دکتر «یوسف نقیایی» با اعلام این خبر افزود: این پویش با هدف اطلاع رسانی و ارتقای دانش آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار، شیر و لبنیات انجام می شود.
وی اظهار کرد: پویش تغذیه سالم با شعار «انتخاب همه؛ نمک کم اما تصفیه شده ید دار» برای هفته اول و «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم در سراسر کشور آغاز شده است.
وی خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را درپیش گرفته و در حال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده به نمک های خوراکی اضافه کنند.
نقیایی تصریح کرد: استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد و نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر ، ناهنجاری های مادرزادی ، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.
به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، نقیایی همچنین ادامه داد: نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب و آرسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصی های محلول مانند گچ است؛ ضمن اینکه این فلزات به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است.
انتهای پیام
نظرات