• سه‌شنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۵ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد مطلب: 1405011808971

استاد دانشگاه: مردم قدرت نرم کشور را به دشمن نشان دادند

استاد دانشگاه: مردم قدرت نرم کشور را به دشمن نشان دادند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو هیات‌ علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران گفت: ساعاتی پس از حمله دو قدرت به کشورما، دشمن با پاسخ کوبنده‌ای از سمت نیروهای مسلح کشور مواجه شد، قدرت نظامی که انتظارش را نداشت، علاوه‌بر آن با قدرت نرم که یکی از مولفه‌های آن حضور مردم این کشور بود مواجه شد چرا که ملت‌ما اعم از موافق یا مخالف با حکومت این روزها پای کشور ماندند و قدرت نرم کشور را هرچه بهتر به دشمن نشان دادند.

اردشیر نوریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وظیفه مردم و مسئولین در رابطه با شعار سال، اظهار کرد: زمانی که حرف از شعار سال می‌شود اولین جرقه‌ای که در ذهن همه‌ ما روشن می‌شود شهادت رهبر معظم انقلاب است، حال شعاری که توسط مقام معظم رهبری آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای به‌عنوان شعار امسال انتخاب کردند در واقع یکی از اصلی‌ترین راهبردهای کشور در حرکت علمی است. به‌ طوری‌ که می‌توان از این شعار به‌ عنوان خط مشی و سیاستی یاد کرد که برای حرکت کشور تعیین شده است.

این عضو هیات علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران افزود: شرط‌ لازم برای رسیدن به توسعه اقتصادی، فرهنگی و... داشتن امنیت است، حال به نظر می‌رسد رهبر معظم‌انقلاب اسلامی این نکته مورد اهمیت را در ابتدای انتخاب خود، به‌درستی گوشزد و با بیان آن مسیر حرکت را برای مقامات کشور ایجاد کردند.

نوریان بیان کرد: در ادبیات امنیتی، معمولا امنیت یک پدیده دو وجهی تلقی می‌شود. یک وجه امنیت، امنیت ایجابی و وجه دوم امنیت سلبی است که امنیت‌ سلبی ناظر بر قدرت دفاعی و نظامی کشور است. در واقع در تعریف امنیت‌ سلبی، امنیت به‌ معنای نبود تهدید است و کشوری که توانایی‌های سخت‌افزاری را به وفور و به‌ شکلی که امکان سرکوب، نابودی و کنارگذاشتن هر نوع تهدید را داشته باشد، می‌توان گفت امنیت‌ سلبی را در کشور به‌وجود آورده است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امنیت ترکیبی از صفحه قدرت است (قدرت نرم و قدرت سخت)، ادامه داد: وجه اصلی و مهم امنیت، امنیت ایجابی است، امنیت ایجابی مانند امنیت‌ سلبی مبتنی بر قدرت نیست چرا که مبانی بر قدرت نرم دارد و مهم‌ترین بعد اصلی آن انسجام‌ اجتماعی است، همچنین در یک جامعه اگر شاهد انسجام اجتماعی، وحدت‌ ملی، امنیت‌ پویا و در مجموع رضایت‌مندی از حاکمیت باشیم می‌توان گفت آن حاکمیت، حاکمیت قدرتمندی است که مبانی قدرت نرم را داراست.

این عضو هیات‌علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به حضور شبانه مردم در خیابان‌ها، تصریح کرد: این عمل مردم که از ابتدای جنگ صورت گرفته، نشان‌دهنده وجه قدرت نرم، پشتیبانی و انسجام اجتماعی است، همچنین این حضور و انسجام‌ اجتماعی اجازه پیشروی دشمنان به مناطق دیگر را نداده است.

وی گفت: زمانی که بحث کشور و امنیت آن پیش می‌آید تمامی مردم حتی اگر رضایت‌مندی کاملی از حکومت نداشته باشند پای کار می‌آیند و پشت کشور را خالی نمی‌کنند که این عمل یک نوع انسجام اجتماعی را نشان می‌دهد. انسجامی که در وجه دوم شعار سال متجلی است.

نوریان توضیح داد: دشمن‌ ما در این مرحله از جنگ که از ۹ اسفند آغاز شد برآوردهای اشتباهی داشت چرا که آنان فکر می‌کردند با یک حمله سنگین و قاطع طی مدت سه‌روز می‌توانند نظام را حذف کنند و به افکار شوم خود برسند که این تفکر تا حدودی به اتفاقات قبل از آن در دی‌ ارتباط داشت.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در این جنگ دشمن به اکثر اهداف خود نرسید، ادامه داد: در جنگ با آمریکا و رژیم صهیونستی غیر از میدان نبرد، در یک میدان دومی به‌نام میدان نبرد اراده‌ها، جنگ ادامه دارد و مردم کشور ما از ابتدای جنگ تا به‌ امروز با حضور مستحکم خود در میدان نبرد و انسجام اجتماعی به‌ خوبی روایت‌ها و نبردها را به تمامی دنیا نشان دادند.

نوریان با اشاره به راهبرد ترامپ به عنوان مرد دیوانه گفت: در این جنگ ترامپ یک کاراکتری از خود به دنیا نشان داد تا بگوید من هیچ تصمیم تعیین‌شده‌ای از قبل را انجام نخواهم داد بلکه من در لحظه تصمیم می‌گیرم و در لحظه با قدرت سختی که به‌ همراه دارم آن‌ها را عملیاتی می‌کنم، حال مشاهده می‌کنیم که این تصمیمات ترامپ که ادعا داشت سریع، کوتاه و قاطع خواهند بود، نه قاطع بوده و نه سریع و کوتاه، بلکه حتی با پیروزی هم همراه نبوده است.

به‌گفته وی، اولین اثرات رفتار ترامپ، بهم‌ریختگی ارتش خود است که امروزه آثار آن را به وضوح می‌بینیم.

نوریان در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی‌که رزمندگان، با ایمان به خدا پای لانچرها و در میدان نبرد ایستادند و مردم ایران خیابان‌ها را خالی نکنند می‌توان مطمئن شد که این کشور شکست‌ناپذیر خواهد بود.

انتهای‌ پیام