آذین صبوری در گفت وگو با ایسنا با اشاره به راهکارهای از بین بردن ویروس کرونا و پیشگیری از ابتلا عنوان کرد: با توجه به این نکته که این ویروس در دمای پایین و فریز شده پایدار است، بهداشت و ایمنی مواد غذایی می تواند از انتقال آن از طریق غذا پیشگیری کند.
وی ادامه داد: بنابراین باید از مصرف محصولات حیوانی مانند شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی به صورت خام و کامل پخته نشده پرهیز کنید.
با رعایت ایمنی مواد غذایی به جنگ بیماری ویروسی کرونا برویم
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شهرستان دیلم اظهار کرد: در هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی، برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری
است دست های خود را کامل بشویید. از تخته و چاقوی جداگانه برای خرد کردن گوشت خام و مواد غذایی پخته استفاده کنید.
این کارشناس توصیه کرد از بازارهای حیوانات زنده بازدید نکنید و از تماس مستقیم با حیوانات خودداری کنید.
صبوری خاطرنشان کرد: نان قابلیت شستشو وضدعفونی کردن ندارد و با فریز کردن ویروس های آن از بین نمی رود. تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی- ماکروویو - ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می شود.
وی تصریح کرد: در هنگام مراقبت و غذا دادن به بیمار و کودکان خردسال، قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دست های خود و بیمار را ضدعفونی کنید. از ظروف، قاشق و چنگال شخصی استفاده کنید و از خرید بستنی و مواد غذایی باز برای کودکان خود در مراکز خرید، امتناع کنید و همچنین برای جلوگیری از انتقال ویروس، بسته های مواد غذایی قبل از مصرف شسته شوند.
متخصص تغذیه و رژیم های غذایی عنوان کرد: از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ های خانگی و یا تهیه شده توسط فروشنده اکیدا خودداری شود. از مایعات بیشتر استفاده شده و ترجیحا آب های معدنی که قبل از مصرف بطری آن شسته شده است، استفاده شود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه یادآور شد: سعی کنید حتی الامکان به رستوران و کافی شاپ مراجعه نکنید. در صورت اضطرار حتماً موارد زیر را رعایت کنید:
*از سلامت کارکنان رستوران و کافی شاپ مطمئن شوید که حداقل علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا نداشته باشند.
*از سفارش مواد غذایی که نیازمند تهیه مستقیم با دست و بدون نیاز به پخت با حرارت اجاق گاز است اجتناب نمایید.
*از سفارش مواد غذایی خام بدون بسته بندی صنعتی مانند سالاد اجتناب کنید.
*سعی کنید مواد غذایی مانند سوپ و آش که هنگام آوردن به میز غذا داغ و پرحرارت هستند و امکان تماس دست با آن نیست سفارش دهید.
*حتما از نان های بسته بندی شده یک نفره و وسایل سرو غذا مانند قاشق و چنگال و نیز بشقاب یکبار مصرف بسته بندی شده استفاده نمایید.
*در صورت نبود وسایل سرو غذای یکبار مصرف بسته بندی شده می توانید درخواست کنید که خودتان یک بار دیگر وسایل مورد استفاده مانند قاشق و لیوان را شخصا شستشو دهید.
انتهای پیام
نظرات