی نخبگان استان یزد با تجلیل از چهره سرآمد علمی کشورمان، دکتر محمود فتوحی فیروزآباد با حضور معاون بنیاد ملی نخبگان و مسئولان استان برگزار شد.

دکتر محمود فتوحی فیروزآباد در این مراسم که شامگاه امروز سه‌شنبه ۲۱ مهر برگزار شد، طی سخنانی در این مراسم ضمن اشاره به نگاه امروز دنیا به موضوع علم و دانش، تصریح کرد: امروز اهمیت علم و دانش بر ایحجاد جوامع بافرهنگ و پیشرفته‌ بر هیچ کسی پوشیده نیست به طوری که واقعیت اجتماعی امروز جوامع و جایگاه کشورها، براساس زیرساخت و بهره‌مندی آنها در تولید علم تعیین می‌شود.

وی افزود: در همین راستا نیز بیشترین تأکید در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مربوط به حوزه علم و دانش است.

فتوحی در ادامه دو مولفه اساسی برای پیشرفت و توسعه کشورها را «نیروی انسانی» و «سخت‌افزار و نرم افزار» ذکر کرد و با بیان این که عامل نیروی انسانی مهمترین مولفه در این حوزه است، کشورمان را از این حیث پرظرفیت خواند.

وی در بخش دیگری از سخنانش نخبگی را یک واژه بسیار پرمسئولیت خواند و گفت: موضوعات علمی به اندازه‌ای گسترده است که هر چقدر در مسائل علمی کنکاش می‌کنیم، بیش از پیش به جهل خودمان از علوم واقف می‌شویم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نخبگان کشورمان توصیه کرد که حتماً در زندگی خود با برنامه پیش بروند و تا رسیدن به هدف تعیین شده، با اهتمام، نظم و جدیت، پیگیری داشته باشند.

این نخبه برجسته کشورمان ضمن بیان خاطراتی از دوران تحصیل خود و سختی‌هایی که در این مسیر متحمل شده است، تاکید کرد: نخبگان بدانند که به هر جایگاهی که می‌رسند نه فقط نتیجه تلاش و کوشش خودشان بوده بلکه نباید از کمک‌های دیگران نیز غافل و به جایگاه خود مغرور شوند.

وی معلمی را از افتخارات خود خواند و گفت: همواره سعی کردم ضمن تداوم فعالیت‌های علمی خود، ارتباط خود را با دانشگاه‌های خارج کشور نیز حفظ کنم.

فتوحی با اشاره به پتانسیل‌های نخبگی استان یزد، گفت:  یزد می‌تواند از این ظرفیت‌های نخبگانی به ویژه در حوزه پزشکی که جزو قطب‌های سلامت جنوب کشور است، بهترین بهره را داشته باشد.

این استاد برجسته دانشگاه در این باره تدوین فهرست اولویت‌دار مسائل استان، تقویت پیوند موثر و مستمر دانشگاه و صنعت، تشکیل شبکه نخبگانی استان و ارزیابی فعالیت‌های نخبگانی را پیشنهاد کرد.

آیت الله محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در این مراسم با اشاره به آیاتی از قران کریم، گفت: خداوند در قران کریم حدود ۲۵ مرتبه به تفکر تاکید دارد و حتی گاهاً به صورت توبیخی در مورد تفکر، تدبر و تعقل از بندگانش مطالبه‌گری می‌کند.

وی با بیان این که تفکر به انسانها تعالی می‌بخشد و آنها را رشد می‌دهد، اظهار کرد: موضوع تفکر به اندازه‌ای حائز اهمیت است که یک ساعت فکر کردن را برابر با هفتاد سال عبادت ارزیابی می‌کنند.

ناصری به خیانت و توطئه بیگانگان در حق برخی کشورها مانند ایران از سالیان قبل، عنوان کرد: انگلیسی‌ها از ۱۰۰ سال قبل آموزش در کشورمان را به نحوی تغییر دادند که تفکر، تدبر و تعقل را از آموزش مدارس و دانشگاه‌های ما بگیرند.

وی گفت: این خدعه‌ها برای دور کردن بندگان از فطرت الهی و بی هویتی فرزندانمان، اهتمام نداشتن به تفکر و اندیشیدن در امور و جلوگیری از خودکفایی و ترویج وابستگی به بیگانان شکل گرفته و همچنان نیز اثرات آن را بعضاً در جامعه شاهدیم.

امام جمعه یزد با اشاره به تاکیدات مکرر رهبر شهیدمان درخصوص مبادرت کردن به تولید علم و دانش، اهتمام بیش از پیش نخبگان جامعه برای تحقق این مهم را خواستار شد.

آیت الله ناصری از اساتید و معلمان نیز خواست تا موضوع تفکر، تدبر و تعقل را در بین دانشجویان و دانش‌آموزان خود ترویج دهند.

محمدرضا بابایی استاندار یزد نیز در سخنانی کوتاه از این چهره فاخر استان و کشور قدردانی کرد و گفت: یزدی‌ها را به پشتکار و تلاش می شناسند و این خصلت‌ها سرلوحه پیشرفت هر یزدی موفق است.

وی با بیان این که عصر امروز، زمانه‌ی نخبگی و برخورداری از علم و دانش است، تاکید کرد: در عصر حاضر هر تلاشی که مبتنی بر علم نباشد، محکوم به شکست است.

استاندار بر تاثیرگذاری نخبگان در جامعه نیز تاکید کرد و گفت: باور داریم که مسیر جدید پیشرفت استان یزد در قالب «یزد پایدار» در صورت پیوند خوردن با نخبگان و نخبگی محقق خواهد شد.

نرگس حسین مردی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان هم در این مراسم طی سخنانی به اهمیت تکریم از سرآمدان علمی، این مراسم را فرصتی برای بازآموزی نقش نخبگان در توسعه این سرزمین خواند و بر تبدیل بزرگداشت چهره‌های علمی به یک فرهنگ در جامعه تاکید کرد.

وی با بیان این که در تاریخ و تمدن ایران همواره دانش از ارکان هویتی و تمدنی مردمان این دیار بوده است، گفت: جایگاه استاد را نمی‌توان با شمار مقالات، تعداد طرح‌های آموزشی و جوایز علمی سنجید بلکه باید دیگر جوانب ارزشمند این جایگاه را مورد اهتمام قرار داد.

به گفته معاون بنیاد نخبگان، تکریم از اساتید در واقع تکریم از پشتکار، انظباط علمی و مسئولیت پذیری آنهاست و مسیر علمی و حرفه‌ای دکتر فتوحی، نمونه ارزشمندی از هنر پرورش سرمایه‌های ایرانی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش تکالیف نخبگان جامعه را یادآور شد و با اشاره به سرعت بالای پیشرفت دانش و تکنولوژی گفت: موفقیت علمی در چنین شرایطی نیازمند ویژگی‌هایی بیش از استعداد صرف نخبگان است.

حسین مردی بر تبدیل دانش تخصصی به توانایی تاکید کرد و گفت: کشور برای پیشرفت به نخبگان خود نیاز دارد و این مسیر دست یافتنی است.

حسین صالحی وزیری رئیس بنیاد نخبگان استان یزد هم در این آیین ضمن گرامیداشت یاد شهدای تجاوز آمریکایی صهیونیستی اخیر به کشورمان به ویژه شهدای دانش‌آموزان میناب، گفت: در حال حاضر بیش از سه هزار نخبه در استان، تحت پوشش بنیاد نخبگان هستند و هر ساله نیز در قالب طرح‌های مختلف بنیاد، حدود ۲۰۰ نفر به این جمعیت افزوده می‌شود.

وی با اشاره به تسهیلات و حمایت‌های بنیاد از نخبگان، تمام این اقدامات را در راستای بسترسازی برای اثرگذاری نخبگان در جامعه دانست.

صالحی وزیری در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که گاهاً کسانی که بسترساز فعالیت نخبگان هستند به بی‌عدالتی متهم می‌شوند، گفت: خداوند در قران کریم از برتری داده شدن برخی انسان‌ها بر روی زمین نسبت به دیگر افراد خبر می‌دهد و این در حالیست که براساس همین امتیاز و برتری بر مسئولیت این افراد نیز افزوده خواهد شد و باید در درگاه الهی پاسخگوی توانمندی‌های خود باشند.

وی از تلاش بنیاد نخبگان برای ایجاد بستر اثرگذاری نخبگان در جامعه خبر داد و ابراز کرد: معتقدیم شکرگذاری این نعمت نیز خدمتگذاری به مردم است.

وی با تاکید بر این که هیچگاه تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی نمی‌توانند جایگاه نخبگان را بگیرند، گفت: علاوه بر این که خالق این تکنولوژی‌ها همین نخبگان هستند ولی نخبه کسی است که مشکلات را شناسایی و اولویت بندی می‌کند و با ارزش‌گذاری آنها نسبت به رفع آنها اهتمام دارد و این فرایند را نمی‌توان از طریق هوش مصنوعی پیمود.

رئیس بنیاد نخبگان استان  در پایان نیز یکی از ویژگی‌های دکتر محمود فتوحی سرآمد علمی کشور را اخلاق و فروتنی خاص ایشان برشمرد و تجلیل از این نخبه علمی در این دوره مدیریت نخبگان استان را موجب افتخار دانست.

گفتنی است؛ در جریان این مراسم سه نفر از نخبگان استان نیز به نمایندگی از این قشر به بیان مسائل و پیشنهادات خود پیرامون این حوزه پرداختند و پایان بخش این برنامه نیز تجلیل از دکتر محمود فتوحی فیروزآباد از نخبگان و سرآمدان علمی کشورمان با تقدیم ارج‌نامه بنیاد ملی نخبگان بود.

به گزارش ایسنا، دکتر فتوحی متولد سال ۱۳۳۸ در فیروزآباد یزد، استاد ممتاز مهندسی برق و هفدهمین رئیس دانشگاه صنعتی شریف طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ بوده است.

وی مدتی به عنوان رئیس بخش ایران IEEE فعالیت کرد و پژوهشگر برجسته‌ی سال ۱۳۹۱ در علوم مهندسی شده است. او همچنین عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است.

از افتخارات این سرآمد علمی استان یزد و کشورمان می‌توان کسب جایزه مدال طلای سازمان جهانی حمایت از نخبگان، جایزه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۲ و انتخاب به عنوان پژوهشگر برجسته در علوم مهندسی کشور در سال ۱۳۹۱ اشاره کرد.

ضمناً دکتر محمود فتوحی فیروزآباد دارای بیش از ۱۵۰ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی و ۲۰۰ مقاله در کنفرانس‌های علمی است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها