هما یزدی زاده، در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰۰ نفر در استان برای ذخیره سازی خون بندناف اقدام کرده اند، اظهار کرد: امکان استفاده از نمونه بندناف برای خواهر و برادر بین صفر تا ۲۵ درصد و برای پدر و مادر بین صفر تا ۵۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه از بین افرادی که زایمان میکنند، بین یک تا دو درصد ذخیره سازی خون بند ناف را انجام می دهند، تصریح کرد: استقبال اندک خانواده ها از ذخیره سازی خون بند ناف به دلیل عدم آگاهی داشتن از فواید این ذخیره سازی و مشکلات مالی است.
مسئول نمایندگی خون بندناف رویان در خراسان شمالی با بیان اینکه هر ساله بیش از دو هزار بیمار نیازمند پیوند هستند، تأکید کرد: ذخیره سازی خون بندناف در خراسان شمالی با توجه به ظرفیتی که در استان موجود است باید افزایش پیدا کند و این موضوع نیازمند اطلاع رسانی مناسب در جامعه است.
یزدی زاده ادامه داد: پیدا کردن نمونه مناسب و منطبق با بیمار، تعداد سلول های مورد نیاز و وجود تخت های بستری، از جمله مواردی است که برای انجام پیوند باید وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: در سال ۲۰۲۰ با همه گیر شدن بیماری کویید ۱۹ انتظار می رفت تا با کاهش شدید تمایل والدین برای عضویت در بانک خون بندناف مواجه شویم ولی با افزایش آگاهی و سطح سواد والدین امروزی شاهد افزایش روز افزون قردادها هستیم.
مسئول نمایندگی خون بندناف رویان در خراسان شمالی اظهار کرد: امروزه ثابت شده است که سلولهای بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماریهای مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهایی چون پارکینسون، بیماریهای قلبی، کبدی، دیابت، دیستروفی عضلانی، آسیبهای نخاعی و سکته در حال انجام است.
وی تصریح کرد: ذخیره سازی سلولهای بنیادین خون بند ناف در درمان بیماری سرطان خون، تالاسمی ماژور و کم خونیهای کشنده در دوران کودکی بسیار مؤثر است.
انتهای پیام

