یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۶:۵۲
منبع: نمایندگی کرمانشاه
استاندار کرمانشاه: توسعه هنرستان‌های جوار صنعت با جدیت در دستورکار قرار گیرد

استاندار کرمانشاه: توسعه هنرستان‌های جوار صنعت با جدیت در دستورکار قرار گیرد

کرمانشاه (ایسنا) - استاندار کرمانشاه با بیان اینکه باید حرکت خود را به سمت توسعه رشته‌های فنی و آموزش‌های مهارتی بیشتر کنیم، گفت: توسعه هنرستان‌های جوار صنعت با جدیت در دستورکار قرار گیرد.

منوچهر حبیبی، روز یکشنبه ۱۸ مرداد، در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با بیان اینکه آینده کشور به طور مستقیم با نظام تعلیم و تربیت ارتباط دارد و نمی‌توان نسبت به نقش و جایگاه آموزش و پرورش بی‌تفاوت بود، افزود: این شورا در حقیقت یک شورای نرم‌افزاری است و برخلاف بسیاری از شوراها که در حوزه‌هایی مانند اقتصاد، ساخت‌وساز و امور اجرایی تصمیم‌گیری می‌کنند، با فکر و اندیشه انسان‌ها سر و کار دارد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه پویایی و پیشرفت هر جامعه‌ای در گرو آموزش و پرورش توانمند است، عنوان کرد: اگر آموزش و پرورش یک جامعه پویا و اثرگذار باشد، آن جامعه نیز رو به جلو و پیشرفت خواهد بود.

حبیبی ادامه داد: فضایل اخلاقی، ارزش‌های دینی، استعدادیابی، پرورش نبوغ فکری، علمی و دینی، اخلاق، رفتار و کردار انسان‌ها، همه در نهاد آموزش و پرورش شکل می‌گیرد و به همین دلیل معتقدم شاکله زندگی افراد در این نهاد ساخته می‌شود.

وی گفت: عالم شدن بیشتر کار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است، اما تربیت انسان کاری است که از سال‌های نخست زندگی و در آموزش و پرورش آغاز می‌شود.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: اینکه کودکی در سن شش یا هفت سالگی وارد مدرسه شود و معلم بتواند علاوه بر آموزش خواندن و نوشتن، مفاهیم اخلاقی، اجتماعی و انسانی را به او منتقل کند، کار بسیار دشواری است و نشان‌دهنده اهمیت و حساسیت مأموریت آموزش و پرورش است.

حبیبی خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها و مجموعه‌های استان باید به آموزش و پرورش کمک کنند تا این نهاد بتواند به وظایف خود به خوبی عمل کند؛ چرا که حجم فعالیت‌ها و مسئولیت‌های آموزش و پرورش گسترده است و بدون همراهی دستگاه‌ها، به‌ویژه در شرایط محدودیت منابع مالی و اعتباری، ممکن است این بخش با مشکلات و آسیب‌هایی مواجه شود.

وی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش متعلق به همه است، افزود: همه دستگاه‌ها موظف هستند برای تعالی این نهاد اجتماعی، فرهنگی و آموزشی کمک و حمایت کنند.

وی اظهار کرد: باید حمایت از مجموعه آموزش و پرورش به شکلی شایسته انجام شود تا این مجموعه بتواند برنامه‌های خود را با قدرت و جدیت بیشتری دنبال کند.

حبیبی در ادامه با اشاره به موضوع حمل‌ونقل دانش‌آموزان، این مسئله را یکی از مطالبات مهم خانواده‌ها دانست و گفت: شبکه حمل‌ونقل و رفت‌وآمد دانش‌آموزان از موضوعات مهمی است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: در انتخاب وسایل نقلیه، مناسب و ایمن بودن خودروها و همچنین صلاحیت و رفتار رانندگان باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و نباید در این زمینه با سهل‌انگاری عمل کرد.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: همان‌گونه که خانواده‌ها فرزندان خود را برای آموزش و تربیت به معلم می‌سپارند، در موضوع حمل‌ونقل نیز راننده با دانش‌آموزان ارتباط مستقیم دارد، بنابراین باید از میان افراد واجد شرایط، مسئولیت‌پذیر و دارای صلاحیت انتخاب شود.

 وی خواستار توجه جدی‌تر مسئولان آموزش و پرورش و دستگاه‌های مرتبط به کیفیت، ایمنی و صلاحیت عوامل حمل‌ونقل دانش‌آموزی شد و گفت: باید همه تلاش کنیم محیطی امن، مناسب و شایسته برای دانش‌آموزان فراهم شود.

وی افزود: نظارت بر شبکه حمل‌ونقل دانش‌آموزان بسیار ضروری است و نباید موضوع صرفاً به ثبت‌نام رانندگان محدود شود. اعتقاد من این است که حتماً باید گزینش و بررسی دقیق رانندگان انجام شود و مشخص باشد چه کسانی هستند، از چه سوابقی برخوردارند و چگونه وارد این مجموعه شده‌اند.

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به پروژه مهر اظهار کرد: پروژه مهر اهمیت بسیار زیادی دارد و اگرچه ممکن است جلسه دیگری برای موضوع بازگشایی مدارس برگزار شود، اما از همین اکنون باید برنامه‌ریزی و پیگیری‌های لازم انجام شود.

 حبیبی پروژه مهر را پروژه شکوفایی دانست و گفت: پروژه مهر در واقع آغاز نشاط علمی و تحرک در جامعه است. با آغاز سال تحصیلی، یک نشاط و پویایی علمی در جامعه ایجاد می‌شود و این پروژه به معنای آن است که آینده کشور در یک مرکز علمی و آموزشی در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: مسیر توسعه کشور از علم و دانش می‌گذرد و متولی اصلی این مسیر نیز آموزش و پرورش است که به نمایندگی از دولت این مسئولیت را بر عهده دارد. بنابراین همه ما مسئولیت داریم کمک کنیم تا پروژه مهر به بهترین شکل ممکن برنامه‌ریزی و اجرا شود.

 حبیبی در ادامه با اشاره به موضوع هنرستان‌ها گفت: توسعه هنرستان‌ها و گسترش رشته‌های فنی و حرفه‌ای از تکالیف قانون برنامه است و باید حرکت خود را به سمت توسعه این رشته‌ها و آموزش‌های مهارتی بیشتر کنیم.

وی افزود: اگر به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای توجه نکنیم، در آینده با کمبود نیروی فنی و ماهر مواجه خواهیم شد. امروز بسیاری از شرکت‌های بزرگ و مجموعه‌های فنی با کمبود نیروی فنی و ماهر مواجه هستند و این موضوع یک نیاز جدی در بازار کار است.

استاندار کرمانشاه تأکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی توسعه پیدا کند. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و فرمانداران باید اهتمام ویژه‌ای داشته باشند تا در هر شهرستان حداقل یک هنرستان در کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان پیش‌بینی شود. البته شهرستان‌هایی که از نظر جمعیتی و ظرفیت‌های موجود استعداد ایجاد چنین هنرستانی را ندارند، باید متناسب با شرایط خود مورد بررسی قرار گیرند.

 حبیبی با بیان اینکه توسعه هنرستان‌های جوار صنعت باید با جدیت در دستورکار قرار گیرد  افزود: ممکن است در ذهن مدیرعامل یک شرکت این تصور وجود داشته باشد که راه‌اندازی هنرستان جوار صنعت مستلزم صرف هزینه‌های بسیار زیاد و زمان طولانی است و در نهایت نیز مشخص نباشد این سرمایه‌گذاری تا چه اندازه پاسخگوی نیازهای شرکت خواهد بود، اما اگر موضوع از سوی مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای، مدیرکل نوسازی مدارس و مسئولان استان برای آنها تبیین شود و اطمینان پیدا کنند که همه دستگاه‌ها در کنار آنها هستند، قطعاً از این طرح استقبال خواهند کرد.

حبیبی گفت: باید به مدیران واحدهای صنعتی اعلام کنیم که همه مجموعه‌های استان در کنار آنها هستند و هر دستگاه بخشی از کار را بر عهده خواهد گرفت. در چنین شرایطی یقین دارم شرکت‌ها با انگیزه بیشتری وارد این عرصه خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت صنایع بزرگ استان اظهار کرد: ما در استان شرکت‌های پتروشیمی، کارخانه‌های سیمان، پالایشگاه‌ها و صنایع غذایی بزرگی داریم که برای تأمین نیروی انسانی ماهر و متخصص خود نیاز جدی دارند. اگر بتوانیم مدل راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت را برای این مجموعه‌ها به‌درستی تبیین کنیم و میزان همکاری و حمایت دستگاه‌های مختلف را مشخص کنیم، بدون تردید این شرکت‌ها از آن استقبال خواهند کرد.

حبیبی خاطرنشان کرد: وقتی مدیران واحدهای صنعتی بدانند آموزش و پرورش، آموزش فنی و حرفه‌ای، نوسازی مدارس، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مجموعه استانداری در کنار آنها هستند و هر کدام بخشی از مسئولیت را بر عهده می‌گیرند، قطعاً با انگیزه بیشتری پای کار خواهند آمد و زمینه برای توسعه هنرستان‌های جوار صنعت در استان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها