• شنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۵ / ۰۸:۳۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد مطلب: 1405012211269

یک دکتر داروساز بیان کرد

روش‌های سنتی؛ راهی نادرست برای تشخیص قارچ‌های سمی

روش‌های سنتی؛ راهی نادرست برای تشخیص قارچ‌های سمی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک دکتر داروساز و متخصص گیاهان دارویی گفت: باورها و روش‌های سنتی برای تشخیص سمیت قارچ کاملا اشتباه است و نمی‌توان با استفاده از سرکه، تغییر رنگ قاشق نقره با سمیت قارچ، وجود حشره اطراف آن‌ها و... سمیت آن‌ها را مشخص کرد.

اعظم الیاسی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سالانه گزارشات زیادی مبنی بر مسمومیت با انواع گیاهان مختلف به خصوص قارچ‌های سمی داده می‌شود، اظهار کرد: تشخیص قارچ‌های خوراکی از قارچ‌های سمی بسیار سخت و تنها با مطالعات آزمایشگاهی قابل انجام است، زیرا قارچ‌های سمی هیچ وجه تمایزی با سایر قارچ‌های خوراکی اعم از رنگ، بو، شکل و مزه ندارند و ممکن‌است به‌راحتی با نوع خوراکی اشتباه گرفته شود.

وی افزود: اگر جانور وحشی یا اهلی قارچ را مصرف کنند و مشکلی برایشان ایجاد نشود دلیل براین نیست که آن قارچ حتما خوراکی است و در انسان مسمومیت ایجاد نمی‌کند.

این دکتر داروساز و متخصص گیاهان دارویی بیان کرد: پس از مصرف قارچ سمی، بعضی از علائم همچون نارسایی شدید کبد و کلیه، کاهش ادرار، ضعف و گیجی، علائم عصبی، افت‌قند و...  ۲ الی ۶ روز پس‌از مصرف قارچ سمی بروز پیدا می‌کند که ممکن است این علائم در نهایت برای بیمار مرگ‌آور باشد.

وی در ادامه گفت: نکته مهم و قابل توجه این است که افراد مسموم شده با قارچ‌های سمی باید سریعاً به مراکزدرمانی اورژانسی مراجعه کنند، همچنین این افراد در صورت مراجعه قسمتی از قارچ سمی مصرف شده را با خود به‌همراه داشته باشند تا کادردرمان بتوانند روش درمانی مناسب با قارچ مصرف شده را انجام دهند.

الیاسی با بیان اینکه حرارت تاثیری در از بین بردن سمیت قارچ ندارد، توضیح داد: پختن یا آب‌پز کردن قارچ‌های سمی نمی‌تواند سمیت آن‌ها را از بین ببرد بنابراین توصیه می‌شود اگر افرادی در روزهای بهار به طبیعت می‌روند به امید اینکه با پخت قارچ‌ها می‌توان آن را عاری از هرگونه سمیت کرد، فریب نخورند.

وی با اشاره به‌اینکه اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن در رابطه با علائم بروز مسمومیت می‌تواند تنها راه کاهش تعداد افراد مسموم شده باشد، ادامه داد: برای سم قارچ‌ها هیچ پادزهری وجود ندارد و درمان آن قطعی نیست پس تنها راه ممکن جلوگیری از مصرف آن است که این اتفاق علاوه‌بر صدمات جانی می‌تواند به اکوسیستم منطقه و تنوع‌زیستی نیز آسیب وارد کند.

این دکتر داروساز و کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در پایان خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود قارچ‌ها را تنها از مراکزی که به‌طور بهداشتی بسته‌بندی و پروانه ساخت معتبر دارند، تهیه شود.

انتهای‌ پیام