شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۷
دومین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای برگزار می‌شود

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران:

دومین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای برگزار می‌شود

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران از برگزاری دومین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای با مشارکت پژوهشگاه فضای مجازی کشور خبر داد و گفت: این دوره با همکاری مجموعه‌های فعال در این حوزه و با در نظر گرفتن حمایت‌های مالی برای شرکت‌کنندگان برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، محمدصادق افراسیابی امروز در مراسم افتتاحیه هفته سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی ایران که در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، در سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های این انجمن در حوزه تولید محتوای آموزشی، تربیت مربی و توسعه آموزش سواد رسانه‌ای، از رونمایی کانال‌های آموزشی در پیام‌رسان‌های شاد و روبیکا خبر داد و اعلام کرد که دومین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای با مشارکت انجمن و پژوهشگاه فضای مجازی کشور برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت هفته سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی گفت: این هفته فرصتی است تا فعالان این عرصه، دستاوردها و داشته‌های خود را معرفی و درباره فعالیت‌هایشان گزارش ارائه کنند. از این جهت، این مناسبت اهمیت زیادی دارد و می‌تواند زمینه‌ساز توجه بیشتر به موضوع سواد رسانه‌ای و عمومی‌سازی آن در جامعه باشد.

افراسیابی ادامه داد: شعار این هفته با موضوع مسئولیت همگانی و مسئولیت اجتماعی پیوند دارد. امیدواریم با حمایت‌ها و پشتیبانی‌هایی که از گذشته وجود داشته است، بتوانیم فعالیت‌های انجمن را در حوزه‌های مختلف گسترش دهیم.

تولید و انتشار محتوای آموزشی در حوزه سواد رسانه‌ای

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه در حوزه تولید محتوا بیان کرد: یکی از حوزه‌های فعالیت انجمن، تولید محتوا و تلاش برای در دسترس قرار دادن محتوای آموزشی برای فعالان این عرصه در سراسر کشور است. تلاش می‌کنیم محتواهایی را که در حوزه سواد رسانه‌ای تولید می‌شوند، در اختیار علاقه‌مندان و فعالان این حوزه قرار دهیم.

افراسیابی با اشاره به تولید مجموعه‌ای از برنامه‌های آموزشی در این زمینه گفت: تعدادی از برنامه‌های تولیدشده در این حوزه از شبکه دو سیما پخش شده‌اند. یک برنامه دیگر نیز مراحل تولید را پشت سر گذاشته و آماده پخش است، اما هم‌زمان با تحولات و تغییرات مدیریتی در سازمان صداوسیما، پخش آن با تأخیر مواجه شد.

وی ابراز امیدواری کرد که این برنامه نیز در آینده نزدیک از شبکه‌های سیما یا دست‌کم از طریق سکوهای فعال در فضای مجازی منتشر شود.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران یکی دیگر از فعالیت‌های این مجموعه را گردآوری و عرضه محتواهای تولیدشده در کشور دانست و افزود: موشن‌گرافیک‌هایی که امروز نمونه‌هایی از آن‌ها را مشاهده کردیم، بخشی از این ظرفیت محتوایی هستند. در مجموع، حدود ۳۰۰ موشن‌گرافیک به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی تولید شده است که می‌توانند در اختیار سکوها و رسانه‌های مختلف قرار گیرند.

وی با اشاره به هماهنگی‌های انجام‌شده برای انتشار این محتواها اظهار کرد: بخشی از این محتواها در اختیار انجمن قرار گرفته است و در همین راستا، کانالی با عنوان قطب‌نمای رسانه‌ای در پیام‌رسان شاد رونمایی خواهد شد. نمونه‌هایی از محتواهای آموزشی این کانال در برنامه امروز نیز معرفی شده‌اند.

افراسیابی افزود: هم‌زمان با رونمایی این کانال در شاد، کانال دیگری با همین عنوان در پیام‌رسان روبیکا نیز راه‌اندازی می‌شود. خوشحالیم که این مجموعه‌ها به این پویش پیوسته‌اند و امیدواریم انتشار این محتواها به توسعه آموزش سواد رسانه‌ای کمک کند.

تربیت مربیان سواد رسانه‌ای و شناسایی مدرسان برتر

وی با اشاره به فعالیت‌های انجمن در زمینه تربیت مربی سواد رسانه‌ای گفت: یکی دیگر از حوزه‌هایی که انجمن در آن فعالیت کرده، تربیت مربی است. نخستین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای انجمن در سال ۱۴۰۰ با همکاری دانشگاه برگزار شد و تعدادی از شرکت‌کنندگان پس از طی مراحل ارزیابی، به‌عنوان مدرس سواد رسانه‌ای معرفی شدند.

افراسیابی ادامه داد: در پایان آن دوره، از میان حدود ۱۰۰ شرکت‌کننده، ۲۵ نفر پس از شرکت در آزمون جامع و انجام مصاحبه‌های متعدد، به‌عنوان مدرسان سواد رسانه‌ای انتخاب شدند. تعدادی از این افراد امروز در جمع ما حضور دارند.

وی با اشاره به برنامه ارائه‌شده برای معرفی توانمندی‌های مدرسان گفت: از برخی از این عزیزان درخواست کرده‌ایم در فرصت‌های کوتاه پنج‌دقیقه‌ای، محتوای آموزشی خود را ارائه کنند تا حاضران بتوانند با توانایی‌های این مدرسان به‌صورت عملی آشنا شوند.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران تأکید کرد: شاید پنج دقیقه فرصت زیادی برای ارائه یک محتوای آموزشی نباشد، اما اگر مدرس بتواند در همین زمان کوتاه محتوای خود را به‌خوبی ارائه کند و در مخاطب علاقه و انگیزه یادگیری ایجاد کند، به هدف مهمی دست یافته است.

افراسیابی همچنین از شناسایی ۱۶ مدرس مورد تأیید انجمن خبر داد و گفت: ۱۶ نفر از مدرسانی که در دوره نخست تدریس داشتند، بر اساس امتیازهایی که فراگیران به آن‌ها داده‌اند، به‌عنوان مدرسان مورد تأیید انجمن شناسایی شده‌اند.

وی افزود: در میان این افراد، استادان و چهره‌های شناخته‌شده‌ای حضور دارند. ویژگی مشترک آن‌ها این است که فراگیران به کیفیت ارائه و آموزش آن‌ها امتیاز ۸۵ از ۱۰۰ و بالاتر داده‌اند. این امتیازها نشان‌دهنده رضایت فراگیران از شیوه تدریس و کیفیت آموزش این مدرسان است.

برگزاری دومین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران با اشاره به حمایت مجموعه‌های همکار از برگزاری دوره جدید تربیت مربی اظهار کرد: با کمک و حمایت مسئولان و مجموعه‌های همکار، زمینه برگزاری دومین دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای فراهم شده است. این دوره با مشارکت انجمن سواد رسانه‌ای ایران و پژوهشگاه فضای مجازی کشور برگزار می‌شود.

افراسیابی با اشاره به نقش نهادهای همکار در فراهم شدن مقدمات دوره بیان کرد: آنچه امروز رونمایی می‌شود و زمینه اجرای آن فراهم شده، حاصل تعامل و ارتباط میان مجموعه‌های فعال در حوزه سواد رسانه‌ای و حمایت‌هایی است که از سوی مرکز ملی فضای مجازی و سایر مجموعه‌های همکار صورت گرفته است. سازمان قرآنی نیز بخشی از نیازهای این دوره را تأمین کرده است.

وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته‌شده برای شرکت‌کنندگان در دوره جدید اظهار کرد: با حمایت‌های انجام‌شده، یارانه قابل‌توجهی برای این دوره در نظر گرفته شده است؛ به‌گونه‌ای که هزینه ثبت‌نام شرکت‌کنندگان با هزینه واقعی برگزاری دوره فاصله دارد. همچنین امکان ثبت‌نام تا پایان آبان‌ماه فراهم خواهد بود.

بهره‌گیری از مدرسان دوره نخست در برنامه‌های آینده

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران در پایان با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای استفاده از ظرفیت مدرسان تربیت‌شده گفت: امیدواریم نتیجه پنل و ارائه‌هایی که امروز برگزار می‌شود، در طراحی و اجرای دوره‌های بعدی تربیت مربی در کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم از افرادی که در نخستین دوره تربیت مربی سواد رسانه‌ای انجمن آموزش دیده‌اند و توانمندی‌های خود را نشان داده‌اند، در دوره‌های بعدی استفاده کنیم تا ظرفیت ایجادشده در این حوزه به شکل عملیاتی به کار گرفته شود.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی