• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404023122725
  • خبرنگار : 30057

کاهش تلفات زنبورهای عسل در فصل سرد سال با پاستای شیرین دانش بنیان ایرانی

کاهش تلفات زنبورهای عسل در فصل سرد سال با پاستای شیرین دانش بنیان ایرانی

با توجه به آمار تلفات بالای زنبورهای عسل در فصل سرد سال، گروهی از متخصصان یک مجموعه دانش‌بنیان موفق به تولید نیمه‌صنعتی غذای کامل زنبورعسل شدند که به گفته آنها به دلیل نداشتن باقیمانده، عسل موجود در کندو را آلوده نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، در حاشیه سومین همایش ملی و نخستین همایش بین‌المللی زنبور عسل و صنایع وابسته در محل انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایران برگزار شد، از دستاورد یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تغذیه زنبور عسل در فصل سرد سال رونمایی شد. 

محمدرضا عینی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در این مراسم با اشاره به اهمیت دستیابی به دانش فنی تولید خمیر شیرین تغذیه زنبورعسل، گفت: نیاز غذایی کلونی زنبور عسل بسته به فصول مختلف سال تغییر می‌کند. طی فصل زمستان به دلیل نبود گل در طبیعت و سرمای هوا که موجب کم تحرکی و نداشتن قدرت پرواز در این موجودات می‌شود، زنبور عسل به موجودی مصرف کننده و آسیب پذیر تبدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آمار زیاد مرگ و میر کلونی‌های زنبور عسل طی فصل زمستان در بسیاری از کشورها گزارش شده است و این تلفات اغلب به نبود تغذیه کافی مربوط می‌شود؛ چرا که در این فصل زنبور عسل از ذخایر قندی (عسل) و پروتئینی (گرده گل) که در فصول "شهدخیز" طبیعت ذخیره کرده است، تغذیه می‌کند. از آنجایی که تغذیه مصنوعی زنبور عسل بنابر دلایلی همچون تامین غذای زمستانی و جبران کمبود عسل موجود در کندو و تحریک ملکه برای تخمگذاری امری اجتناب ناپذیر است، بنابراین زنبورداران نیازمند جایگزین‌هایی برای کمبود شهد گل و عسل هستند. 

عینی با اشاره به اینکه زنبورداران از دیرباز با مخلوط کردن عسل با پودر شکر، خمیری شیرین حاوی ترکیبات کربوهیدراتی تولید می‌کردند که برای تغذیه زمستانی زنبورها استفاده شود، گفت: تغذیه زنبور عسل به این روش سنتی با مشکلاتی از قبیل ایجاد سموم، رشد قارچ‌ها و میکروب‌های بیماری‌زا، هزینه بالای نیروی انسانی و زمان بر بودن همراه بود. امروزه خوراک زنبورعسل نه تنها جایگزین تغذیه زنبور عسل است، بلکه با استفاده از خوراک زنبورعسل غنی شده از منابع طبیعی می‌توان ویژگی‌های فیزیولوژیک و زیستی زنبور عسل را تقویت و محصول نهایی که همان عسل است را از غذا به دارو تبدیل کرد.

وی تصریح کرد: مجموعه دانش‌بنیان ما با هدف تولید خوراک کامل زنبور عسل مشابه نمونه وارداتی و با چشم انداز ارتقای کیفیت محصولات صنعت زنبورداری کشور ، طرح تحقیقاتی را با همکاری یکی از شتابدهنده‌ها و پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی آغار کرد. در ادامه جهت دریافت بازخوردهای صحیح از محصولات تحقیقاتی تفاهم‌نامه‌ای با اتحادیه زنبورداران ایران امضا شد تا بتوانیم تولیدات نیمه صنعتی خود را با نظر زنبورداران توسعه دهیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به ویژگی‌های خمیر شیرین تولیدی (کوپابی) تولید شده در این شرکت، گفت: این محصول بدون نیاز به آماده‌سازی (اضافه کردن آب یا افزودنی‌های دیگر) آماده مصرف بوده و به دلیل وجود ترکیبات طبیعی گیاهی به راحتی زنبورهای عسل را جذب می‌کند. این خمیر که حاوی قندهای ساده و بافت مناسب است به سرعت و سادگی توسط زنبورها مصرف و هضم می‌شود و به دلیل نداشتن باقیمانده، عسل موجود در کندو را آلوده نمی‌کند. 

به گفته وی مصرف خمیر شیرین سبب تامین انرژی مورد نیاز و تقویت زنبورهای عسل، تخم‌ریزی و افزایش جمعیت کلونی و کاهش استرس کندو می‌شود. 

مدیرعامل این شرکت در خصوص مزایای خوراک زنبور عسل تولیدشده نسبت به شربت‌های دست‌ساز زنبورداران، گفت: در روند تولید خمیر شیرین با کنترل رطوبت، دما و مقدار شکر و غلظت قندها، محصولی عاری از سموم مضر و آلودگی‌های مختلف تولید می شود. مزیت دیگر، مقرون به صرفه بودن آن برای زنبورداران است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha