دوشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۵ | ۱۲:۵۵
منبع: نمایندگی ایلام
آغاز اجرای طرح «شبکه ملی مزارع الگویی کشاورزی» در ایلام

آغاز اجرای طرح «شبکه ملی مزارع الگویی کشاورزی» در ایلام

ایلام (ایسنا) - معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات از آغاز اجرای طرح «شبکه ملی مزارع الگویی کشاورزی» خبر داد و گفت: این طرح با هدف تسریع انتقال دانش و فناوری به عرصه‌های تولید، افزایش بهره‌وری و توسعه یادگیری «کشاورز به کشاورز» در سراسر کشور اجرا می‌شود.

فریدون سلیمانی امروز دوشنبه ۲۹ تیر در نشست توجیهی شبکه ملی مزارع الگویی کشاورزی استان ایلام با اشاره به بهره‌گیری از تجربیات موفق بین‌المللی در طراحی این شبکه گفت: الگوهای موفقی از جمله برنامه‌های فائو، مرکز بین‌المللی تحقیقات ذرت و گندم (CIMMYT) و تجربه کشورهای آمریکا، ترکیه، انگلستان و فرانسه در تدوین این طرح مورد استفاده قرار گرفته است تا زمینه توسعه کشاورزی دانش‌بنیان و پایدار در کشور فراهم شود.

حشمت سیاهی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان ایلام نیز در این نشست در تشریح این طرح بیان کرد: شبکه ملی مزارع الگویی، ساختاری تعاملی میان کشاورزان مرجع، محققان، کارشناسان ترویج، شرکت‌های دانش‌بنیان، تشکل‌های کشاورزی و سایر فعالان این بخش ایجاد می‌کند تا یافته‌های علمی در شرایط واقعی مزرعه آزمون، بومی‌سازی و به کشاورزان منتقل شود.

وی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد اختلاف قابل توجهی میان عملکرد کشاورزان مرجع و سایر بهره‌برداران در شرایط اقلیمی مشابه وجود دارد که این موضوع، ضرورت بازطراحی نظام انتقال فناوری و تقویت ارتباط میان تحقیق، آموزش، ترویج و اجرا را دوچندان کرده است.

سیاهی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۵ ایجاد ۲ هزار مزرعه الگویی و ۴۰ هزار مزرعه تابعی در دستور کار قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود این اقدام ضمن افزایش حدود ۸۰ هزار تن به تولید گندم، ارزشی اقتصادی معادل ۳ هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی ایجاد کند.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان ایلام خاطرنشان کرد: شبکه ملی مزارع الگویی علاوه بر ایجاد بانک اطلاعاتی جامع، امکان ثبت و اشتراک‌گذاری تجربیات موفق، پاسخگویی به مسائل فنی، پایش برخط فعالیت‌ها و نمایش جغرافیایی مزارع را از طریق یک پلتفرم اختصاصی فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح در چارچوب اهداف برنامه هفتم پیشرفت و قوانین توسعه کشاورزی دانش‌بنیان دنبال می‌شود، اظهار امیدواری کرد: با مشارکت کشاورزان پیشرو، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی، زمینه افزایش بهره‌وری، ارتقای امنیت غذایی و توسعه پایدار بخش کشاورزی بیش از پیش فراهم شود.

مهدی نیک‌سرشت رئیس گروه اجتماعی – اقتصادی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام نیز با تشریح نقش محققان در اجرای شبکه ملی مزارع الگویی گفت: در این طرح دو گروه از محققان شامل محقق معین و محقق موضوعی ایفای نقش می‌کنند.

وی افزود: محقق معین مسئولیت حضور در جلسات کارگروه‌های شهرستانی و دهستانی، نظارت بر روند اجرای برنامه‌ها، شناسایی و جمع‌بندی مسائل و مشکلات مزارع الگویی و انتقال آن‌ها به مراکز تحقیقات را بر عهده دارد تا این مسائل توسط متخصصان هر حوزه بررسی و برای آن‌ها راهکارهای علمی و کاربردی ارائه شود.

نیک‌سرشت ادامه داد: محقق موضوعی نیز با تکیه بر تخصص علمی خود، راهکارها و یافته‌های تحقیقاتی را در قالب برنامه «یاوران تولید» و انتقال یافته‌های پژوهشی به عرصه ارائه می‌کند و در رفع مسائل تخصصی بهره‌برداران نقش‌آفرینی دارد.

وی تأکید کرد: تعامل مستمر میان محققان، کارشناسان ترویج و کشاورزان، زمینه تسریع انتقال دانش، حل مسائل مزرعه و افزایش بهره‌وری در شبکه ملی مزارع الگویی را فراهم می‌کند.

محققان در اجرای شبکه ملی مزارع الگویی یادآور شد: در این طرح دو گروه از محققان شامل محقق معین و محقق موضوعی ایفای نقش می‌کنند.

وی توضیح داد: محقق معین مسئولیت حضور در جلسات کارگروه‌های شهرستانی و دهستانی، نظارت بر روند اجرای برنامه‌ها، شناسایی و جمع‌بندی مسائل و مشکلات مزارع الگویی و انتقال آن‌ها به مراکز تحقیقات را بر عهده دارد تا این مسائل توسط متخصصان هر حوزه بررسی و برای آن‌ها راهکارهای علمی و کاربردی ارائه شود.

نیک‌سرشت ادامه داد: محقق موضوعی نیز با تکیه بر تخصص علمی خود، راهکارها و یافته‌های تحقیقاتی را در قالب برنامه «یاوران تولید» و انتقال یافته‌های پژوهشی به عرصه ارائه می‌کند و در رفع مسائل تخصصی بهره‌برداران نقش‌آفرینی دارد.

وی تأکید کرد: تعامل مستمر میان محققان، کارشناسان ترویج و کشاورزان، زمینه تسریع انتقال دانش، حل مسائل مزرعه و افزایش بهره‌وری در شبکه ملی مزارع الگویی را فراهم می‌کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها