سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ | ۲۳:۱۴
بحران ۵۰ مدرسه تخریبی و پروژه‌های نیمه‌تمام در رفسنجان
عکس تزئینی است

از سوی مسئولان شهرستان اعلام شد

بحران ۵۰ مدرسه تخریبی و پروژه‌های نیمه‌تمام در رفسنجان

کرمان (ایسنا) - نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در دیدار با معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، مطالبات و چالش‌های حوزه آموزش و پرورش رفسنجان و بخش‌های نوق و کشکوئیه را پیگیری کرد.

احمد انارکی‌محمدی ۲۱ مهرماه در این نشست با اشاره به وضعیت جمعیتی حوزه انتخابیه رفسنجان و انار اظهار کرد: این حوزه با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر، بار سنگینی را در بخش خدمات عمومی و فضاهای آموزشی متحمل می‌شود. 

وی افزود: در دهه‌های گذشته، خیران بومی به برکت رونق کشاورزی، بیشترین بار توسعه مدرسه‌سازی و بهداشت و درمان را بر دوش داشتند و کمترین بار مالی متوجه دولت بود.

انارکی‌محمدی بیان کرد: اما در سال‌های اخیر به دلیل وقوع خشکسالی‌های پیاپی و بحران منابع آب زیرزمینی، توان اقتصادی مردم و خیران به‌شدت کاهش یافته و امروز نیازمند ورود و حمایت ویژه دولت هستیم.

نماینده رفسنجان و انار با تأکید بر لزوم توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با بازار کار منطقه افزود: با توجه به نیاز صنایع به نیروهای ماهر و استقبال دانش‌آموزان از رشته‌های فنی و حرفه‌ای، خواستار صدور مجوزهای لازم و مساعدت سازمان نوسازی برای ساخت و راه‌اندازی دو هنرستان در مناطق نوق و کشکوئیه هستیم.

وجود ۵۰ مدرسه تخریبی و تحصیل ۶۴ هزار دانش‌آموز در رفسنجان

حسین رضایی فرماندار رفسنجان هم در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت آموزشی شهرستان، گفت: در رفسنجان با احتساب دو منطقه نوق و کشکوئیه، نزدیک به ۶۴ هزار دانش‌آموز مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: متأسفانه این شهرستان در دهه‌های گذشته همواره برخوردار تلقی شده و سهم بسیار ناچیزی از اعتبارات دولتی نوسازی به آن اختصاص یافته است؛ به‌طوری‌که عمده زیرساخت‌ها صرفاً با همت خیران بنا شده است.

رضایی ادامه داد: هم‌اکنون حدود ۵۰ مدرسه تخریبی با قدمت بالا در شهرستان وجود دارد که بازسازی آن‌ها نیازمند اقدام فوری است، همچنین کمبود تجهیزات اولیه مشکلاتی را در مدارس ایجاد کرده و با وجود اینکه تحصیل ۲۲ هزار دانش‌آموز در مدارس غیردولتی بخشی از بار آموزشی را تعدیل کرده، اما کلاس‌های مدارس دولتی همچنان با تراکم بالای دانش‌آموزی مواجه‌اند.

فرماندار رفسنجان به پروژه‌های آموزشی نیمه‌تمام نیز اشاره کرد و افزود: خیران سهم ۵۰ درصدی خود را در چندین پروژه به پایان رسانده‌اند و هم‌اکنون حدود هفت مدرسه نیمه‌تمام در انتظار تأمین سهم دولتی از سوی سازمان نوسازی مدارس کشور است تا تکمیل و به چرخه آموزش وارد شوند.

دستور رئیس سازمان نوسازی برای تأمین تجهیزات و پیگیری پروژه‌ها

در ادامه این دیدار حمیدرضا خان‌محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با تقدیر از مشارکت تاریخی خیران رفسنجان، دستورات لازم را برای بررسی میدانی، تأمین بخشی از تجهیزات سرمایشی و سرمایه‌ای مدارس و پیگیری اعتبارات طرح‌های نیمه‌تمام صادر کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها