دلیل مفید بودن خیساندن این مواد غذایی در آب این است که اکثر آجیلها و دانهها با مهارکنندههای آنزیم پوشیده شدهاند. این مهارکنندهها از جوانه زدن دانهها تا زمانی که شرایط آبوهوایی مناسب فراهم شود، جلوگیری میکنند. در حالی که مهارکنندههای آنزیم برای جلوگیری از جوانه زدن زودرس گیاه مفید هستند، همچنین مانع از جذب تمام مواد مغذی آجیل و دانهها توسط بدن هنگام مصرف آنها میشوند بنابراین برای شکستن این مانع است که آجیل و دانهها خیسانده میشوند. متخصصان توصیه میکنند همیشه آجیل و دانهها را پس از چند ساعت خیس خوردن در آب، مصرف کنند.
سه مورد از مغذیترین و با ارزشترین آجیل و دانهها، بادام، گردو و دانههای چیا هستند. آنها بهعنوان ابرغذاها در نظر گرفته میشوند و برای سلامت مغز و مدیریت وزن بسیار مفید هستند، اما کدام یک بهترین گزینه است؟ در ادامه مقایسهای از هر سه غذا و اینکه کدام یک برای بدن شما بهترین محسوب میشود، ارائه شده است.
بادام
بادام به دلیل وجود مواد مغذی مانند ویتامین «ای»(E) و اسیدهای چرب امگا ۳، سلامت مغز را تقویت میکند. بادام در واقع دانه است، با این حال، معمولا بهعنوان آجیل طبقهبندی میشود. وقتی یک شب خیس بخورد، میتواند مزایای دیگری نیز به همراه داشته باشد. بادام سرشار از پروتئین و فیبر است و موجب میشود فرد احساس سیری کند و همچنین به فرآیند گوارش کمک میکند. اگر سعی در کاهش وزن دارید، بادام تاثیر مثبتی بر هدف شما دارد.
گردو
گردو، یکی دیگر از مواد غذایی پرانرژی، حاوی مقدار قابلتوجهی ویتامین «ای» (E) و اسیدهای چرب امگا ۳ است. سایر مواد مغذی موجود در گردو شامل ویتامینهای گروه «بی»(B)، منگنز و فسفر است. همچنین ترکیبات گیاهی مانند اسید الاژیک، کاتچین و ملاتونین نیز در آن وجود دارد. گردو، حافظه فرد و سرعت پردازش شناختی را بهبود میبخشد. همچنین استرس اکسیداتیو را در مغز کاهش میدهد. مصرف گردو در صبح عملکرد مغز را برای بقیه روز تقویت میکند و همچنین به عنوان مادهای در نظر گرفته میشود که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. برای کسانی که به دنبال کنترل وزن خود هستند، گردو مناطقی از مغز را که گرسنگی را کنترل میکنند، فعال میکند و از میل مداوم به خوردن غذا جلوگیری خواهد کرد. حتی مقادیر کمی گردو میتواند احساس سیری ایجاد کند و اشتها را کاهش میدهد.
دانههای چیا
این دانههای کوچک حاوی بسیاری از مواد مغذی لازم مورد نیاز بدن مانند فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، آنتیاکسیدانها، ویتامینهای مختلف، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند. وجود اسیدهای چرب امگا ۳ عملکرد مغز و عملکردهای شناختی را بهبود میبخشد. آنتیاکسیدانهای موجود در دانههای چیا در جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر نیز مفید هستند.
وجود فیبر کافی به این معنی است که مصرف این دانهها به فرآیند گوارش کمک میکند. هر اونس دانه چیا حاوی ۹.۸ گرم فیبر غذایی است که به تسهیل فرآیند هضم و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک میکند که همگی در کاهش وزن مفید هستند. همچنین، این دانهها در معده مادهای ژل مانند تشکیل میدهند که به احساس سیری منجر و در نتیجه کالری کمتری مصرف میشود، بنابراین، ماده غذایی عالی برای کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند.
بادام، گردو و دانه چیا، کدام را انتخاب کنیم؟
واضح است که هر سه این موارد سرشار از مواد مغذی هستند و هم عملکرد شناختی و هم کاهش وزن را تقویت میکنند. انتخاب نهایی به فرد بستگی دارد. کسانی که به دنبال بهبود هضم خود هستند میتوانند دانه چیا را انتخاب کنند، کسانی که تقویت مغز خود را در نظر دارند میتوانند گردو را انتخاب کنند. بادام ممکن است هم به تواناییهای ذهنی شما و هم به روند کاهش وزن شما کمک کند.
سایت منت گزارش کرد که بهترین گزینه میتواند ترکیبی از هر سه محصول باشد. خوردن پنج تا هفت بادام، چند گردو و مقداری دانه چیا که همگی یک شب خیس خورده باشند، واقعا میتواند مغز و سیستم گوارش شما را تقویت کند.
انتهای پیام


نظرات