• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404042917773
  • خبرنگار : 50046

توصیه‌های طب سنتی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان

توصیه‌های طب سنتی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان

ایسنا/خراسان شمالی متخصص طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به تدابیر حفظ سلامتی در فصل تابستان، بر رعایت سبک زندگی متناسب با مزاج فصل و پرهیز از عوامل تشدیدکننده گرمازدگی تأکید کرد.

دکتر صدیقه مقدادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طبیعت فصل تابستان گرم و خشک است و در این فصل قدرت هضم دستگاه گوارش نسبت به فصول سرد کاهش می‌یابد، بنابراین مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند حلیم، کله‌پاچه و جگر توصیه نمی‌شود.

وی با اشاره به غذاهایی که می‌توانند سبب تشدید گرمی مزاج در تابستان شوند، گفت: مصرف مواد غذایی با طبع گرم و خشک مانند غذاهای سرخ‌شده، ادویه‌جات تند، فلفل و خوراکی‌های شور باید محدود شود تا بدن در تعادل حرارتی باقی بماند.

مقدادی افزود: برای جلوگیری از گرمازدگی در این فصل، مصرف مواد غذایی با طبع سرد و تر بسیار مفید است. کاهو، خیار، کدو و سایر سبزیجات خنک در رژیم غذایی روزانه باید گنجانده شود. همچنین انواع سوپ‌ها و آش‌های سبزیجات‌محور با چاشنی‌های خنک مانند آش آلو، آش آبغوره، آش انار، آش تمرهندی، آش زرشک و سوپ جو از غذاهای توصیه‌شده در طب سنتی هستند.

وی ادامه داد: نوشیدنی‌های سنتی و طبیعی مانند شربت آب‌لیمو، شربت سکنجبین و شربت خاکشیر به‌دلیل خاصیت خنک‌کنندگی، از بهترین گزینه‌ها برای تأمین آب بدن و پیشگیری از گرمازدگی محسوب می‌شوند.

این متخصص طب سنتی همچنین با اشاره به انتخاب مناسب منابع پروتئینی در تابستان گفت: از میان گوشت‌ها، گوشت پرندگان کوچک نظیر مرغ، جوجه، کبک و بلدرچین و نیز ماهی که هضم راحت‌تری دارند، برای مصرف در این فصل مناسب‌تر هستند.

وی در پایان به موضوع فعالیت بدنی در تابستان نیز اشاره کرد و گفت: ورزش‌های سنگین که سبب تعریق زیاد می‌شوند در این فصل می‌توانند بدن را بیش از حد گرم و خشک کنند. بنابراین توصیه می‌شود قبل از ورزش، حتماً آب و مایعات کافی مصرف شود تا از آسیب ناشی از گرما پیشگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۲۲:۱۷

تو تابستان اب دوغ خیار بهترین غذا هست کشمش شوید آویشن بریزین برا اینکه احساس گرما نکنین چایی ذغالی بخورین شربت خاکشیر وتخم شربتی کم شیرین از گل ختمی برا از بین بردن گرمای بدن استفاده کنین خیار ارزان رنده کنین ابشو بگیرین برا دست صورت