یکشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۵ | ۱۲:۴۰
منبع: نمایندگی کردستان
آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کردستان ۸۳ هزار آزمایش در هفت ماه گذشته انجام داده است

مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان:

آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کردستان ۸۳ هزار آزمایش در هفت ماه گذشته انجام داده است

کردستان (ایسنا) - مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان کردستان گفت: این مجموعه در هفت ماه گذشته ۸۳ هزار مورد آزمایش در بخش‌های مختلف انجام داده و با برخورداری از ۴۶ نیروی متخصص و ۱۹ نقطه استقرار، خدمات فنی و آزمایشگاهی پروژه‌های عمرانی استان را پوشش می‌دهد.

امید احمدی یکشنبه ۱۷آبان‌ماه در نشست خبری به مناسبت روز ملی کیفیت، با اشاره به نقش آزمایشگاه‌ها در ارتقای کیفیت پروژه‌های عمرانی اظهار کرد: کیفیت اجرای طرح‌های عمرانی تا حد زیادی به نتایج آزمایش‌ها و بررسی‌های فنی وابسته است و آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در بخش‌های راه و شهرسازی، آب و صنعت استان فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک تنها شرکت صددرصد دولتی در این حوزه در کشور است که به وزارت راه و شهرسازی تعلق دارد، افزود: این مجموعه در کردستان با ۴۶ نیروی انسانی و استقرار در ۱۹ نقطه، خدمات خود را در سطح استان ارائه می‌دهد.

مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کردستان با اشاره به حجم فعالیت‌های این مجموعه بیان کرد: در هفت ماه گذشته ۸۳ هزار مورد آزمایش در استان انجام شده، در حالی که این رقم در مجموع سال گذشته به ۱۲۶ هزار مورد رسید. با توجه به روند فعالیت‌ها، پیش‌بینی می‌شود تعداد آزمایش‌های امسال از آمار سال گذشته فراتر برود.

احمدی همچنین از فعال بودن حدود ۶۳۰ مورد آزمایش و پروژه در این مجموعه خبر داد و گفت: برخی آزمایش‌ها به تجهیزات تخصصی نیاز دارند که انجام آن‌ها در مرکز استان متمرکز شده است.

وی با اشاره به توسعه تجهیزات آزمایشگاهی در بخش شیمی توضیح داد: آزمایشگاه قیر محلول و قیر امولسیون از جمله بخش‌های تجهیزشده این مجموعه است. قیر امولسیون در لایه‌های زیرین آسفالت برای ایجاد چسبندگی میان لایه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و آزمایشگاه کردستان، تنها مرکز برخوردار از این امکان در منطقه غرب کشور است؛ ازاین‌رو علاوه بر پاسخ‌گویی به نیاز استان، امکان ارائه خدمات به استان‌های همجوار نیز وجود دارد.

مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کردستان در ادامه با اشاره به فعالیت بخش‌های مختلف تخصصی افزود: مطالعات فنی، مقاومت مصالح، آزمایش‌های غیرمخرب و آزمایش‌های نوین از جمله خدماتی است که در این مجموعه ارائه می‌شود.

احمدی با بیان اینکه نقش آزمایشگاه‌ها در روند اجرای پروژه‌های عمرانی کمتر در رسانه‌ها بازتاب پیدا می‌کند، گفت: وظیفه این مجموعه انجام آزمایش و ثبت نتایج در سامانه مربوطه است و تجزیه و تحلیل نهایی نتایج بر عهده کارفرما قرار دارد؛ هرچند کارشناسان آزمایشگاه در برخی موارد برای راهنمایی و ارائه مشورت فنی نیز در کنار دستگاه‌های اجرایی هستند.

وی با تأکید بر اهمیت دانش تخصصی کارکنان این حوزه ادامه داد: فعالیت آزمایشگاهی گستره علمی و فنی وسیعی دارد و نیروهای شاغل در این بخش باید از دانش و مهارت کافی برخوردار باشند تا نتایج آزمایش‌ها با دقت و کیفیت لازم ارائه شود.

مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کردستان در پایان از انعقاد ۲۶ قرارداد مستقیم با کارفرمایان، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی خبر داد و گفت: این مجموعه دوره‌ها و آموزش‌های تخصصی را به‌صورت رایگان و از طریق ویدئوکنفرانس برای دستگاه‌های مرتبط برگزار می‌کند، اما میزان استقبال از این برنامه‌ها مطلوب نیست و انتظار می‌رود مجموعه‌های اجرایی مشارکت بیشتری در این دوره‌ها داشته باشند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها