• دوشنبه / ۵ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99080502095
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان:

۳۰ درصد نان کشور ضایعات می شود

۳۰ درصد نان کشور ضایعات می شود

ایسنا/اصفهان مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان با اشاره به ضایعات ۳۰ درصدی نان به دلیل کاهش کیفیت آن، گفت: متاسفانه فروش زیرزمینی آردهای دولتی به کارخانجات ماکارونی، رشته سازی، کیک و کلوچه و صنایع وابسته مرغ داری، دامداری، پرورش ماهی و ... موجب کمبود سهمیه نانوایان شده است.

محمدرضا خواجه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ درصد نان ضایعات است، اظهار کرد: اگر بتوانیم ضایعات نان را کنترل کنیم می توانیم پرچم استقلال اقتصادی کشور را بلند کنیم.

وی تاکید کرد: اگر نان تولیدی در کشور به جای آرد ۱۸ درصد از آرد سبوس دار (کامل یا ۷ درصد) تهیه شده باشد، سالانه یک و نیم میلیون تن آرد صرفه جویی خواهیم داشت.

نایب رئیس انجمن علوم و غلات استان اصفهان با بیان اینکه طبق اعلام انجمن آسیاب داران کشور سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ تن سبوس از گندم مصرفی مردم جدا می کنیم، گفت: این در حالیست که نیاز سالانه کشور حدود ۱۰ میلیون تن آرد و ۱۳ میلیون تن گندم است.

به گفته خواجه، مصرف واقعی آرد کشور (آنچه هست) حدود ۱۰ میلیون تن است، اما مصرف حقیقی آن (آنچه باید باشد) حدود ۷.۵ میلیون تن است.

وی گفت: حدود ۲.۵ میلیون تن آرد مازاد بر نیاز مردم است که بخشی از آرد به مصرف خارج از شبکه می رسد.

مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان افزود: در بهار ۱۳۹۹ نرخ هر کیسه آرد ۴۰ کیلویی دولتی حدود ۳۵ هزار تومان، نیمه دولتی حدود ۵۰  هزار تومان و آزاد حدود ۷۰ هزار تومان بود که در تابستان امسال اگرچه نرخ آرد دولتی و نیمه دولتی تغییری نکرد، اما نرخ آرد آزاد به حدود ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافت، با وجودی که پاییز امسال نرخ آرد دولتی و نیمه دولتی باز هم ثابت ماند، اما نرخ آرد آزاد به بیش از  ۲۰۰ هزار تومان رسید.

وی تاکید کرد: طی مهر ماه امسال نرخ خرید و فروش آرد آزاد متناسب با رشد قیمت دلار به شدت افزایش یافت و بازار به نوعی دچار سردرگمی شد و در یک اتفاق بی سابقه اختلاف یک کیسه آرد دولتی با آزاد به مرز ۱۵۰ هزار تومان رسید.

خواجه تصریح کرد: متاسفانه اختلاف قیمت آرد در بازار، قاچاق این محصول را به شدت رونق بخشیده که اگر دولت با شیبی ملایم سالانه ۲۵ تومان به نرخ نان اضافه می کرد، با این شرایط روبرو نبودیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه فروش زیرزمینی آردهای دولتی به کارخانجات ماکارونی، رشته سازی، کیک و کلوچه و صنایع وابسته مرغ داری، دامداری، پرورش ماهی و ... موجب کمبود سهمیه نانوایان شده است.

مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان توضیح داد: به دلیل گرانی ذرت، جو و علوفه دامداران، گندم بهترین جایگزین غذای دام شده است.

وی همچنین به لغزش نانوایان و فروش آرد به دلالان داخلی برای صادرات به عراق، افغانستان و کسب سود بیشتر اشاره کرد و گفت: هر کیسه آرد در مرز کشور حدود ۴۰۰ هزار تومان است، در حالی که همین کیسه آرد در نانوایی دولتی حدود ۵۰ هزار تومان است.

خواجه ادامه داد: ضایعات ناشی از بی تجربگی نانوا در حین پخت که شامل نازک سازی نان، فقدان خواب خمیر و مصرف مخمر، کوتاهی زمان پخت است منجر به سفت شدگی، خرد شدگی، له شدگی، کپک زدگی، نپختگی و ضایعات نان می شود.

وی همچنین به خرید مازاد بر نیاز نان به دلیل ارزان بودن قیمت آن اشاره کرد و گفت: حذف فاصله صنفی، زیاد شدن نانوایی ها و ضایع شدن نان به دلیل تحمیل نرخ پایین به نانوا و ضایع شدگی نان ناشی از سن زدگی و پایین بودن گلوتن گندم از جمله دلایل مصرف بالای آرد و ضایعات بالای نان در کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.