۱۴۰۵-۰۴-۲۲ | ۱۴:۳۹
منبع: نمایندگی فارس
رشد ۵۰۰ درصدی صدور پروانه‌ تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی در فارس

مدیرکل صمت استان اعلام کرد

رشد ۵۰۰ درصدی صدور پروانه‌ تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی در فارس

فارس (ایسنا) - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس از رشد ۵۰۰ درصدی صدور پروانه‌ تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی و افزایش ۵۰ درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: توسعه مشوق‌های مالیاتی و تقویت زیست‌بوم نوآوری، نقش مؤثری در این روند داشته است.

کریم مجرب، دوشنبه ۲۲ تیر در مراسم آغاز به‌کار کارگاه آموزشی «نقش اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در برون‌رفت از شرایط بحران» با محوریت مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان در شیراز، با اشاره به روند توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، صدور پروانه‌های تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی استان نسبت به سال قبل ۵۰۰ درصد افزایش یافت و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان نیز ۵۰ درصد رشد کرد.

وی این موفقیت را حاصل همکاری و هم‌افزایی میان اجزای مختلف زیست‌بوم نوآوری استان دانست و افزود: پارک‌های علم و فناوری، فن‌بازار منطقه‌ای فارس، دانشگاه‌ها، شرکت شهرک‌های صنعتی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، خانه صنعت، معدن و تجارت، انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر مجموعه‌های فعال در این حوزه، نقش مهمی در تحقق این دستاورد داشته‌اند.

حمایت از شرکت‌های فناور و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

مجرب با تأکید بر نقش اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت(صمت) فارس در حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان گفت: ارتباط مستمر با این شرکت‌ها، زمینه ایجاد بسترهای حمایتی، شبکه‌سازی و توسعه فعالیت‌های نوآورانه را فراهم کرده و به رشد هرچه بیشتر آنها کمک کرده است.

وی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را از اولویت‌های اصلی این اداره‌کل برشمرد و افزود: انتخاب مشاور امور دانش‌بنیان، استقرار کارگزار ترویج معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، ارائه مشاوره تخصصی به متقاضیان ارزیابی دانش‌بنیان، برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی، حمایت از رویدادهای فناورانه، برگزاری نمایشگاه اکسپو و اختصاص فضای ویژه برای توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، از جمله اقدامات انجام‌شده در این حوزه است.

مدیرکل صمت فارس ادامه داد: حمایت از تأمین مالی شرکت‌های فناور و همچنین پشتیبانی از تشکیل نخستین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی(CVC) توسط شرکت کولر هوایی آبان نیز در راستای تقویت زیست‌بوم نوآوری استان دنبال شده است.

کلینیک سیار صنعت و همایش صنعتگران حامی پژوهش

وی برگزاری کلینیک‌های سیار صنعت با هدف رفع چالش‌های شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و همچنین برگزاری همایش صنعتگران حامی پژوهش و فناوری را از دیگر برنامه‌های اداره‌کل صمت فارس عنوان کرد و گفت: مجموعه این اقدامات در تقویت زیست‌بوم فناوری استان و افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان تأثیرگذار بوده است.

اشتغال ۱۵ هزار نفر در شرکت‌های دانش‌بنیان فارس

مجرب با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان استان اظهار کرد: هم‌اکنون بیش از ۱۵ هزار نفر در شرکت‌های دانش‌بنیان فارس مشغول فعالیت هستند و این شرکت‌ها سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۰ میلیون دلار صادرات دارند که بیانگر نقش مهم اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه صنعتی و رشد اقتصادی استان است.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: استفاده از مشوق‌های مالیاتی پیش‌بینی‌شده در این قانون، به‌ویژه اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، می‌تواند زمینه افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری، ارتقای بهره‌وری، توسعه همکاری صنعت و دانشگاه و تقویت توان رقابتی صنایع را فراهم کند و اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت فارس این مسیر را با همکاری دستگاه‌های اجرایی دنبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، این کارگاه با همکاری اداره آموزش، پژوهش و فناوری اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت فارس، کارگزار ترویج معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و راهبر توسعه طرح اعتبار مالیاتی در مراکز علمی و فناوری کشور برگزار شد و فعالان صنعتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاهیان و پژوهشگران در آن حضور داشتند.

در این دوره آموزشی، موضوعاتی از جمله معرفی مزایا و سازوکار بهره‌گیری از مشوق‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان، تبیین ضمانت‌های اجرایی قانون و نقش ادارات امور مالیاتی در اجرای آن، تشریح اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه موضوع مواد ۱۱ و ۱۳ قانون، معرفی ظرفیت‌های همکاری صنعت و دانشگاه، اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری و همچنین نشست تخصصی پرسش و پاسخ مورد بررسی قرار گرفت.

آموزش این کارگاه را علیرضا شهابی، مشاور مدیرکل امور مالیاتی و میلاد سلطانی، راهبر توسعه طرح اعتبار مالیاتی در مراکز علمی و فناوری کشور، بر عهده داشتند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها