• پنجشنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404052313999
  • خبرنگار : 30057

۴۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی با بومی‌سازی استارترهای لبنی

۴۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی با بومی‌سازی استارترهای لبنی

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به واردات ۴۰ میلیون دلاری استارترهای لبنی از تمرکز این مجموعه بر بومی‌سازی این محصولات راهبردی خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، محمد امین حجازی در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی استان آذربایجان شرقی، تمرکز تحقیقاتی این پژوهشکده را در چهار حوزه «ارتقای امنیت غذایی»، «تولید زیست فناورانه مواد اولیه»، «کاهش وابستگی به واردات نهاده‌های تولید» و «شناسایی و حفاظت از منابع ژنتیکی میکروبی بومی» دانست و خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های ژنتیکی بومی و منابع کم ارزش برای تولید نهاده های مورد نیاز جهت کاهش وابستگی و ارتقای سلامت جامعه از چشم اندازهای اصلی ترسیم شده برای پژوهشکده است.

وی کمبود منابع پروتئینی، واردات گسترده استارترهای صنعت لبنیات، استفاده گسترده از نگهدارنده‌های شیمیایی و آنتی بیوتیک‌ها را از چالش‌های عمده صنایع غذایی کشور عنوان کرد و ادامه داد: حجم واردات استارترهای صنایع لبنی به کشور، بالغ بر ۴۰ میلیون دلار است و این در حالی است که در دنیا تنها ۱۲ شرکت تولید کننده استارترهای صنایع لبنی هستند که اکثر این شرکت‌ها به علت تحریم‌ها در داخل کشور فعالیتی ندارند.

حجازی افزود: رویکردهای پژوهشکده در این خصوص مشتری محور و ارائه بروندادهای مورد نیاز بخش خصوصی و اجرایی کشور است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: اهم دستاوردهای پژوهشکده از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ شامل انعقاد تفاهم‌ نامه‌ای با یکی از شرکت های بخش خصوصی به منظور توسعه چهار دانش فنی تولید استارترهای بومی لبنی، عقد قرارداد انتقال دانش فنی با بخش های خصوصی به منظور تولید نیمه صنعتی پنیر فراپالایش با استارترهای بومی، توسعه دو فقره دانش فنی تولید پروبیوتیک‌های نگهدارنده برای محصولات لبنی و فرمولاسیون استارتر بومی برای تولید شیر تخمیری فراسودمند است.

وی، پیشنهاد معرفی دو رقم گراس علوفه ای، تولید بذور پرورشی گراس‌های علوفه‌ای، راه‌اندازی سایت تحقیقی- تولیدی ریزجلبک در بندر رحمانلو، امضای تفاهم نامه با بخش خصوصی برای تولید انبوه زیست توده جلبکی، فرمولاسیون و تولید مکمل‌ها بر پایه ریزجلبک و تولید واکس طبیعی برای افزایش ماندگاری محصولات باغی را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه نام برد.

حجازی یادآور شد: پژوهشکده صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی براساس داده های سامانه ارزیابی مستمر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شاخص اثربخشی با حدود ۱۲۴ امتیاز در بین واحدها و پژوهشکده های مختلف پژوهشگاه بعد از ستاد پژوهشگاه (کرج) در رتبه دوم  قرار دارد و بالغ بر ۳۲ درصد اثربخشی پژوهشگاه را به خود اختصاص داده است. همچنین از سه محقق برتر پژوهشگاه نیز دو نفر از پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی مشغول به فعالیت هستند و اعضای هیئت علمی این پژوهشکده عمدتا جزو نفرات برتر در سامانه علم سنجی سازمان تحقیقات کشاورزی قرار دارند.

وی خاطر نشان کرد: سیاستگذاری اجرای برنامه ها و پروژه های پژوهشی به نحوی است که تعیین موضوعات محوری پژوهشی با مشارکت، حمایت و همکاری ذی نفعان مرتبط، اجرای پروژه‌ها در قالب قراردادها و تفاهم نامه‌های همکاری پژوهشی و واگذاری نتایج و محصول در قالب قراردادهای انتقال دانش فنی و یا اجرای پایلوت و برنامه‌های ترویجی صورت می گیرد.

حجازی بر اولویت حفظ تنوع زیستی و بهره گیری از آن در اجرای طرح‌های پژوهشی پژوهشکده تاکید و اضافه کرد: از جمله پژوهش‌های کاربردی پژوهشگاه می توان به توسعه دانش فنی گلخانه های کربن صفر به منظور کاهش مصرف انرژی و استفاده از دی اکسید کربن تولیدی جهت رشد جلبک‌ها و گرمای حاصل از آب گرم جهت گرمایش گلخانه‌ ها عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha