۱۴۰۵-۰۴-۰۳ | ۲۱:۰۶
استاد حوزه علمیه: ماهیت درگیری عالم، ربوبیت خداست/ باطل مانند کف روی آب ناپایدار است

استاد حوزه علمیه: ماهیت درگیری عالم، ربوبیت خداست/ باطل مانند کف روی آب ناپایدار است

قم (ایسنا) - عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: محور اصلی درگیری در عالم، مسئله «ربوبیت خدای متعال» و پذیرش تدبیر و برنامه الهی است که طبق وعده‌های صریح قرآن، پیروزی نهایی با جبهه حق خواهد بود.

آیت‌الله میرباقری در مراسم عزاداری هیئت ثارالله قم که در مسجد الغدیر دانشگاه قم برگزار شد، بیان کرد: ماهیت درگیری حق و باطل و سنت‌های الهی در این مسیر نشان می‌دهد که محور اصلی این نزاع در عالم، مسئله «ربوبیت خدای متعال» و پذیرش تدبیر و برنامه الهی است، به گونه‌ای که جبهه انبیا و اولیا مروج این ربوبیت هستند و جبهه مقابل شامل کفار، مشرکین و منافقین در برابر آن ایستادگی می‌کنند.

وی ادامه داد: این درگیری یک طرح مبهم نیست، بلکه طبق وعده‌های صریح قرآن (مانند «انا لننصر رسلنا» و «کتب الله لاغلبن انا و رسلی») پیروزی نهایی با جبهه حق خواهد بود که این پیروزی هم در دنیا (دوران ظهور و رجعت) و هم در قیامت محقق می‌شود، تا در نهایت وعده الهی بر این است که قدرت، امکانات و امنیت برای اقامه دین به مؤمنین منتقل شود تا دیگر نیازی به تقیه و مدارا نباشد.

میرباقری ادامه داد: در تبیین سنت الهی در تمایز حق و باطل با استفاده از تمثیل سوره رعد، قرآن جریان حق را به آبی تشبیه می‌کند که از آسمان نازل شده و در وادی‌ها جاری است (حقیقت ولایت و توحید) و باطل را به کفی که روی آن قرار می‌گیرد؛ در حالی که کف روی آب (باطل) اگرچه به حسب ظاهر بزرگ و پر سر و صدا به نظر می‌رسد و ممکن است هزاران سال دوام داشته باشد، اما ماهیتی ناپایدار دارد و به سرعت متلاشی می‌شود («فیذهب جفاءً») و آنچه باقی می‌ماند، حقیقت جاری و نافع برای مردم است، که با پیشروی جریان حق، خباثت‌ها نیز متراکم‌تر شده و در نهایت در وادی جهنم جمع می‌شوند و این مسیر، راه تمایز میان طیب و خبیث می‌گردد.

وی افزود: همچنین در بررسی هزینه‌ها و انفاق در دو جبهه مشخص می‌شود که کفار اموال و جان خود را برای «سد عن سبیل الله» هزینه می‌کنند، اما این انفاق در نهایت به حسرت و شکست منجر می‌شود، در حالی که مؤمنین نیز در راه خدا هزینه می‌کنند، اما این امکانات نزد خدا محفوظ است و مضاعف می‌شود، به گونه‌ای که مؤمن حتی اگر در دوران غلبه باطل از دنیا برود، اجر شهدا و صدیقین را دریافت می‌کند و هیچ خسارتی متوجه او نیست.

 میرباقری با اشاره به اینکه در خصوص مراحل صبر و استقامت نبی اکرم (ص) نیز این درگیری حق و باطل دارای مراحلی است که با «صبر» آغاز شده و به «قتال» ختم می‌شود، تصریح کرد: بدین ترتیب که در مرحله اول یعنی مرحله صبر و رفق، در ابتدای بعثت دستور به صبر و مدارا بود و پیامبر (ص) در برابر تهمت‌ها و تکذیب‌ها پایداری کردند، اما با پیچیده‌تر شدن توطئه‌ها در مرحله دوم یعنی مرحله ضیق صدر و حزن، پیامبر دچار تنگنای سینه و حزن شدند که در آن دستور به تسبیح، حمد و سجده برای عبور از این مرحله صادر شد، تا زمانی که در مرحله سوم یعنی مرحله درگیری با خدا، دشمنان از تکذیب پیامبر فراتر رفته و مستقیماً با خدا درگیر شدند و در اینجا پیامبر (ص) اعلام کردند که دیگر جای صبوری نیست، اما خداوند با بشارت دادن به عترت در مرحله چهارم، اعلام کرد که برای پیشبرد طرح الهی، ائمه‌ای قرار داده که با یقین و پایداری، طرح را به نتیجه می‌رسانند و در نهایت پس از اتمام حجت و طی مراحل صبر، در مرحله پنجم یعنی مرحله قتال، خداوند اجازه قتال با مشرکین را صادر کرد (مانند سرنوشت فرعون).

عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: در نهایت، قواعد قتال و پیروزی نهایی بر این استوار است که قتال بدون اتمام حجت و طی مراحل صبر جایز نیست، و خداوند پاداش صبر مؤمنین را در همین دنیا با پیروزی بر دشمنان و در آخرت با ذخایر الهی عطا می‌کند تا به هدف نهایی یعنی از بین رفتن فتنه و غلبه دین خدا در سراسر عالم («لیظهره علی الدین کله») دست یابد، در حالی که مؤمن پیشتاز کسی است که در تمام حوادث، با خدا محاسبه می‌کند و به دلیل درک تدبیر الهی، دچار یأس یا غرور نمی‌شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان ها